با توجه به شرایط آب و هوایی کنونی خراسان رضوی، احتمال بروز آفت ملخ در این استان وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خرسان رضوی، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت:
نجفقلی صالحی افزود: بر این اساس مناطق مختلف استان بطور روزانه رصد و پایش می شود تا به محض مشاهده آفت 'کانون کوبی' صورت گیرد و پیش از ورود ملخها به مرحله پرواز در همان مراحل اولیه این آفت مهار شود.
وی بیشترین نگرانی پیرامون بروز آفت ملخ را در خراسان رضوی مربوط به شهرستان های سرخس و درگز در شمال شرق این استان ذکر کرد و گفت: این شهرستان ها به دلیل نزدیکی به کانون های ملخ خیز در افغانستان و ترکمنستان بیشتر از دیگر مناطق خراسان رضوی در معرض تهدید آفت هستند.
'آفت ملخ' به وضعیتی گفته می شود که رفتار این حشره در پی بالا رفتن میزان بارندگی سالیانه پس از یک دوره خشکسالی و تحریک برای تولید مثل بالا، به حالت طغیانی درآید. در صورت وقوع چنین شرایطی جمعیت انبوه ملخها برای پیدا کردن غذا دست به مهاجرت جمعی می زنند و با حمله به مزارع زیانهای زیادی وارد می کنند.
پیش از این مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی از هجوم ملخ های صحرایی در پی بارندگی های اخیر به 6 منطقه در جنوب کشور شامل هرمزگان، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس، جنوب استان کرمان و جزیره قشم خبر داده و گفته بود: هجوم ملخ می تواند تهدید جدی برای زمینهای کشاورزی و عرصه های طبیعی باشد.
'ملخ صحرایی' که از شبه جزیره عربستان، امارات و عمان وارد ایران شده روزانه بین 200 تا 400 کیلومتر و پوره ملخ (بچه ملخ) می تواند روزانه بین 4 تا 8 کیلومتر مسافت را طی کند.