بهای نفت برنت افزایش یافت
بهای نفت خام سبک برنت (دریای شمال) در معاملات روز چهارشنبه افزایش یافت
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، از پنج ماه پیش تاکنون سابقه نداشته است که بهای این شاخص نفتی تا این اندازه افزایش یافته باشد. این احتمال که موجودی نفت خام ذخیره سازی شده در انبارهای نفتی آمریکا در هفته گذشته کاهش یافته عامل اصلی افزایش بهای نفت خام در این بازار بوده است.
بهای نفت خام سبک برنت (دریای شمال)، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازارهای بین المللی و پایه ای برای قیمت گذاری دیگر انواع نفت در بازار اروپا استفاده می شود برای تحویل در ماه ژوئن با 43 سنت افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 72 دلار و 14 سنت رسید. بهای این شاخص نفتی در ساعت هشت و 45 دقیقه به وقت گرینویچ به هر بشکه 72 دلار و 14 سنت نیز رسیده بود.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک، بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین(وست تگزاس اینترمدییت) که بیشتر برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود در پایان معاملات بازار نفتی نیویورک، برای تحویل در ماه مه نیز با 41 سنت افزایش به 64 دلار و 46 سنت در هر بشکه رسید.
مانند هر هفته کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفت و انرژی برای تعیین چشم انداز بازار نفت توجه خود را به سوی انجمن نفت خام آمریکا(API) که به عنوان نهادی کارشناسی نوسانات مربوط به نفت این کشور را درسطح ملی مورد بررسی قرار میدهد و پیش بینی های مربوط به میزان ذخیره سازی هفتگی نفت خام را یک روز قبل از وزارت انرژی آمریکا منتشر میکند، معطوف کرده اند.با توجه به اینکه آمریکا هم اکنون بزرگترین تولید کننده و بزرگترین مصرف کننده نفت در جهان است آمار و ارقامی که درباره بازار نفت در این کشور منتشر می شود در تعیین قیمت نفت در بازار جهانی بسیار تعیین کننده است.
این نهاد پیش بینی کرده است که موجودی نفت خام ذخیره سازی شده در انبارهای نفتی آمریکا تا هفته گذشته کاهش و موجودی بنزین ذخیره سازی شده در انبارهای نفتی آمریکا افزایش یافته است.
تحلیلگرانی که خبرگزاری مالی و اقتصادی بلومبرگ نظرآنها را درباره میزان موجودی نفت خام ذخیره سازی شده در انبارهای نفتی آمریکا تا هفته گذشته جویا شده است پیش بینی کرده اند که رقم این شاخص تا هفته گذشته یعنی هفته منتهی به 12 آوریل ، احتمالا دو میلیون و 300 هزار بشکه افزایش یافته است.
پیش بینی همین تحلیلگران درباره میزان موجودی بنزین و فرآوردهای نفتی (گازوئیل و سوخت گرمایشی) ذخیره سازی شده در انبارهای آمریکا، تا همین تاریخ، به ترتیب حاکی از کاهش احتمالی دو میلیون و 300 هزار بشکه ای و کاهش احتمالی یک میلیون بشکه ای است.
کارشناسان تحلیلگران و کارشناسان مسائل شرکت کارگزاری و ارائه خدمات مشاوره مالی و اقتصادی "آی ان جی"(ING)در این باره می گویند: ظرفیت پالایش پالایشگاهها و تاسیسات نفتی آمریکا نیز قرار است در آینده افزایش یابد. این امر باید کاهش موجودی بنزین ذخیره سازی شده در انبارهای نفتی این کشور را جبران کند.
با توجه به این شرایط کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفت و انرژی نیم نگاهی نیز به سیاست های نفتی سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک) و شرکای غیر عضو آن به ویژه روسیه دارند که گروهی متشکل از بیست و پنج کشور تولید کننده نفت را تشکیل می دهند و تقریبا نیمی از نفت مورد نیاز جهان را تامین می کنند.
این کشورها که متعهد شده اند تولید نفت خود را در شش ماهه نخست امسال کاهش دهند قرار است در روزهای بیست و پنج و 26 ماه ژوئن نشستی رسمی را در وین،پایتخت اتریش، در خصوص اینکه اجرای توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت ها و بر قراری تعادل میان عرضه و تقاضا برای نفت در سطح جهان، را ادامه دهند یا خیر برگزار کنند.
یکی از مسئولان شرکت گازپروم نفت روسیه ، شاخه نفتی شرکت بزرگ گازپروم می گوید: توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت ها ، نباید در نیمه دوم امسال تمدید شود.