بنیانگذار کمیسیون حقوق بشر اسلامی : ایرانيها دریافته اند که باید بر شایستگی هایشان تکيه کنند و کشورهایی مانند چین،روسیه و ترکیه به تعامل با آنها ادامه می دهند.
مسعود شجره روز سه شنبه در برنامه لاد اند کلیر [Loud & Clear] رادیو اسپوتنیک به بررسی پیامدهای تصمیم گوگل مبنی بر پیوستن به اقدامات ضد ایرانی آمریکا و مسدود کردن حساب های کاربری پرس تی وی و هیسپانتیوی [اولین شبکه تلویزیونی اسپانیاییزبان ایران] که می تواند به رویه ای خطرناک برای آزادی بیان تبدیل شود، پرداخت.
براساس برخی گزارش ها ، گوگل هفته گذشته بدون هیچ اخطاری دسترسی به حساب های کاربری جی میل و یوتیوب این دو شبکه تلویزیونی را مسدود کرد.
هرچند دسترسی به کانال های یوتیوب تلویزیون دولتی ایران همچنان امکان پذیر است اما امکان انتشار هیچ محتوای جدیدی وجود ندارد. این درحالی است که این رسانه می گوید هیچ کدام از سیاست های گوگل را نقض نکرده است.
روزنامه تایمز آو اسرائیل مي گويد این اقدام گوگل احتمالا واکنشی به انتشار مطلبی در شبکه تلویزیونی هیسپانتیوی با عنوان "اسرائیل از زندانیان فلسطینی برای آزمایشات پزشکی جدید استفاده می کند" ، است.
سانسور شدن هزینه ای است که باید برای تبدیل شدن به صدای مظلومان پرداخت
براساس گزارش روز سه شنبه فوربس، هیسپانتیوی اعلام کرده سانسور شدن هزینه ای است که باید برای تبدیل شدن به صدای مظلومان پرداخت. پرس تی وی هم در گزارشی تاکید کرده که گوگل از ارائه هرگونه توضیح درباره مسدود شدن این حساب های کاربری خودداری کرده است.
شجره در برنامه رادیویی اسپوتنیک با تاکید بر تکان دهنده بودن این اقدام، گفت: ما از دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و دولت وی انتظار رفتاری غیر از این نداریم. جامعه بین المللی هم متوجه این رفتارهای خطرناک ضد ایران شده و آن را پذیرفته است. اما قرار است شرکت های ارائه دهنده خدمات در زمینه رسانه های اجتماعی مانند گوگل، مظهر احترام به آزادی بیان باشند.
جامعه بین المللی متوجه رفتارهای خطرناک ضد ایران شده و آن را پذیرفته است
وی افزود: ما گزارش های متعددی دریافت کرده ایم که درحال بررسی آنها هستیم. در این گزارش ها آمده است برخی شرکت ها مانند گوگل الگوریتم هایی تعیین کرده اند که اگر شما برخی موضوعات را جستجو کنید، نتایجی که به شما ارائه می شود، ساختگی است و در نتیجه بازدیدها مخفی می ماند و نمایش داده نمی شود ... این مسئله بسیار خطرناک است زیرا باعث به وجود آمدن دیکتاتوری عقاید و افکار می شود و به آنها [گوگل] قدرت تام می دهد به جعل افکار بپردازند و برخی دیدگاه ها را حذف کنند و این چیزی نیست که قرار بود رسانه های اجتماعی باشند.
این نخستین بار نیست که گوگل کانال های ایرانی را مسدود می کند. براساس گزارشی که پرس تی وی اخیرا منتشر کرد، کانال اصلی یوتیوب این شبکه که در دسامبر 2009 [دی 1388] ایجاد شده بود، در سپتامبر 2013 [مهر 1392] مسدود شد.
پرس تی وی افزود: پس از آن یک کانال جدید ایجاد شد اما آنهم پس از حدود دو ماه مسدود شد. بعد یک کانال دیگر ایجاد شد که آنهم پس از پنج ماه به همان سرنوشت دچار شد. اما کانال چهارم با بیش از 270 هزار عضو تا امروز فعال بود.
این اقدام گوگل با انتشار این خبر در روز دوشنبه همزمان شد که آمریکا معافیت از تحریم ها را برای کشورهایی که از ایران نفت خریداری می کنند، تمدید نخواهد کرد.
شجره در بخش دیگری از سخنانش افزود: همه می دانیم که برخی نهادها مانند دولت ترامپ می خواهند مردم از برخی موضوعات مطلع نباشند. از این رو به نظر می رسد تلاش های هماهنگ شده ای برای کنترل آنچه می خوانیم و آنچه فکر می کنیم و آنگونه که رفتار می کنیم، در جریان است. این روند بر همه ما تاثیر می گذارد و این خیلی خطرناک است که به شرکت هایی که وابسته به دولت ترامپ هستند، اجازه دهیم چنین کنترلی بر ما داشته باشند. این موضوع به رویه ای خطرناک تبدیل خواهد شد.
وي تصريح کرد مردم ایران دریافته اند که باید بر شایستگی های خود تکیه کنند. کشورهایی مانند چین، روسیه و ترکیه به تعامل با آنها ادامه می دهند، اما به هرحال تحریم های آمریکا نه تنها بر اقتصاد ایران بلکه بر اقتصاد کشورهای غربی نیز تاثیر خواهد گذاشت. ما باید این موضوع را درک کنیم که همگی از محدودیت هایی که برای ایران وضع می شود، آسیب می بینیم زیرا این محدودیت ها به فرسایش آزادی های مدنی ما منجر می شود.