هشتمين کنگره بين المللي و جشنواره دانشجويي طب توليد مثل و سومين کنگره بين المللي ژنتيک در یزد به کار خود پايان داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، دبیر علمی این کنگره گفت:در اين کنگره سه روزه ،آخرين دستاوردهاي علمي پژوهشي دانشمندان و متخصصان طب توليد مثل ارائه شد.
عبدلی ، تبادل تجربيات ميان دانشمندان و محققان و حمايت از پژوهش هاي دانشجويي مرتبط با طب توليد مثل را از اهداف برگزاري اين کنگره برشمرد.
وی افزود:آندو کرينولوژي و ايمونولوژي باروري ،اهداي تخمک و جنين و رحم جايگزين ، اپيدميولوژي باروري ،تکنيک هاي کمک باروري ، حفظ باروري ،آندرولوژي ، ژنتيک و باروري ،جراحي و لاپاراسکوپي در درمان ناباروري ، سلول هاي بنيادي و فيزيولوژي باروري از مهمترين موضوعاتي بود که در اين کنگره بين المللي در خصوص آنها بحث وتبادل نظرشد.
وی افزود: از مجموع 364 مقاله ارسالي به دبيرخانه 41 مقاله به صورت سخنراني و 182 مقاله به صورت پوستر ارائه شد.
دبیر علمی همایش گفت : در اين کنگره همچنين 16 مقاله برگزيده دانشجويي بصورت شفاهي ارائه و از صاحبان آنها تجليل شد.
عبدلی گفت:در اين همايش بين المللي که 700 نفر از متخصصان داخلي و خارجي شرکت داشتند 46 محقق داخلي و خارجي از کشورهاي انگلستان ، استراليا،نيوزلند ،عمان ،ايتاليا، چين و قزاقستان سخنراني داشتند.
در حاشيه اين کنگره علمي همچنين جديد ترين داروها، توانمندي ها و تجهيزات حوزه طب توليد مثل در نمايشگاهي ارائه شد.
همچنين برپايي 4 کارگاه تخصصي در خصوص ژنتيک و ناباروري مردان ، سقط هاي مکرر، تشخيص ژنتيکي قبل و بعد از تولدو نقش ژنتيک و روش هاي کمک باروري از موضوعاتي است که در سومين کنگره بين المللي ژنتيک مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت .
دکتر افلاطونيان رئيس کنگره و رئيس مرکز تحقيقاتي درماني طب توليد مثل يزد دراین همایش با اشاره به اينکه اولين فرزند حاصل از لقاح خارج از رحمي در ايران ، در هشتم دي ماه سال 69 در يزد به دنيا آمده پيشنهاد داد که روز هشتم دي ماه در تقويم به عنوان روز ملي درمان نوين ناباروري نامگذاري شود.