رئیس جمهور: ایران و پاکستان تصمیم گرفتند برای مبارزه مشترک با تروریسم در مرزها نیروی واکنش سریع تشکیل دهند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما روحانی در نشست مشترک با نخست وزیر پاکستان افزود : درباره این مهم امروز توافق و مقرر شد همکاری های امنیتی دو کشور و نیروهای مرزبانی و اطلاعاتی افزایش یابد. وی با اشاره به یکی از محورهای گفتگویش با عمران خان در خصوص امنیت مرزها گفت : متاسفانه ما در ماههای گذشته شاهد تنش هایی در مرز مشترک از سوی تروریست ها بودیم اما خوشحالیم که طرف پاکستانی همه گروهک های فعال در منطقه را تروریست می داند و با آنها بعنوان تروریست برخورد خواهد کرد .
آقای روحانی دو مرحله مذاکره خصوصی و عمومی با نخست وزیر پاکستان را گام جدید در روابط دو کشور دانست و گفت : همه مصمم هستیم این روابط را توسعه دهیم و تاکید کردیم که هیچ کشور ثالثی نمی تواند این روابط را تحت تاثیر قرار دهد بویژه اینکه ظرفیت های دو طرف برای ارتقای مناسبات تجاری اقتصادی بسیار بالاست.
آمادگی ایران برای تامین نفت و گاز پاکستان
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ایران آماده است نیازمندی های پاکستان را در زمینه نفت و گاز تامین کند گفت: ایران آماده است اقدامات لازم را برای اتصال خط لوله گاز که از طرف ایران انجام شده است تکمیل کند.
آقای روحانی افزود: امروز صادرات برق از طرف ایران به پاکستان وجود دارد و ما به آقای نخست وزیر اعلام کردیم که آماده ایم این صادرات را به 10 برابر افزایش دهیم.
رئیس جمهور با اشاره به بحث دو طرف در خصوص توسعه روابط تجاری خاطرنشان کرد: بحث کردیم که کمیته تهاتر بین دو طرف تشکیل و صادرات و واردات دو کشور تهاتر و در یک حساب بانکی تسویه شود.
اقدامات نادرست آمریکا در منطقه به ویژه در قدس، بلندی های جولان و توهین به سپاه پاسداران نیز در این مذاکرات مورد تبادل نظر قرار گرفت
روحانی افزود: علاقمند هستیم در دو بندر چابهار ایران و گوادور پاکستان روابط بهتری داشته باشیم و بتوانیم با ایجاد راه آهن این روابط را توسعه دهیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در زمینه مسائل منطقه ای و همکاری های بیشتر بحث و تبادل نظر شد گفت: همچنین برای ثبات و امنیت در افغانستان و سایر مسائل منطقه با هم گفتگو کردیم. آقای روحانی افزود: اقدامات نادرست آمریکا در منطقه به ویژه در قدس، بلندی های جولان و توهین به سپاه پاسداران نیز در این مذاکرات مورد تبادل نظر قرار گرفت.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه روابط ایران، پاکستان و ترکیه از گذشته روابط خوبی بوده است خاطر نشان کرد: این سه کشور که بنیانگذاران اکو نیز هستند در گذشته روابط بسیار خوبی داشتند و امروز هم علاقمند به گسترش و بهتر شدن روابط هستیم و راه آهن استانبول می تواند در این زمینه فعال شود.
آقای روحانی افزود: خوشحالم که نخست وزیر تاکید کرد که پاکستان در هیچ ائتلاف جنگی شرکت ندارد و نخواهد داشت و اراده دو طرف برای صلح در منطقه است.
رئیس جمهور به دعوت نخست وزیر پاکستان از آقای روحانی اشاره کرد و گفت: من این دعوت را پذیرفتم و امیدوارم در آینده نزدیک از کشور دوست و همسایه دیداری داشته باشم و مطمئن هستم سفر آقای نخست وزیر و هیئت همراه نقطه عطفی در توسعه روابط دو کشور خواهد بود.
از انقلاب ایران حمایت می کنیم
نخست وزیر پاکستان گفت: ما از انقلاب ایران حمایت می کنیم و در پاکستان جدید به دنبال چنین انقلابی هستیم که فاصله فقرا و اغنیا را کاهش دهیم.
عمران خان در نشست خبری خود با رئیس جمهور کشورمان افزود: ابتدا از آقای رئیس جمهور به دلیل احترام و مهمان نوازی که از این جانب و هیئت همراه داشتند تشکر می کنم .
عمران خان:ابتدا از آقای رئیس جمهور به دلیل احترام و مهمان نوازی که از این جانب و هیئت همراه داشتند تشکر می کنم
وی ادامه داد: قبل از اینکه وارد مسائل دوجانبه شویم می خواستم دو نکته را عرض کنم اول اینکه اگر انگلیسی های در سده 1800 به هند نیامده بودند، الان ما داشتیم به زبان فارسی با یکدیگر صحبت می کردیم و دیگر نیازی به مترجم نبود.
نخست وزیر پاکستان افزود: نکته دوم اینکه من در سال 1972 و در زمان دانشجویی، سفری به تهران داشتم و در آن زمان شکاف فرهنگی عمیقی بین فقرا و اغنیا را ملاحظه کردم اما دیروز و امروز با چشمان خودم دیدم که این شکاف بسیار بسیار کاهش یافته و این به خاطر برکات انقلاب شماست. عمران خان با بیان اینکه ما از انقلاب ایران حمایت می کنیم اظهار داشت: در پاکستان جدید به دنبال چنین انقلابی هستیم که فاصله فقرا و اغنیا را کاهش دهیم .
وی خطاب به روحانی گفت: آقای رئیس جمهور مهمترین دلیل سفر من به کشور شما این بود که بنده احساس کردم اگر مساله تروریسم بین دو کشور وجود نداشت، اختلافات افزایش پیدا نمی کرد و این مساله تروریسم است که باعث افزایش اختلافات شده است. نخست وزیر پاکستان گفت: مهم بود که من امروز به کشور شما سفر کنم و همراه من نیز رئیس امنیت پاکستان قرار دارد، ما در پاکستان از تروریسم رنج می بریم و شاید کشوری باشیم که بیشترین رنج را از تروریسم برده و طی 12 تا 13 سال گذشته، 70 هزار تلفات جانی داشته ایم و باید به همین دلیل از ارتش و آژانس های اطلاعاتی پاکستان برای مبارزه با تروریسم تشکر کنم.
عمران خان تصریح کرد: ما مثل افغانستان نیستیم که با حضور نیروهای ناتو و سربازان امنیتی، نتوانسته اند تروریسم را از بین ببرند و ما دستاوردهای فراوانی در مبارزه با تروریسم داشته ایم و اکنون تمام طیوف سیاسی در پاکستان به این نتیجه رسیده اند که ما نباید اجازه دهیم که گروه های شبه نظامی از خاک ما، علیه کشورهای دیگر و برای انجام اقدامات تروریستی استفاده کنند.
نقش موثر ایران و پاکستان برای برقراری صلح و ثبات در افغانستان
عمران خان افزود : مردم افغانستان سالهای سال در رنجند و دچار مشکلات زیادی بودند و اگر در این کشور صلح ایجاد و ثبات برقرار شود می تواند به تجارت در منطقه و همچنین بالارفتن استاندارد زندگی کمک کند.
نخست وزیر پاکستان افزود : پاکستان میزبان 4 میلیون پناهنده افغانی و ایران هم میزبان سه میلیون پناهنده این کشور است بنابراین اگر برای صلح در افغانستان تلاش کنیم به نفع مردم افغانستان و دو کشور ایران و پاکستان و کل منطقه خواهد بود و ما در این زمینه آماده همکاری با ایران هستیم .
نخست وزیر پاکستان با اشاره به جایگاه این کشور و ایران در منطقه گفت : مطمئنا دو کشور می توانند در ایجاد صلح و ثبات در افغانستان نقش موثری ایفا کنند
وی اشاره ای هم به وضعیت فلسطین اشغالی کرد و گفت : اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و اشغال جولان نقض آشکار قطعنامه های سازمان ملل و همچنین نقض حقوق انسانهاست و این بی عدالتی متاسفانه مدام گسترش یافته است.
عمران خان افزود : وضعیت کشمیر هم به همین ترتیب است چرا که درطول سی سال گذشته نیروهای هندی مردم را سرکوب کرده و 700 هزار نفر را کشته اند این در حالیست که سازمان ملل در قطعنامه خود حق تعیین سرنوشت در این منطقه را به مردم کشمیر سپرده است .
نخست وزیر پاکستان گفت: کشمیر راه حل نظامی ندارد و اگر مشکل آن حل شود تجارت در منطقه برقرار می شود و این برای ایران هم بسیار مناسب است چون ایران از طریق پاکستان می تواند به هند متصل شود .
وی همچنین بر ضرورت افزایش مناسبات ایران و پاکستان تاکید و خاطرنشان کرد : در این سفر وزرای مربوط به انرژی را همراه خود آورده ام چرا که ایران ظرفیت و تجارب بسیار خوبی در این زمینه دارد که باید از آن بهره گیرد.
نخست وزیر پاکستان همچنین جایگاه جمهوری اسلامی ایران را در زمینه بهداشت مهم دانست و گفت : ایران بعد از انقلاب اسلامی یکی از بهترین کشورهای جهان در زمینه بهداشت است به همین علت وزیر مربوط به این بخش نیز در این سفر ما را همراهی می کند تا از ظرفیت ها و همچنین پیشرفت های علمی ایران در این زمینه استفاده کنیم.
وی همچنین با یادآوری حادثه تروریستی اخیر در کشورش گفت : می دانیم ایران نیز از این حادثه رنج می برد به همین دلیل رئیس امنیت کشورم را همراه خود آوردم تا با همتایان خود در ایران ملاقات کند چون که ما به هم اعتماد داریم اما باید این اعتمادسازی را در حوزه های مختلف بیشتر کنیم .
نخست وزیر پاکستان دیشب وارد تهران شد و صبح امروز مورد استقبال رسمی روحانی رئیس جمهور قرار گرفت.