رئیس سازمان نظام روانشناسی: هزار نفر از روانشناسان را آموزش داده ایم تا در استانهای سیل زده و در کنار ارگانهایی که نیاز داشته باشند حضور پیدا کنند
محمد حاتمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در حاشیه جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره اعزام گروههای روانشناسی به مناطق سیل زده افزود: آسیبهای روانی اجتماعی (بعد از سیل) طبیعی است که در بین مردم واکنشهایی وجود داشته باشد و استرس، اضطراب و نبود ایمنی روانی و بهم زدگی در میان مردم به وجود بیاید.
وی گفت: سازمان نظام روانشناسی با ۲۶ هزار عضو رسمی در همان روزهای نخست با اعزام تیمهایی به استانهای آسیبدیده در مرحله نخست در کنار مسئولان و در مرحله دوم در میان مردم آسیبدیده قرار گرفتند تا برای کنترل استرس، دادن مشاورهای روانشناسی اقداماتی را انجام دهند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور افزود: اکنون نیز دبیرخانه دائمی کمیته روانشناسی مداخله در بحران را در سازمان نظام روانشناسی ایجاد کرده ایم و حدود هزار نفر از روانشناسان را آموزش میدهیم تا در استانها و ارگانهایی که نیاز داشته باشند در اختیارشان قرار دهیم.
وی گفت: البته هر روانشناسی نمیتواند به این مناطق اعزام شود بلکه روانشناسانی اعزام میشوند که سازمان آموزشهای لازم را به آنها داده باشد تا بتوانند کارهای مداخله در بحران را انجام دهند.
حاتمی افزود: خواهشی که از استانداریها و مسئولان اجرایی دارم این است که فقط با گواهی که سازمان نظام روانشناسی صادر میکند روانشناسان بتوانند در این مناطق یا ارگانها فعالیت کنند.
وی درباره حضور در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در این جلسه نیز درباره اقداماتی که انجام داده بودیم و گروههایی که به شیراز، گلستان، لرستان و ایلام اعزام کرده بودیم توضیحاتی داده شد.
دفاتر روانشناسی استانی ما فعال هستند و در این مرحله نیز نیاز به روانشناسان بومی داشتیم تا با مردم آنجا در ارتباط باشند و خود دفاتر استانی را فعال کردیم و این گروههای مداخله در بحران را فعال کردیم و بستههای آموزشی ارائه دادیم بویژه که روانشناسی باید مطابق با مسائل فرهنگی بومی دینی آن منطقه تنظیم شود.