امیر دریادار خانزادی: خیزش تمدن های دریایی ایران و چین، باعث ترک قدرت های استکباری از مناطق دریایی و افزایش امنیت منطقه خواهد شد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از پکن؛ فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به خیزش تمدن دریایی چین در غرب اقیانوس آرام و تمدن دریایی ایران در شمال اقیانوس هند از نیروی دریایی این کشور برای برگزاری رزمایش مشترک دوجانبه با ایران و همچنین رزمایش مشترک با ایران و روسیه دعوت کرد.
امیر دریادار «حسین خانزادی» روز دوشنبه در دیدار با فرمانده نیروی دریایی چین در چینگدائو با اشاره به روابط رو به رشد چین و ایران در همه حوزه ها به ویژه در زمینه همکاری میان نیروهای دریایی دو کشور تاکید کرد: خیزش تمدن های دریایی ایران و چین، باعث ترک قدرت های استکباری از مناطق دریایی و افزایش امنیت منطقه خواهد شد.
امیر خانزادی که به دعوت رسمی فرمانده نیروی دریایی چین و برای شرکت در اجلاس فرماندهان نیروی دریایی کشورهای مختلف جهان و همچنین شرکت در آیین هفتادمین سالگرد تاسیس نیروی دریایی چین به این کشور سفر کرده ، دومین فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است که از چین و نیروی دریایی آن دیدن می کند.
وی اظهارداشت: با توجه به اهمیتی که جمهوری اسلامی ایران برای کشور چین و همچنین آیین هفتادمین سالگرد تاسیس نیروی دریایی آن قایل بود تصمیم بر این شد شخصا در این مراسم شرکت کند و این حضور به معنای اهمیت و درک متقابل میان نیروهای مسلح و دریایی دو کشور است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه تمدن های بزرگ معنای حقوق بشر و امنیت دریایی را خیلی خوب می فهمند و درک متقابلی از هم دارند، گفت: کشورهای فاقد پیشینه تمدنی که امروز بر دنیا سلطه پیدا کرده اند نمی توانند در زمینه حقوق بشر و امنیت به سایرین چیزی یاد دهند.
امیر خانزادی تصریح کرد: ایران و چین که جزو تمدن های ریشه دار و قدیمی هستند و همیشه در دریا حضور داشته و دریانوردی کرده اند، امروز از موقعیتی ژئوپولتیک برخوردارند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه ما در اقیانوس ها و دریاها مرز مشترک داریم، بهره مندی حداکثری از این مرز مشترک را خواستار شد. وی با بیان اینکه چند سال است که همکاری های آموزشی را شروع کرده ایم، اظهارداشت: ایران و چین با این حال نیاز به تقویت همکاری ها حتی در زمینه های فنی و عملیاتی دارند.
امیر خانزادی در این دیدار بر اهمیت برگزاری دو رزمایش مشترک بین المللی یکی به صورت مشترک میان چین و ایران و دیگری به صورت سه جانبه میان چین، ایران و روسیه تاکید کرد و از طرف چینی خواست در صورت علاقه مندی، در این رزمایش ها شرکت کند. وی با اشاره به پیشرفت های نیروی دریایی ایران و ضرورت همکاری نیروی های دریایی منطقه برای تامین امنیت تاکید کرد که نیازی به حضور هیچ نیروی فرامنطقه ای نیست.
فرمانده نیروی دریایی ارتش کشورمان با بیان اینکه تعامل های دو جانبه نباید تنها به صورت تئوری باشد بلکه باید به منصه ظهور و عمل برسد، افزایش تعامل میان تهران و پکن به ویژه در زمینه های آموزشی، عملیاتی و فنی را خواستار شد.
فرمانده نیروی دریایی چین نیز در این دیدار با اشاره به سابقه رابطه تاریخی و مطلوب نیروهای مسلح از جمله نیروهای دریایی و حضور ناوگروه های هر دو کشور در بنادر یکدیگر، از حضور امیر خانزادی و هیات همراه در مراسم گرامیداشت هفتادمین سالگرد تاسیس نیروی دریایی ارتش چین تشکر و قدردانی کرد و آمادگی کشورش را برای توسعه تعاملات در سطح بالاتر اعلام کرد.
دریابان 'شین جین لونگ' ضمن اعلام موافقت برای همکاری نزدیکتر با نیروی دریایی ایران برای رسیدن به امنیت، آمادگی کشورش را برای ارتقای تعامل میان نیروی دریایی دو کشور اعلام کرد.در پایان این دیدار، نماد نیروی دریایی دو کشور میان دو فرمانده رد و بدل شد.