به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا درگاهی در نشست خبری امروز درباره آفت سن گندم نیز اعلام کرد: امسال تاکنون در سطح ۱۲۰ هزار هکتار با سن گندم و ۱۶ هزار هکتار با زنگ گندم مبارزه انجام داده ایم و در روزهای آتی با گرم شدن هوا این مبارزات ادامه خواهد یافت.
رئیس سازمان حفظ نباتات درباره تامین سموم کشاورزی نیز گفت: به رغم تحریمهای ظالمانه آمریکا، از ابتدای سال ۹۷ تا کنون ۳۸ هزار تن انواع آفت کشها تدارک و وارد کشور شده که در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
وی افزود: میزان سم کشاورزی موجودی با توجه به ۷ تا ۸ هزار تن سمی که در کشور داریم به ۴۵ هزار تن میرسد.
درگاهی با بیان این که به منظور حمایت از تولید و تحقق شعار رونق تولید در اردیبهشت امسال ستادی برای کاهش وابستگی سموم کشاورزی به واردات تشکیل میشود، گفت: تلاش میکنیم برای کاهش وابستگی واردات سموم و سموم تکنیکال از ظرفیتهای دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان استفاده کنیم.
وی با بیان این که ۸۰ درصد سموم کشاورزی در داخل کشور تولید میشود، اظهار داشت: تنها ۱۵ تا ۲۰ درصد سموم آماده مصرف از کشورهایی مانند هند، چین و آلمان وارد میشود.
درگاهی افزایش سموم کم خطر، متوسط خطر و بیولوژیک در سبد سموم کشاورزی را از سیاستهای سازمان حفظ نباتات کشور عنوان و تصریح کرد: در این جهت از ابتدای امسال سم پر خطر بوتاکلر از سبد سموم کشاورزی حذف و برای آن جایگزینهایی تعیین شده است.
درگاهی همچنین به اهمیت موضوع قرنطینه محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: سازمان فائو سال ۲۰۲۰ را سال قرنطینه با شعار حفظ نباتات و حفظ زندگی نامگذاری کرده است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور تعداد پستهای قرنطینه خارجی در فرودگاه ها، بنادر و گمرکات را ۹۵ مورد عنوان کرد و اظهار داشت: هم اکنون در حال تدوین و تنظیم طرح جامع قرنطینه هستیم.
مبارزه با آفت ملخ در ۵۱ هزار هکتار اراضیرئیس سازمان حفظ نباتات اعلام کرد: از اوایل بهمن سال ۹۷ تاکنون در ۵۰ هزار هکتار از اراضی با آفت ملخ صحرایی مبارزه شده است.
محمدرضا درگاهی در نشست خبری افزود: در شش استان جنوبی کشور که ملخ صحرایی در آنها دیده شده بیش از ۵۰۰ نفر در حال انجام اقدامات مبارزهای با این آفت هستند.
وی افزود: تا کنون با اقداماتی که انجام شده است هیچ آسیبی به محصولات کشاورزی نرسیده و این ملخها به زمینهای کشاورزی و باغی نرسیده اند و مبارزه با آنها در اراضی منابع طبیعی و پیش از رسیدن به باغها و عرصههای زراعی انجام شده است.
درگاهی ادامه داد: تا کنون ۹۵ دسته ریزش ملخ در کشور انجام شده که در هر دسته بین ۱۰۰ هزار تا ۵۰ میلیون ملخ وجود دارد و تا کنون ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی منابع طبیعی آلوده به این آفت شده اند و با توجه به افزایش ریزشها پیش بینی میشود در ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی باید با این آفت مقابله شود.
رئیس سازمان حفظ نباتات تصریح کرد: مشکلی برای تامین اعتبار وجود ندارد و مبارزه زمینی و هوایی با این آفت ادامه دارد و اطمینان میدهیم هیچ خسارتی به محصولات کشاورزی، عرصههای زراعی، باغی و جنگلی وارد نخواهد شد.