مجری طرح سد بختیاری از انجام مذاکرات با پیمانکاران روسی و چینی برای تامین مالی اين سد خبرداد
وی با بیان اینکه سد بختیاری از بلندترین سدهای جهان است گفت: ساخت این سد باید سال ۱۳۹۰ اجرا میشد که تحت تاثیر تحریمهای اعمال شده امکان به اجرا رسیدن آن فراهم نشد.
مجری طرح سد بختیاری با اشاره به عمر ۵۰ ساله سد دز ادامه داد: هم اکنون ۸۰۰ میلیون مترمکعب از ظرفیت ۲.۶ میلیارد مترمکعبی سد دز را رسوب پرکرده است که این موضوع سبب کاهش ظرفیت ذخیره سازی سد دز و افت توان آن برای مهار سیلابها شده است.
هنربخش با اشاره به اینکه افزایش توان سد دز برای مهار سیلابها با دو راهکار ممکن خواهد بود گفت: احداث سد بختیاری و افزایش ۸ تا ۱۰ متری ارتفاع سد دز راهکارهای موثر در افزایش توان این سد است؛ که البته این دوراهکار باید بطور همزمان انجام شود.
وی افزود: سد بختیاری علاوه بر تنظیم ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب برای بخش کشاروزی پایین دست سد، دارای نیروگاه برق آبی ۷۵۰ مگاواتی خواهد بود.
مجری طرح سد بختیاری احداث این سد را از اولویتهای وزارت نیرو دانست و ادامه داد: هم اکنون عملیات اجرایی زیر ساختها از جمله جاده دسترسی و تونل انحراف آب این سد با اختصاص اعتباری معادل ۵۵۰ میلیارد تومان انجام شده است.
هنر بخش گفت: با توجه به نیاز مالی ۱.۷ میلیارد یورویی این سد برای احداث، ما به دنبال اجرای مرحله به مرحله این پروژه هستیم.
وی افزود: هیچ برنامه ایی برای انتقال آب از این سد به نقاط دیگر درنظر گرفته نشده است و قرار نیست آب آن به جای دیگری منتقل شود.