معاون عملیات ناجا از تلاش مجاهدانه و شبانه روزی کارکنان ناجا برای کمک به مردم سیل زده گفت
وی افزود: در ناجا مرکزی به نام مرکز کنترل و فرماندهی وجود دارد که تلاش میکند با نظارت و رصد، ماموریتها را بین ردهها به بهترین شکل ممکن تقسیم کند؛ اگرچه ماموریت اصلی نیروی انتظامی، تامین و برقراری امنیت است، اما در مواردی که بلایای طبیعی رخ میدهد، پلیس هم وارد عمل میشود.
معاون عملیات ناجا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وظایف ماموران پلیس در حوادث و بلایای طبیعی به چند بخش تقسیم میشوند، گفت: در چنین حوادثی، اولین موضوعی که همیشه پیگیر آن هستیم، تامین امنیت است.
وی، توجه به موضوعات انتظامی را از دیگر وظایف پلیس در چنین شرایطی برشمرد و افزود: در بلایای طبیعی از جمله سیل اخیر، مقرهای پلیس نیز دچار تخریب میشود که بلافاصله پاسگاه و کلانتریهای سیار را برقرار میکنیم تا در امدادرسانی به مردم دچار مشکل نشویم.
سردار ساجدی نیا به مسائل ترافیکی در مواقع بحران اشاره کرد و گفت: تسهیل تردد مسیرهای وسائط نقلیه سازمانهای امدادی از اقدامات پلیس در مناطق آسیب دیده به شمار میآید تا امدادرسانان بتوانند خدمات امدادی خود را بلافاصله به مردم این مناطق برسانند.
وی با تاکید بر تقویت مقرهای انتظامی، افزود: در شرایط بحرانی سیل که در کشور اتفاق افتاد، ماموران ناجا حتی افرادی که در شیفت استراحت بودند، برای کمک رسانی به مردم سیل زده حاضر شدند؛ یگان ویژه در امداد رسانی به مردم از هیچ کوششی دریغ نکرد، استانهای همجوار و نیروهای داوطلب بسیاری نیز برای کمک رسانی به مردم در مناطق سیل زده حضور داشتند.
سردار ساجدی نیا با بیان اینکه سیلی که در شمال و غرب کشور اتفاق افتاد در ۱۰۰ سال اخیر بی سابقه بوده، گفت: در حوزه زلزله میدانستیم که چگونه باید عمل کنیم، اما سیل استان گلستان تجربه اول نیروی انتظامی طی دو دهه اخیر بوده است. زمانی که در استان لرستان و سپس در استان خوزستان سیل رخ داد، نیروی انتظامی به مراتب بهتر وارد عمل شد.
وی با بیان اینکه در همان ساعات اولیه وقوع سیل، یک تیپ از یگان ویژه به استان گلستان، یک تیپ به استان لرستان و سه تیپ با تجهیزات امدادی کامل با توجه به گسترش منطقه جغرافیایی به استان خوزستان اعزام شدند، افزود: در این حوادث، یگان ویژه بسیار خوب عمل کرد، از سوی دیگر همکاران ما در هوا ناجا در برخی از نقاط که ارتباط زمینی قطع شده بود به وسیله بالگرد به کمک دیگر نیروها آمدند.
این مقام ارشد انتظامی گفت: همچنین دریابانی مرزبانی ناجا نیز قایق و شناورهای خود را در اختیار ما قرار داد تا بتوانیم گشتها را به درستی انجام و امدادرسانی کنیم.
وی افزود: مجموعه پلیس آگاهی نیز برای امداد رسانی اعلام آمادگی کردند و در شناسایی تلفات ناشی از سیل زحمات بسیاری کشیدند.
سردار ساجدی نیا گفت: پلیس فتا در فضای مجازی افرادی را که با شایعه پراکنی و یا تقلب برای کمک به مردم سیل زده پول جمع آوری میکردند را شناسایی، دستگیر و آنها را به مراجع قضائی تحویل داد.
وی با بیان اینکه همه تلاش کردند تا توفیق امداد رسانی به حادثه دیدگان سیل نصیب شان شود، به تعامل بسیار مطلوب میان همه دستگاههای امدادی و خدماتی اشاره و بر تقویت آن نیز تاکید کرد.
معاون عملیات ناجا گفت: باید مدیریت در بحران به درستی صورت بگیرد و مشخص شود چه نهادی متولی چه کاری است بنابراین لازم است در این راستا رزمایش و مانورهای بیشتری برگزار شود.