25 هزار سفیر سلامت دانش آموز و 145 هزار سفیر سلامت خانواده در استان مرکزی فعالیت می کنند.
معاون سلامت و تربیت بدنی آموزش و پرورش استان مرکزی در این مراسم با گرامیداشت هفته سلامت، آموزش همگانی را یکی از راههای نهادینه کردن سلامت دانست و گفت: توسعه سلامت درگرو مشارکت همگانی است.
دمنه سلامت را بزرگترین نعمت دانست و افزود: تلاش داریم تا با همکاری و هم افزایی هرچه بیشتر با دانشگاه علوم پزشکی در حوزه سلامت جامعه بیشتری را زیر پوشش قراردهیم.
وی دسترسی عادلانه، مشارکت اجتماعی، سبک زندگی و آموزش را از کلید واژه های سند تحول بنیادین آموزش و پرورش دانست .
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک و رییس مرکز بهداشت استان هم با توجه به شعار هفته سلامت امسال از سوی سازمان جهانی بهداشت با عنوان" مراقبت های اولیه بهداشتی راهی به سوی پوشش همگانی سلامت" افزود: این نشان دهنده اهمیت به سلامت همگانی است .
نظری اضافه کرد: خوشبختانه دورترین نقاط در استان و حتی روستاهای دور افتاده به خدمات اولیه بهداشتی دسترسی دارند و این خدمات در مرکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت به مردم ارائه می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه اکنون 25 هزار سفیر سلامت دانش آموز و 145 هزار سفیر سلامت خانواده در استان وجود دارد گفت: خود مراقبتی را از مهمترین اصول در فعالیت سفیران سلامت دانست و افزود: سفیران سلامت کسانی هستند که توسط مربیان بهداشت مدارس یا رابطین بهداشت آموزش های بهداشتی لازم را فرا می گیرند و مسئول سلامت خود و دیگران می باشند و این آموزش ها را به دیگران انتقال می دهند.
معاون سلامت و تربیت بدنی آموزش و پرورش استان مرکزی با اشاره به اینکه با تغییر رفتار می توان بسیاری ازبیماری ها را کنترل کرد توصیه کرد با کاهش مصرف نمک، ورزش، مصرف میوه و سبزیجات و عدم استفاده از غذاهای سرخ کرده می توان ازشیوع بسیاری از بیماری از جمله فشار خون و دیابت جلوگیری کرد.
نواخته شدن زنگ سلامت در مدارس و برگزاری دوره های آموزش همگانی از جمله برنامه های هفته سلامت در استان مرکزی است که از یکم تا هفتم اردیبهشت اجرا می شود .