ظرفیت تولید مرغ و تخم مرغ در استان مرکزی ۵۰درصد بیشتر از وضعیت کنونی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ۵۹۴واحد مرغداری گوشتی دارای پروانه بهره برداری در استان مرکزی با ظرفیت اسمی ۱۱میلیون و ۸۰۰هزار قطعه وجود دارد و مجموع جوجهریزی سال۹۷ در این تعداد واحد ۲۹میلیون و ۶۵۰هزار قطعه و تولید مرغ گوشتی ۶۰هزار و ۷۰۰تن بوده که نسبت به سال قبل از آن ۳درصد افزایش را به دنبال داشته است.
مجید آذر افزود: پتانسیل تولیدی در این بخش ۵۰درصد بیشتر از میزان تولید و وضعیت فعلی است ولی برخی مشکلات مرغداران سبب شده که در ۴دوره فعالیت در سال، به طور میانگین تنها ۲.۵ دوره جوجهریزی انجام شود.
او در خصوص مرغ تخمگذار هم گفت: در این حوزه ۸۸واحد دارای پروانه بهرهبرداری با ظرفیت اسمی ۳میلیون و ۹۰۰هزار قطعه وجود دارد، اما میزان ظرفیت فعال در سال۹۷ حدود دو میلیون و ۱۵۰هزار قطعه بود که از این محل ۳۷هزار و ۵۰۰تن تولید تخممرغ در سال۹۷ صورت گرفته که نسبت به سال۹۶ حدود ۱۵درصد افزایش تولید ایجاد شده است. ظرفیت تولید در این حوزه نیز ۵۰درصد بیشتر از وضعیت کنونی است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان مرکزی در رابطه با تولید عسل نیز گفت: ۱۱۰هزار کلنی زنبور عسل در استان وجود دارد که متعلق به هزار و ۲۴۰نفر بهرهبردار حرفهای و غیرحرفهای است. در سال۹۷ هزار و ۸۴۰تن عسل در استان تولید شده است.
آذر در ادامه افزود: در بخش سایر ماکیان در استان شرایط خوبی وجود دارد، بویژه در پرورش بوقلمون طی ۴سال اخیر رشد چشمگیری مشاهده شده است. در حال حاضر ۲۰واحد پرورش بوقلمون به ظرفیت ۱۰۴هزار قطعه و تولید ۲هزار تن در سال در استان وجود دارد که در سه سال گذشته ۵۰درصد افزایش تولید در این بخش ایجاد شده است.
او گفت: ۱۸واحد مرغ مادر به ظرفیت ۸۰۰هزار قطعه در استان وجود دارد که وظیفه این مرغها تولید جوجه یک روزه است.