استان بوشهر با وسعت حدود ۲۷ هزار و ۶۵۳ کیلومتر مربّع، که در جنوب کشور قراردارد ، هفدهمین استان بزرگ کشور به لحاظ مساحت است ودر بیشتر ماههای سال هوایی آفتابی و گرم را تجربه می کند وبا کمی همت و برنامه ریزی می تواند قطب تولید انرژی های خورشیدی باشد .
به گزارش خبرگزاری صداو سیما مرکز بوشهر ؛ در شرایط کنونی که ذخایر فسیلی به اذعان کارشناسان تا کمتراز یک قرن در دسترس است و از طرفی دیگر توجیه پذیری اقتصادی انرژیهای نو پرداختن به آن امری حیاتی و ضروری به نظر میرسد و در سالهای اخیر کشورهای پیشرفته دنیا سهم بالایی از انرژی برق خودشان را از طریق نیروگاههای هستهایی تولید میکنند، مسألهای که اهمیت دارد بعد از انرژی هستهای حرکت به سمت دیگر انرژیهای پاک است.
ایران نیز اصلیترین منبع انرژی آن سوختهای فسیلی است و بهواسطه آن در تمام نقاط دور و نزدیک کشور برق برای مردم محیا شده است. از اینرو بهرهگیری از ظرفیتهای جدید که پیشروی ما قرار دارد لازم و ضروری است، و عقبماندگی در این حوزه به ضرر کشور خواهد بود.
اگر چه تنها نیروگاه هسته ای کشور در استان بوشهر فعال است که به رغم برخورداری از این ظرفیت و برنامه ریزی برای افزایش دو واحد نیروگاهی هسته ای در کنار این نیروگاه برای سالهای آتی ؛ استفاده از نعمت خدادادی و رایگان انرژی های طبیعی تا حدودی مغفول مانده و توجه مسوولان و سرمایه گذاران در این بخش را می طلبد .
استاندار بوشهر در مراسم افتتاح دونیروگاه خورشیدی در شهرستان دشتی این استان گفته بود : استفاده از نیروگاه خورشیدی به عنوان انرژی پاک از مهمترین برنامه های دولت تدبیر وامید است .
عبدالکریم گراوند اضافه کرد: دولت تدبیر امید در زمینه راه اندازی نیروگاه های خورشیدی و استفاده از انرژی پاک آماده همکاری و مشارکت با سرمایه گذاران بخش خصوصی در تمام نقاط استان است.
نادر تمیمی سرپرست شرکت توزیع برق استان بوشهر می گوید : در این استان از سال 1393 راه اندازی نیروگاههای برق خورشیدی در دستور کار قرار گرفته و از سال 1396 به بخش خصوصی واگذار شده است .
وی می افزاید : هم اکنون تعداد 8 نیروگاه خورشیدی بخش دولتی در استان بوشهر فعالیت می کنند که در مجموع 372 و نیم مگاوات ساعت برق تولید می کنند .
نادر تمیمی می گوید : این نیروگاهها بتفکیک ؛ سه نیروگاه در شهرستان دشتی ، سه نیروگاه در بوشهر و دو نیروگاه دیگر در بندر گناوه قرار دارند .
به گفته سرپرست شرکت توزیع برق استان بوشهر تا کنون به 80 نفر متقاضی سرمایه گذاری و تاسیس نیروگاههای خورشیدی در بخش خصوصی در استان بوشهر مجوز صادر شده است که در این زمینه رتبه شانزدهم کشور را به خود اختصاص داده ایم .
نادر تمیمی با اشاره به حمایت شرکت توزیع برق استان از سرمایه گذاران می گوید : بازگشت سرمایه در اجرای نیروگاههای خورشیدی کمتر از چهار سال است و طبق قرارداد خرید تضمینی برق تولیدی تا ۲۰ سال است.
وی با دعوت از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای احداث نیروگاههای برق خورشیدی می گوید : امسال به رغم اینکه هر کیلووات ساعت برق را به مشترکان حدود 450ريال می فروشیم از تولیدکنندگان هر کیلو وات ساعت برق را 6هزار ريال خریداری می کنیم و این مبلغ خرید متناسب با تورم سالهای آینده افزایش خواهد یافت .
غلامحسین صداقتخواه موسس انجمن انرژیهای پاک استان بوشهر می گوید : امروز در همه جای دنیا حرکتهای اساسی برای توسعه انرژیهای پاک صورت گرفته است و در کشور ما نیز حرکتهایی آغاز شده است.
وی اضافه کرد: در استان بوشهر نیز با همکاریهایی که از سوی مدیرعامل شرکت توزیع برق استان بوشهر صورت گرفته است، گامهای اولیه را برای توسعه تولید انرژیهای پاک برداشتهایم.
صداقتخواه می گوید : انرژیهای تجدیدپذیر در تحقق شعار رونق اقتصادی ، نقش بسیار مهمی دارد و با توجه به اینکه سازگاری مناسبی با مسائل زیستمحیطی دارد، باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
موسس انجمن انرژیهای پاک استان بوشهرمی افزاید : اولین طرح موفق استان بوشهر پارسال با ظرفیت ۱۰ کیلووات با ساخت یک نیروگاه خورشیدی اجرا شده است که باید اینگونه طرحها حمایت شوند.
نگارنده : سیده فرخنده موسوی