پژوهشگران جهاد دانشگاهي يزد موفق شدند با رفع نقايص رنگ دانه هاي طبيعي محصولاتي توليد کنند که جانشين خوبي براي رنگدانه هاي شيميايي است .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ،عضو هيئت علمي و پژوهشگر جهاد دانشگاهي يزد گفت هم اکنون از گياه کهورک رنگ قرمز ، از گياه نيل رنگ آبي ، رنگ سبز از گياه گزنه و رنگ قهوه اي را از پوست گردو و رنگ زرد را از پوست پسته توليد کرده ايم .
عجمين با بيان اينکه مشکل اصلي رنگ هاي طبيعي در برابر رنگ هاي شيميايي قيمت بالاي آن بود افزود از آنجا که اين رنگ ها بيشتر از محصولات دور ريختني نظير پوست دور ريختني ميوه ها و گياهان کم ارزش توليد مي شود قيمت تمام شده رنگ هاي توليدي را به طور شگفت انگيزي کاهش مي دهد و آن را مقرون به صرفه مي کند .
وي همچنين با بيان اينکه نداشتن ثبات در رنگ هاي طبيعي عمده نقص اين رنگدانه ها محسوب مي شود گفت در سابق کساني که از رنگ هاي طبيعي استفاده مي کردند مي بايست ميزان رنگ زيادي توليد مي کردند تا بتوانند مثلا نخ هاي زيادي رنگ کنند و گرنه ممکن بود دفعه بعد نتوانند همان رنگ را توليد کنند اما با رفع اين نقيصه رنگرزان مي توانند با استفاده از ميزاني خاص براي هر چند بار رنگي توليد کنند که دفعه قبل توليد کرده بودند .
مدير مرکز خدمات تخصصي گياهان دارويي سازمان جهاد دانشگاهي يزد هم با اشاره به اينکه هم اکنون رنگ هاي شيميايي به علت بروز حساسيت در بسياري از کشور هاي جهان به ويژه اروپا در توليد لباس هاي کودکان ممنوع شده گفت ويژگي هاي رنگدانه هاي توليدي اين پژوهشگران هم اکنون کانون توجه اين کشور ها شده و انگيزه آنها را براي خريد توليدات آنها برانگيخته است.
مير رکني افزود براي دست يابي به دانش فني توليد رنگ دانه هاي گياهي دوسال زمان صرف شده است.