قرنها است که درمناطق خرما خیز ازجمله کرمان، تنه های قطع شده درختان نخل، در طبیعت رها و یا آتش زده میشود اما اکنون یک کشاورز شهدادی، از آنها ثروت تولید می کند .
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، در استان کرمان که یکی از تولیدکنندگان برتر خرما در کشور است هر سال تعداد زیادی درخت نخل از
آقای اکبری صنعتگری است که در شهرک صنعتی بم از برگ درخت نخل ، چوب نئوپان تولید میکند. وی در پاسخ به سئوال ما میگیود فقط از برگ درختان خرما می توانیم نئوپان تولید کنیم وتنه آن به درد کار ما نمی خورد، پدران و اجداد ما آنها را اتش می زدند ما هم همین کار را می کنیم .
اما بر خلاف نظر این چند کشاورز زحمتکش بمی ، در شهداد کشاورز دیگری معتقد است هیچیک از مخلوقات خداوند بی ثمر و بی فایده نیستند . او از چند وقت قبل راهی پیدا کرده است که از این سرمایه طبیعی که به اتش کشیده میشود ثروت به دست آورد و برای خود و چند جوان جویای کار ، شغل و درآمد پایدار و مفید ایجاد کند.
وقتی سراغ اقای جعفری می رویم که در کارگاهی کنار خانه اش در حال خرد کردن تنه های در ختان کهنسال نخل است ، صدای دستگاه اره ، سکوت آرام شهداد را میشکند . بیش از یکسال است که این کشاورز کار جدید خود را اغاز کرده است . او درختان
اقای جعفری که علاقه ای ندارد جزئیات مواد افزودنی را برای ما فاش کند میگوید: همه مردم به این درختان بعنوان ضایعات دور ریختنی نگاه می کنند وحتی خود من هم تا دو سال قبل همین نگرش را داشتم ، اما با بررسی و نمونه برداری از کودهای مشابه خارجی متوجه شدم نوعی کود به نام "کوکو پیت" وارد کشور می شود که از تنه درخت نارگیل تهیه شده است . او این نمونه را به عنوان الگو ، تحت بررسی و پژوهش قرار داد و توانست مشابه آن را از تنه درخت نخل به دست آورد. محصولی که تولید آن سرمایه چندانی نمی خواهد و درامد بالایی هم برایش به ارمغان اورده است .
وی برای پنج نفر اشتغالزایی کرده و کود تولیدی خود را در استانهای کشور به فروش می رساند ، حتی برخی مشتریان باید برای خرید چند ماهی هم در نوبت باشند تا وی بتواند سفارش آنها را ارسال کند .
اقای رحیمی کارشناس جهاد کشاورزی کرمان می گوید : این نوع کود به علت طبیعی بودنش ، بیشتر از نمونه وارداتی آن ماندگاری دارد ، ودر تهیه کود هم باید دقت صورت گیرد تا مواد شیمیایی به ان اضافه نشود . وی می گوید به علت فراوانی مواد اولیه در استان کرمان این کار کاملا اقتصادی و ارز آور است .
سعید پسر اقای جعفری است ، تا سال گذشته بیکار بود و به قول خودش در کوچه ها ول می گشت که بیکار نباشد، حتی فکرش را هم
وی میگوید تمام ابزارهای اینجا را خودمان طراحی کردیم و همه وسایل دست ساز است ، ابتدا سخت بود و حتی می خواستم کار را رها کنم اما چون به نتیجه کار و تلاش پدرم یقین داشتم دوباره شروع به کار میکردم .
پدرش می گوید ارزش این کود یک سوم قیمت مشابه خارجی ان است و تا کنون ثروت زیادی در اطراف ما بود ومتوجه ان نبودیم ، کالایی بی ارزش حالا ارزش افزوده پیدا کرده است.
آقای مولایی 4 هکتار گلخانه دارد و در حال بارگیری ده تن کود نخل از کارگاه اقای جعفری است تا در گلخانه خود در جنوب استان
نقوی استاد دانشکده کشاورزی است و از مقاوم بودن این نوع کود برای شرایط آب و هوایی مناطق گرم و خشک می گوید و اینکه کود تنه درخت نخل ، هم تغذیه خوبی برای گیاه است و هم چندین برابر آب را در خود نگه می دارد به طوری که به تدریج و قطره چکانی آب به گیاه می رسد و تبخیر آن نیز بسیار اندک است.
او تاکید می کند این نوع کود برای کشتهای گلخانه ای و هیدروپونیک بستری بسیار مناسب و عالی است و تاکنون در هیچ کجای ایران ندیده ام که چنین کودی تهیه شود.
حالا آقای جعفری از توسعه کارش می گوید و اینکه به زودی چند دستگاه دیگر به این مجموعه اضافه خواهد شد و این یعنی توجه به تولید و رونق دادن به آن، یعنی خلق سرمایه از ثروتی که قرنها به آتش کشیده می شد .
تلفن تماس
09910695337
0905-155-8425