بشار اسد رئيس جمهور سوريه : تصميم آمريکا عليه سپاه کامل کننده سياست هاي اشتباه واشنگتن است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از دمشق، وزیر امور امور خارجه ایران در سفر یک روزه خود به سوریه به ترتیب با بشار اسد ، ولید معلم و حموده صباغ رییس جمهور، وزیر امور خارجه و رییس مجلس سوریه دیدار و گفتگو کند.
رئیس جمهوری سوریه در دیدار با محمد جواد ظریف بار دیگر اقدام آمریکا را در قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان های تروریستی محکوم کرد. بشار اسد در ابتدای این دیدار اقدام غیرمسئولانه آمریکا را در تروریستی به شمار آوردن سپاه پاسداران انقلاب [اسلامی] ایران محکوم و تاکید کرد؛ این اقدام در ادامه سیاست های اشتباه آمریکاست که می توان آن را به عنوان یکی از عوامل اصلی بی ثباتی در منطقه به شمار آورد. بشار اسد همچنین با اشاره به جاری شدن سیل در چند استان ایران، درگذشت شماری از شهروندان ایرانی را در این حوادث را در تسلیت گفت.
ظریف نیز تصمیم دولت آمریکا را درخصوص جولان اشغالی سوریه محکوم کرد و گفت: این اقدام آمریکا را نمی تواند جدا از اقدام این کشور درخصوص قدس و سپاه پاسداران به شمار آورد. این مسئله نشان از شکست سیاست های واشنگتن در منطقه و ضعف دولت آمریکا دارد و نه بالعکس. طرفین در این دیدار همچنین درخصوص تحولات منطقه گفتگو کردند. بشار اسد تاکید کرد؛ پایبندی به اصول و مواضع ملی و در اولویت قرار دادن منافع ملت ضامن حفاظت از هر کشور و یکپارچگی آن و مقابله با توطئه های خارجی است.
ظریف نیز تاکید کرد تحولات جاری تاکیدی بر نیاز به تقویت هماهنگی های طرفین در همه سطوح منطقه ای و بین المللی و منافع دوکشور و همچینین مشارکت در تقویت امنیت و ثبات کل منطقه است. بشار اسد و ظریف تصریح کردند سیاست های آمریکا و برخی کشورهای غربی قادر نخواهند بود از دفاع ایران و سوریه و متحدانشان از حقوق ملت ها و منافع شان ممانعت کنند.
اسد و ظریف تاکید کردند؛ طرف های غربی و در رأس آنها آمریکا به جای توسل به جنگ و تروریسم اقتصادی علیه کسانی که دیدگاه شان با آنها تفاوت دارد باید راه دیپلماسی را در پیش گیرند. در این دیدار همچنین به موضوع گفتگوهای آتی آستانه و اهمّیت تماس دائمی دمشق و تهران برای هماهنگی های مستمر در مواضع دو کشور درباره مسائل مطروحه در چارچوب تامین منافع ملی سوریه متناسب با مقاومت ایثارگری های ملت سوریه طی سالیان گذشته پرداخته شد. طرفین در این گفتگوها به بررسی توافقنامه های امضا شده میان دو کشور و طرح های مشترک و مراحل اجرای آنها و مشکلات پیش رو و تقویت و افزایش همکاری های آتی نیز پرداختند.
جمع بندی دیدارهای ظریف در سوریه
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از دیدار با همتای سوری گفت: ما درباره وضعیت ادلب نگرانی جدی داریم و حتما ما، ترکیه و روسیه موظفیم تعهداتی را که درباره ادلب شده و یکی از مهمترین آنها خلع سلاح گروههای تروریستی و خارج کردن این گروهها از ادلب است، اجرا کنیم.
محمد جواد ظریف گفت: گروه النصره و تهدیدی که اینها برای مردم ادلب و مردم مناطق اطراف به ویژه حلب دارند، تهدید جدی است و همه ما در گروه آستانه موظفیم در این زمینه این کار را با جدیت دنبال کنیم و در سفر به ترکیه حتما در این زمینه صحبت خواهم کرد.
وی افزود: ما همیشه در کنار مردم سوریه هستیم و با دولت و مردم سوریه برای بهبود وضعیت اقتصادی این کشور همکاری خواهیم کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: درباره ترانزیت بین ایران، عراق و سوریه نیز بحثهای خوبی در سفر آقای روحانی به بغداد و همچنین سفر عادل عبدالمهدی به ایران صورت گرفت و امیدوارم این اقدامات در جهت صلح و امنیت منطقه و منافع مردم منطقه به ویژه مردم ایران، عراق و سوریه باشد
وزير خارجه در ضريح مطهر حضرت رقيه (س)
دیدار ظریف با ولید المعلم وزیر خارجه سوریه در دمشق
ظریف در دیدار با ولید المعلم وزير خارجه سوريه گفت: کل دنیا در یک جبهه هستند اما برخی این موضوع را نمیفهمند.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به سوریه سفر کرده است، پیش از ظهر امروز با بشار اسد رئیس جمهور سوریه دیدار و گفتگو کرد.
بشار اسد رئیس جمهور سوریه در دیدار محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران با وی، بار دیگر اقدام غیر مسئولانه آمریکا را علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران محکوم و تأکید کرد این گام کامل کننده سیاستهای اشتباهی است که آمریکا در پیش گرفته است و می توان این گام را یکی از دلایل اصلی بی ثباتی در منطقه دانست.
بشار اسد به ملت ایران و بستگان قربانیان سیل که شماری از استانهای ایران را فرا گرفته است؛ تسلیت گفت. بشار اسد تأکید کرد پایبندی به اصول و مواضع ملی و در اولویت قرار دادن منافع ملت، ضامن حمایت از هر کشوری و ضامن حفاظت از وحدت آن در برابر هرگونه توطئه خارجی علیه آن ملت است.
ظریف نیز در این دیدار تأکید کرد تغییرات اوضاع در منطقه نشانگر نیاز به تقویت هماهنگی بین دو طرف در همه سطوح منطقه ای و بین المللی است چرا که برای دو کشور منفعت دارد و به تقویت امنیت و ثبات در کل منطقه کمک می کند
مصاحبه اختصاصي خبرگزاري صدا و سيما با وزير خارجه کشورمان
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ، به رسمیت شناختن اشغال جولان توسط رژیم صهیونیستی و تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را واکنش هایی مستاصلانه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در قبال پیروزی مردم سوریه و رزمندگان مقاومت بر تروریستهای مورد حمایت واشنگتن برشمرد.
محمد جواد ظریف گفت:در چند هفته گذشته منطقه ما شاهد تحولات مهمی بود که دو واقعیت را نشان داد، یکی شکستهای پی درپی آمریکا و دوم، اقدامات کاخ سفید در خدمت به اهداف رژیم صهیونیستی است.
وی همچنین تصمیمات ترامپ در قبال سپاه پاسداران و جولان را هدیه انتخاباتی برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیوینستی برشمرد.
وزیر امورخارجه کشورمان گفت: در این شرایط، نیاز هست که کشورهای مترقی با هم همفکری داشته باشند و بر ضرورت رعایت حقوق بین الملل توسط همگان و مقابله با قانون جنگل ایالات متحده آمریکا تاکید کنند.
ظریف با اشاره به اینکه مردم و دولت در جمهوری اسلامی ایران، اعلام ترامپ را در مورد سپاه و جولان به شدت محکوم کردند، تصریح کرد: نیاز هست که با دوستان سوری در خصوص نحوه برخورد با این حرکت غیر قانونی رایزنی کنیم.
همچنین رئیس دیپلماسی کشورمان که به دعوت مقامات عالی رتبه سوری به دمشق سفر کرده است افزود: این سفر برای هماهنگی در مسائل منطقه ای و بین المللی و همینطور اجرای توافقات مسئولان دو کشور و به ویژه رئیسان جمهور در راستای ادامه هماهنگی و تحکیم روابط دوجانبه صورت می گیرد.
محمد جواد ظریف گفت: بازگشت صلح و ثبات به سوریه هدف مشترک تهران و دمشق است و امروز نیاز هست که بعد از پیروزیهای مقاومت و مردم سوریه، این هدف در مسیر سیاسی پیگیری شود.
حضور آقای ظریف در حرم مطهر حضرت زینب(س)
وزیر امور خارجه کشورمان و هیات همراه دقایقی قبل در حرم های مطهر حضرت زینب کبری(س) و حضرت رقیه (س) حضور یافتند.
آقای ظریف بعد از سفر یک روزه به سوریه به ترکیه سفر خواهد کرد. این سفر ، ده روز قبل از برگزاری نشست آستانه صورت می گیرد.
این در حالی که روزهای اخیر گروه های تروریستی تکفیری در منطقه ادلب به طور مکرر توافق های آستانه و به ویژه آتش بس در منطقه کاهش تنش شمال سوریه را نقص می کنند که با واکنش کوبنده ارتش سوریه مواجه می شوند.
حملات مکرر خمپاره ای تروریستها به شهر حلب نیز از جمله این کارشکنی ها است.
این مساله ترکیه را به عنوان یکی از کشورهای ضامن در روند آستانه در تنگنا قرار می دهد.
ناظران در سوریه سفر آقای ظریف به دمشق را در مسیر ادامه هماهنگی میان ایران و سوریه در مرحله پسا داعش ارزیابی می کنند.
آنها همچنین هماهنگی تهران و دمشق در مقابله با مجازات ظالمانه اقتصادی آمریکا علیه سوریه را ضروری می بینند.