رئیس انجمن نورویورولوژی ایران: ۳۱ درصد زنان و ۲۵ درصد مردان ایرانی در میانسالی به مشکلات بی اختیاری ادراری مبتلا میشوند
رئیس انجمن نورویورولوژی ایران با تاکید بر اینکه تکرر ادرار بیش از ۲ بار در شب و یا بیش از ۶ بار در روز باید مورد توجه قرار بگیرد گفت: مثانه عصبی یا کاهش کارکرد کلیه از اختلال در گردن مجرا و یا شکل و حجم مثانه میتواند از علل بروز این مشکل باشد.
مهراد تاکید کرد: افرادی که دچار مشکلات ادراری هستند نباید این بیماری را پنهان کنند بلکه باید با مراجعه به پزشک به فکر درمان آن باشند، زیرا در غیر این صورت زندگی فردی و اجتماعی آنها تحت تاثیر قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه سه درصد کودکان با مشکلات ادراری مواجه میشوند، گفت: بچههایی که قطره قطره دفع ادرار دارند و یا درد و گریه موقع دفع ادرار دارند باید تنگی مجرا یا اختلال در مجرای آنها بررسی شود.
مهراد همچنین درباره اختلالات عضلات کف لگن، عفونتهای مکرر و تاخیر در شروع یا اتمام ادرار هشدار داد و گفت: نباید به سادگی از این علائم گذر کرد، زیرا مشکلات ادراری در مراحل اولیه با درمانهای سرپایی قابل درمان هستند، اما با پیشرفت انها باید با جراحی مشکلات را برطرف کرد.
وی درباره مشکلات ادراری و تقسیم بندی آنها افزود: درخصوص مشکل کارکرد عصبهای مثانه و ناهماهنگی عصبهای مثانه و باز شدن اسفنکتر اگر در همان مراحل اولیه مراجعه شود با یوروداینامیک نوار عصبی مثانه در ارتباط است که با تزریق بوتاکس در مثانه و درمانهای دارویی قابل درمان است.
رئیس انجمن نورویورولوژی ایران افزود: نوع دیگر بی اختیاری ادرار در بانوان که با افزایش فشار داخل شکم باعث میشود، آن است که با پریدن، خندیدن و حتی عطسه و سرفه کردن بی اختیاری ادراری بوجود میاید که در خانمها بعد زایمان و نزدیک شدن به سن یائسگی و یا بعد از یائسگی رواج دارد این مشکل نیز با روشهای جراحی کم تهاجم قابل درمان است.
این جراح اورولوژی و فوق تخصص مثانه گفت: بیماریهای پارکینسون، دیابت، دیسک کمر و تومورها و وسواس و اضطراب نیز از دیگر عوامل مشکلات ادراری هستند که همه این عوامل با کار تیمی یعنی همکاری متخصص اورولوژی، متخصص نورولوژی، متخصصان غدد و رشتههای مرتبط با یکدیگر میتواند برطرف شود.
رئیس انجمن نورویورولوژی ایران افزود: این انجمن همایش دوسالانهای دارد که در آن همه متخصصان مرتبط با این رشته گرد هم میآیند و آخرین دستاوردها و فناوریهای نوین در حل مشکلات ادراری را بررسی و به روز رسانی میکنند با وجود اینکه این رشته، رشته نوپایی است و در ایران عمر سه ساله دارد، اما از جدیدترین روشهای درمانی برای درمان بیماران استفاده میشود.