تاکيد شورايعالي حاکميتي بر ضرورت عقب نشيني نيروهاي حفتر
خالد المشري رئيس اين شورا گفت: تصمیم آتش بس کافی نیست و نیروهای حفتر باید به همان جایی که آمده اند بازگردند و محاکمه شود.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره؛ رئیس شورایعالی حاکمیتی لیبی تاکید کرد: دولت وفاق ملی، اعلام آتش بس در این کشور را بدون عقب نشینی نیروهای به اصطلاح ارتش ملی به فرماندهی خلیفه حفتر نخواهد پذیرفت.
خالد المشری در نشست خبری گفت: تصمیم آتش بس در لیبی کافی نیست و نیروهای خلیفه حفتر باید به همان جایی که آمده اند بازگردند و محاکمه شود. نیروهای دولت وفاق ملی بدون هیچ نوع حمایت خارجی، توانایی رفتن به پایگاه اصلی حفتر جنایتکار و تروریست را دارند. المشری افزود: دعوت به آتش بس در این شرایط، پاداش دادن به مجرم برای تجاوزگری اش است. با صراحت می گویم ما آتش بس صرف را نخواهیم پذیرفت و باید این نیروها به همان جایی که آمدند، بازگردند. همچنین باید متجاوز مجازات شود. وی با متهم کردن دولت ابوظبی به تلاش برای فتنه انگیزی در کشورهای عربی خاطرنشان کرد: دولت ابوظبی تلاش می کند با برهم زدن اوضاع کشورهای عربی، مانع از تحقق دموکراسی در این کشورها شود. گزارش های سازمان ملل نشان می دهد، امارات و مصر با وجود ممنوعیت صادرات سلاح به لیبی، سلاح برای نیروهای خلیفه حفتر ارسال می کنند. خودروهای زرهی و تسلیحاتی که از نیروهای حفتر غنیمت گرفتیم هم اماراتی است و به تازگی به لیبی منتقل شده است. همچنین مهمات این نیروها هم ساخت مصر است. خالد المشری با انتقاد شدید از اتحادیه عرب گفت: اتحادیه عرب به یک اداره وابسته به وزارت امور خارجه مصر تبدیل شده است و نماینده موضع دسته جمعی کشورهای عربی نیست. فرستاده اتحادیه عرب متاسفانه به طرابلس سفر نمی کند و از دیدار با اعضای دولت وفاق ملی، خودداری می کند. فرستاده این اتحادیه تاکنون هیچ دیداری با اعضای شورای عالی حاکمیتی نداشته است و همواره با اعضای دولت موازی دیدار می کند. جامعه جهانی یک دولت را در لیبی به رسمیت می شناسد و آن دولت وفاق ملی است، اما فرستاده اتحادیه عرب با دولت عبدالله الثنی و وزیر امور خارجه دولت او دیدار می کند که هیچ کسی در جهان با او تعامل ندارد.
اعتراف سخنگوی نیروهای حفتر به مشارکت جنگنده های خارجی در بمباران طرابلس
سخنگوی به اصطلاح ارتش ملی لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر، به مشارکت جنگنده های خارجی در بمباران طرابلس پایتخت این کشور اعتراف کرد. به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، سرتیپ احمد المسماری در نشست خبری تایید کرد آنچه ”هواپیماهای دوست“ خواند، در حمله به اهدافی در طرابلس مشارکت دارند. المسماری افزود مشارکت هواپیماهای دوست در این حملات با هدف انهدام نیروهای وفاق ملی در منطقه العزیزیه در جنوب غرب طرابلس صورت گرفت. وی خاطر نشان کرد: شاهد حملات هوایی گسترده به مواضع دشمن در منطقه العزیزیه و غرب این منطقه بودیم. از سوی دیگر، فتحی باشاغا وزیر کشور دولت وفاق ملی لیبی گفت: اعتراف سخنگوی نیروهای حفتر به حضور هواپیماهای خارجی در بمباران مردم لیبی، نقض حاکمیت ملی کشور است و جنایت محسوب می شود.
جنبشی علیه حمله نیروهای حفتر به طرابلس تشکیل شد
فعالان لیبیایی جنبشی علیه حمله نیروهای به اصطلاح ارتش ملی لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر به طرابلس، تشکیل دادند. به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، فعالان لیبیایی جنبشی به نام ”جنبش مدنی ضد کودتا“، در مخالفت با حمله نیروهای حفتر به طرابلس تشکیل دادند و خواستار تشکیل دولت مدنی در این کشور شدند. طلعت بغنی عضو دفتر هماهنگی این جبنش، فرانسه، عربستان، امارات و مصر را به تلاش برای ضربه زدن به دولت وفاق ملی لیبی و حمایت مالی و تسلیحاتی از نیروهای خلیفه حفتر، متهم کرد و افزود: شاهد دخالت خارجی در مسایل داخلی لیبی هستیم. این چهار کشور با حمایت از یک نیروی مسلح خارج از چارچوب دولت قانونی وفاق ملی، قطعنامه شورای امنیت را نقض می کنند.
وزیر کشور لیبی: فرانسه از نیروهای حفتر حمایت می کند
وزیر کشور دولت وفاق ملی لیبی، دولت فرانسه را به حمایت از نیروهای به اصطلاح ارتش ملی لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر متهم کرد. به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، فتحی باشاغا با متهم کردن دولت فرانسه به حمایت از سرتیپ بازنشسته خلیفه حفتر، توقف همکاری امنیتی با پاریس را اعلام کرد. این در حالی است که وزارت امور خارجه فرانسه، اتهامات به این کشور درباره حمایت از نیروهای حفتر را تکذیب کرد. از سوی دیگر، نیروهای امنیتی تونس، شماری از دیپلمات های فرانسوی را که حامل سلاح های ساخت این کشور بودند، نزدیک مرزهای لیبی بازداشت کردند. خبرنگار شبکه الجزیره در پاریس گفت: پس از آنکه در درگیریها در طرابلس آغاز شد، فرانسه با اتهام حمایت از نیروهای خلیفه حفتر متهم شد. اتهاماتی که در رسانه های فرانسه هم بازتاب داشت. روزنامه لوموند تاکید کرد حمایت اطلاعاتی فرانسه نقش تعیین کننده ای در قدرت گرفتن نیروهای حفتر در دو سال گذشته داشت. یکی از نشریه های فرانسوی هم به روابط دوستانه ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه با خلیفه حفتر اشاره کرد و آن را عامل مطرح شدن سوالاتی در مورد نقش فرانسه در حمله به طرابلس دانست. فرانسه جانبداری از حفتر را تکذیب و تاکید می کند همچنان از فایز السراج نخست وزیر دولت وفاق ملی لیبی حمایت می کند.
اَنیِس وَن دِر مول سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه به الجزیره گفت:”این اتهام که ما از حفتر حمایت می کنیم، درست نیست. دعوت ما به برقراری آتش بس، نشان می دهد که راه حل نظامی را رد می کنیم. ما این دعوت را با صراحت به ارتش ژنرال حفتر هم منتقل کردیم. ما به همراه شرکای اروپایی خود هم همین موضع را اعلام کردیم. فرانسه با همه گفتگو می کند و شاید در گفتگو با ژنرال حفتر، پیش قدم بود. تنها هدف ما دستیابی به راه حل سیاسی و تنها برنامه ما حمایت از فرستاده سازمان ملل است.“ خبرنگار الجزیره خاطرنشان کرد: امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه چند ماه پس از پیروزی در انتخابات، با خلیفه حفتر دیدار کرد. ناظران در آن زمان ابراز عقیده کردند که پاریس خلیفه حفتر را شخصیتی معرفی می کند که جامعه جهانی می تواند به او تکیه کند. فرانسه این مسئله را پنهان نمی کند که حفتر را شریک مهم خود در مبارزه با تروریسم و مقابله با مهاجرت غیرقانونی می داند. روابط قوی پاریس با حفتر به همین علت است. تنها باری که فرانسه مجبور شد به حمایت نظامی از خلیفه حفتر اعتراف کند، کشته شدن سه نظامی فرانسوی بر اثر سقوط یک فروند بالگرد در مناطق در کنترل حفتر بود. اما فرانسه اکنون می گوید در لیبی راه حل نظامی وجود ندارد و پاریس برنامه سری در این کشور اجرا نمی کند. مارک سیمو تحلیلگر امور دیپلماتیک در روزنامه لوموند به الجزیره گفت:”فرانسه از سال 2015 به این نتیجه رسید که نمی توان نقشه حفتر در لیبی را نادیده گرفت. او کنترل هشتاد درصد لیبی را در دست دارد. به همین علت، بدون مشارکت او دستیابی به راه حل سیاسی دشوار است. صدام پسر حفتر پیش از حمله به طرابلس به پاریس آمده بود و همچنین به رم سفر کرد تا از ایتالیا هم به طور ضمنی اجازه بگیرد.“
درگیری های لیبی بیش از 200 کشته و هزاران آواره بر جا گذاشته است درگیری های دو هفته گذشته در حومه طرابلس پایتخت لیبی به کشته شدن بیش از 200 نفر و فرار هزاران نفر از خانه های خود منجر شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، ژنرال خلیفه حفتر، از فرماندهان شورشی لیبی، در تلاش است طرابلس را تصرف کند. این شهر اکنون در کنترل دولتی است که سازمان ملل آن را به رسمیت می شناسد. خبرنگار بی بی سی در لیبی در گزارشی بر روی تصاویر حمل تابوت گفت در طرابلس بار دیگر وقت خاکسپاری فرا رسیده است. این بار نوبت غیرنظامیانی است که هنگام خواب در حملات راکتی کشته شدند. سوگواران ژنرال قدرتمندی را که شهر را محاصره کرده است مقصر می دانند. او ژنرال خلیفه حفتر نام دارد که منتقدان می گویند می خواهد معمر قذافی جدید باشد. فائز السراج، نخست وزیر دولتی که در سطح بین المللی به رسمیت شناخته می شود ، بیش از دو هفته است که در برابر حمله حفتر مقاومت کرده است اما او خسته و نگران به نظر می رسد. سراج در گفتگوی اختصاسی با بی بی سی گفت :"این یک نقطه عطف خطرناک است. این یک رو در رویی میان حامیان دموکراسی و حامیان حاکمیت استبدادی است. من از موضع جامعه بین المللی واقعا مبهوت شده ام." درگیری های دو هفته گذشته در فاصله هفت مایلی دفتر نخست وزیری بوده است. همه این ها در هفته ای اتفاق افتاده است که قرار بود کنفرانس صلحی با پشتیبانی سازمان ملل برگزار شود. اما جامعه بین المللی که در زمان انقلاب لیبی بسیار فعال بود، الان حرف چندانی برای گفتن ندارد. سراج گفت:"مردم لیبی از این سکوت جامعه بین المللی سرخورده شده اند. شورای امنیت سازمان ملل حتی نتوانسته بیانیه ای صادر کند و بگوید دقیقا چه اتفاقی افتاده است. روس ها حاضر نیستند از حفتر به عنوان یک متجاوز نام برده شود اما همه می دانند که او عامل این اتفاقات است." خبرنگار بی بی سی که با سراج مصاحبه کرده است از او پرسید: خطر استفاده داعش از این خلاء چه قدر است؟ داعشی ها در اواخر سال 2017 از پایگاه قدرت خود در سیرت بیرون رانده شدند، اما کسی باور نمی کند که آنها کاملا از بین رفته باشند. آیا شما هیچ نشانه ای می بینید که حاکی باشد آنها بخواهند از این وضع به نفع خود استفاده کنند؟ نخست وزیر دولت به رسمیت شناخته شده لیبی گفت :"قطعا. این نگرانی وجود دارد که گروههایی مانند داعش بتوانند بازگردند و از این خلاء به نفع خود استفاده کنند. ما نهایت تلاش خودمان در جنگ با آنها به کار گرفتیم و آنها را عقب راندیم. بعد از همه کارهایی که ما کردیم، این حمله به آنها فرصت خواهد داد تا دوباره خودشان را نشان دهند." ناآرامی های اخیر همچنین ممکن است پیامدهایی در فراسوی مرزهای لیبی داشته باشد. نخست وزیر لیبی می گوید این درگیری ها زندگی حدود 800 هزار مهاجر در لیبی را تهدید می کند و ممکن است سیل آوارگان را به سوی اروپا به جریان بیندازد.