رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی: شبکههای اجتماعی را با آلبومهای شخصی تان اشتباه نگیرید.
وی اضافه کرد: افراد فرصتطلب ممکن است با سوءاستفاده از محتوا و اطّلاعاتی که شما به صورت عمومی به اشتراک گذاشتهاید، با نام و هویت جعلی شما و با راهاندازی صفحات مشابه دست به اخاذی، کلاهبرداری و سایر اقدامات مجرمانه بزنند.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی بیان کرد: در بیشتر موارد مجرمین عکسها و فیلمهای شخصی و محرمانه شما را در شبکههای اجتماعی پس از سرقت با تهیه صفحات فیک (جعلی) و یا با فروش به سایتهای مختلف وسیله تهدید قرار میدهند که انتشار این اطلاعات باعث هتک حرمت و حیثت فردی و اجتماعی شما را فراهم میکند؛ پس بهتر است اطلاعات شخصی محرمانه خود را به روی لوح فشرده یا حافظههای جانبی ذخیره کنید.
آنقی افزود: اطلاعات شخصی و خانوادگی خود (اسناد-عکس-فیلم) که طبقهبندی محرمانه دارند را در فضای رایانههای متصل به اینترنت نگهداری نکنید، زیرا با اتصال به شبکه اینترنت برخی افراد فرصتطلب با استفاده از روشهای هک و نفوذ بدون دخالت شما به سیستم و اطلاعات ذخیره شده آن دسترسی یافته و اطلاعات شما را به سرقت میبرند.
وی تصریح کرد: چنانچه اطلاعات شخصی و محرمانه خود را به روی حافظههای جانبی نگهداری میکنید از حمل کردن آن به بیرون از منزل و جابجایی مکرر آن خودداری کنید و حتی الامکان برای جابجایی موردی از حافظه جانبی دیگری استفاده کنید تا تمام اطلاعات شما جابجا نشود، زیرا در برخی موارد سرقتهای سنتی (کیف قابی-سرقت وسایل داخل خودرو و...) باعث افشای اطلاعات شخصی میشوند.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: تمامی شبکههای اجتماعی، ابزارهایی را در اختیار شما میگذارند که نسبت به تنظیم حوزه حریم خصوصی خود اقدام کنید، با استفاده از این ابزارها میتوانید با خیال راحتتر نسبت به اشتراکگذاری اطّلاعات با دوستان اقدام کنید و دسترسی دیگران را محدود کنید.
آنقی در پایان خاطر نشان کرد: اطلاعات شخصی و محرمانه خود مثل فیلم یا عکس را نه در شبکههای اجتماعی منتشر کنید و نه در اختیار هر فردی قرار بدهید و فراموش نکنید دوستان امروز شما میتوانند دشمنان فردای شما باشند و از این اطلاعات علیه خودتان استفاده کنند.
کاربران در صورت مشاهده هر گونه موارد مشکوک می توانند موضوع را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش گزارش مردمی اعلام کنند.