معاون بهداشتی علوم پزشکی کرمانشاه:
خانواده ها مراقب قارچهای سمی باشند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: نگرانی مسمومیت با قارچ سمی امسال هم وجود دارد و در همین راستا از مدتها پیش، کار اطلاعرسانی و هشدار در خصوص مصرف قارچهای طبیعی شروع شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، ابراهیم شکیبا، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به آغاز رویش
قارچها در فصل بهار گفت: با توجه به بارندگیهای بسیار، امسال هم شاهد رشد گسترده قارچهای سمی در طبیعت استان هستیم.
شکیبا با بیان اینکه قارچهای سمی انواع مختلفی دارند، گفت: مصرف این قارچها با عوارض گوناگونی همراه است که کمترین آن مسمومیت است و در شکل حاد میتوانند موجب نارسایی کلیه، کما و حتی مرگ افراد شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به مسمومیت بیش از ۵۰۰ نفر در استان طی سال گذشته بر اثر مصرف قارچهای سمی گفت: متاسفانه از این تعداد پنج نفر جان باختند و تعدادی دچار نارسایی کبد و کلیه شدند.
شکیبا ادامه داد: نگرانی مسمومیت با قارچ سمی امسال هم وجود دارد و در همین راستا از مدتها پیش، کار اطلاع رسانی و هشدار در خصوص مصرف قارچهای طبیعی شروع شده است.
وی با بیان اینکه برخی قارچهای سمی به لحاظ ظاهری شبیه قارچهای خوراکی هستند، گفت: هیچ روشی بجز روشهای آزمایشگاهی برای تشخیص قارچهای سمی وجود ندارد و نمیتوان با نگاه کردن و یا استفاده از شیر و برخی روشهای مرسوم قارچهای سمی را شناسایی کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: آب پز کردن، سرخ کردن و کباب کردن قارچ تاثیری در کاهش سم آن ندارد و مصرف قارچ سمی به هر شکلی میتواند منجر به مسمومیت و حتی مرگ افراد شود.
وی با بیان اینکه برخی از این قارچهای سمی عوارض پوستی به دنبال دارند، گفت: حتی دست زدن به قارچهای سمی هم میتواند موجب مسمومیت افراد شده و عوارض مختلفی به دنبال داشته باشد.