هیئتی از کمیساریای عالی پناهنگان سازمان ملل متحد به منظور بازدید از مناطق سیل زده و اطلاع از روند امدادرسانی وارد گلستان شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان؛ رئیس کمیساریای عالی پناهنگان سازمان ملل متحد در دیدار با سرپرست استانداری گلستان، ضمن تشکر از میهمان نوازی گلستانی ها و ابراز همدردی به سبب حادثه ای که در نوروز امسال برای مردم رخ داد، گفت: همچون گذشته از حادثه دبدگان حمایت می کنیم و در حال حاضر هم بخشی از کمک های غیرنقدی موجود را به جمهوری اسلامی ایران ارسال کردیم.
ایوو فریسن(ivo freijsen) افزود: هدف ما از حضور در گلستان بررسی دقیق نیازهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدتی سیل زدگان است که نهادهای بین المللی می توانند تامین کنند.
وی افزود: برای جذب منابع بین المللی ما باید فعالیت ها و طرح های دقیقی را تعریف تا بتوانیم بودجه مورد نظر را جذب کنیم.
رئیس کمیساریای عالی پناهنگان سازمان ملل متحد یادآوری کرد: خوشبختانه رفتار شما با اتباع خارجی بسیار خوب است و امیدواریم شاهد چنین برخوردی در دیگر کشورها نیز باشیم.
ایوو فریسن تاکید کرد: تلاش کرده ایم کمک های بشر دوستانه بین المللی را فارغ از تحریم به ایران برسانیم و در ادامه نیز تلاش خواهیم کرد تحریم تاثیری در ارسال کمک های بشردوستانه بین المللی به جمهوری اسلامی نداشته باشد.
سرپرست استانداری گلستان نیز گفت: با گذشت بیش از ۲۰ روز از حادثه سیلاب در گلستان، بسیاری از کمک ها و امدادرسانی های اولیه از سوی نهادهای مردمی، دستگاه های دولتی و غیر دولتی به حادثه دیدگان سیلاب در گلستان رسیده است اما گلستان هرگونه کمک و مساعدت بشر دوستانه بین المللی نیز استقبال می کند.
میرمحمد غراوی افزود: در این حادثه که بر اثر بارندگی در ۳ روز به میزان ۷۰ درصد بارندگی سالیانه استان رخ داد، بیش از ۱۷ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی استان آسیب دید.
وی اضافه کرد: از این تعداد ۸ هزار واحد بصورت کامل نیازمند بازسازی است و بقیه نیز باید بهسازی شوند.
سرپرست استانداری گلستان با اشاره به خسارات وارده به راهها و کشاورزی استان، گفت : ۱۱۰۰ کیلومتر از راههای استان آسیب دیده که در بعضی نقاط مجبور به شکافتن جاده و لوله گذاری جهت عبور آب شده ایم و در بخش کشاورزی نیز ۲۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان را آب فرا گرفت که محصول ۱۰۰ هزار هکتار کاملاً تخریب شد و تلاش داریم محصول باقی اراضی را از خطر نابودی نجات دهیم.
مهندس غراوی با بیان اهمیت اسکان موقت کسانی که خانه های آنان مورد آسیب جدی واقع شده، خاطر نشان کرد: تا زمان احداث مسکن مقاوم برای آسیب دیدگان نیازمند قریب به ۵ هزار کانکس هستیم که امیدواریم آژانس های بین المللی بتوانند به ما کمک کنند.
سرپرست استانداری گلستان با اشاره به حضور نزدیک به ۳۰ هزار اتباع خارجی حاضر در استان، یادآور شد : از این تعداد ۲۷ هزار نفر به صورت مجاز و ۳ هزار نفر بطور غیرمجاز در استان حضور دارند و در شهرهای گرگان و گنبدکاووس نیز استقرار دارند.
در این دیدار تعدادی از مدیران استان گزارشی از روند اقدامات صورت گرفته در جریان سیلاب را به هیئت حاضر از دفتر سازمان ملل متحد در ایران، ارائه و آنان نیز نقطه نظرات و پرسش های خود را مطرح کردند.
این هیئت در نشستی تخصصی با تعدادی از مدیران دیگر استان نیازهای مردم را در ادامه روند امداد رسانی بررسی خواهند کرد و فردا نیز بازدیدی از مناطق سیلزده خواهند داشت.