پایداری سدهای کرخه و دز به گزارش خبرگزاري صداوسيما؛ شهروندان به شایعات در فضای مجازی توجه نکنند؛ هیچ گونه موردی که دغدغه برای مردم ایجاد شود وجود ندارد. مدیر عامل سد و نیروگاه کرخه گفت : ورودی سد کرخه امروز به حدود یک هزار و 400 متر مکعب بر ثانیه رسید.محمد رضا یزدانی پور افزود: خروجی سد کرخه نیز امروز به حدود یک هزار و 800 متر مکعب بر ثانیه رسید.مدیر عامل سد و نیروگاه دز نیز گفت : میزان ورودی سد امروز به یک هزار و 400 متر مکعب بر ثانیه رسید.سعید رئوفی نسب افزود : خروجی سد دز نیز به یک هزار و 700 متر مکعب بر ثانیه رسید.همچنین بنا بر اعلام مرکز دیسپاچینگ سازمان آب و برق خوزستان میزان امروز دبی رودخانه کارون در شهر اهواز به سه هزار و 246 متر مکعب بر ثانیه رسید.
شکوه اتحاد يک ملت سدي در برابر سيل شد خروجي سدهاي کرخه و دز کاهش يافته است و سيلاب در خوزستان در روز هاي آينده فروکش مي کند.
علي عليزاده خبرنگار خبرگزاري صدا وسيما در مناطق سيل زده خوزستان بيش از 2000 نفر از نيروهاي مردمي با تلاشي جهادي به صورت خودجوش سيل بندهاي دروازه شمالي شهر اهواز را ترميم يا ايجاد کردند و مردم براي جلوگيري از ورود آب به شهر کمک هاي بيشتري نياز دارند.
استان خوزستان همچنان نيازمند کمک رساني ها ستاد اجرايي فرمان امام(ره) و مردم کمک هاي زيادي در اين زمينه کرده اند ولي همچنان اين استان به نيازمند کمک هاي بيشتري است.
روزهاي همدلي در مناطق سيل زده لرستان استان لرستان با تلاش همکاري و همدلي مردم نيروهاي امدادي نظامي و انتظامي و جهادي کم کم جان دوباره مي گيرد.
جبران خسارت کارآفرينان شهرک صنعتي با وام هاي قرض الحسنه و تسهيلات ويژه پس از سيل اخير با تلاش هاي صورت گرفته فاز هاي يک و دو شهرک صنعتي آق قلا دولباره به جريان افتاد . اما فاز سه اين شهرک هنوز محصور در آب است.
مدير کل صنعت معدن و تجارت استان گلستان از جبران خسارت عمده کارآفرينان اين شهرک صنعتي با پرداخت وام هاي قرض الحسنه و تسهيلات ويژه خبر داد.
تلفيق جهاد ديروز و جهاد امروز گزارشي ببينيد از تلفيق جهاد در جنگ تحميلي تا جهاد در سيلاب اخير؛ روايت سال ها جهاد و مقاومت؛ حکايت از خودگذشتگي و ايثار اينجا قدمتي ديرينه دارد؛ مردم سرزمين مقاومت بار ديگر رشادت هاي جنگ تحميلي را به تصوير کشيدند.
تخلیه ۲۳۴ روستا در خوزستان مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان از تخلیه ۲۳۴ روستای حاشیه رودخانههای دز، کرخه و کارون از زمان وقوع سیلاب تاکنون خبر داد. کیامرث حاجیزاده گفت: ۲۳۴ روستای حاشیه رودخانههای دز، کرخه و کارون در خوزستان، از زمان وقوع سیلاب تاکنون به صورت کلی و جزئی تخلیه شدهاند. وی افزود: از این تعداد روستای تخلیه شده ۹۵ روستا دچار آبگرفتگی شدهاند. مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان با بیان اینکه تاکنون ۴۶ هزار نفر از اهالی مناطق سیلزده در اردوگاههای موقت اسکان اضطراری یافتهاند بیان کرد: برای این تعداد ۵۶ اردوگاه اضطراری در نظر گرفته شده است. وی افزود: تاکنون به ۶ هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی آسیب وارد شده و ۵۱ هزار واحد مسکونی نیز در معرض خطر هستند.مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: همچنین ۲۵۰ هزار راس دام سبک و ۱۰۰ هزار راس دام سنگین از مناطق سیلزده جابهجا و تعلیف شدهاند.
قطع ارتباط ۲۷۰ مسیر روستایی ۲۷۰ مسیر روستایی در خوزستان دچار آبگرفتگی شده اند معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: از این تعداد ۱۲۰ مسیر مسدودند که پس از کاهش سطح آب در جاده ها، بازگشایی مسیرهای اصلی و مسیرهای روستایی آغاز خواهد شدو درصورتیکه خسارت وارده کم قطع ارتباط ۲۷۰ مسیر روستایی خوزستانباشد بازگشایی مسیرها سرعت بیشتری به خود میگیرد، اما اگر با خسارت بالایی مواجه باشیم این بازگشایی نیازمند اعتبار و زمان بیشتری خواهد بود. خادمی ادامه داد: بیش از ۲۰ استان کشور با بارندگی شدید مواجه بودند، اما در پنج استان گلستان، مازندران، لرستان، ایلام و خوزستان به علت سیل شرایط بحرانی داشتیم و نیز بیشترین خسارات جادهای مربوط به استان لرستان است.
وی بیان کرد: برآوردهای اولیه نشان میدهد که در حال حاضر سه هزار میلیارد ریال خسارت به جادههای استان وارد شده است، ولی ممکن است باز هم این میزان خسارت افزایش پیدا کند. معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: دولت به دنبال تأمین اعتبار جبران خسارت در تمامی حوزهها از جمله حوزه جادهای و پلها میباشد و جبران این خسارتها با توجه به حجم آنها زمان نیاز دارد.وی با بیان اینکه ۱۳۰ هزار واحد مسکونی در سطح کشور بر اثر سیلاب دچار خسارت شده اند خاطر نشان کرد: تأمین اعتبار خسارت سیل در تمامی بخشها با توجه به غیر پیش بینی بودن آن بدون تردید در قالب بودجه ۹۸ امکان پذیر نیست و دولت به دنبال تأمین اعتبار خسارت از سایر منابع از جمله صندوق توسعه ملی است. در پی طغیان رودخانههای دز، کرخه و کارون، تاکنون دستور تخلیه هفت شهر و بیش از ۱۸۰ روستای خوزستان صادر شده است.
مسدود بودن ۲ محور در خوزستان به علت سیلاب وقوع سیل در استان خوزستان منجر به مسدود شدن محورهای اهواز -اندیمشک و اندیکا-شهرکرد شد رئیس پلیس راه خوزستان گفت : رانندگانی که قصد تردد ار محور اهواز -اندیمشک دارند می توانند از محور جایگزین اهواز-ملاثانی-شوشتر -دزفول-اندیمشک استفاده کنند. سرهنگ رضا دولتشاهی افزود : همچنین رانندگان می توانند برای تردد از اندیکا به شهرکرد از محور جایگزین ایذه-دهدز-. شهرکرد استفاده کنند. وی با اشاره به اینکه محور اهواز -آبادان و سوسنگرد-بستان برغم آبگرفتگی باز می باشد ادامه داد : سایر محورهای اصلی استان باز و تردد در آنها جریان دارد.
وصل شدن برق ساکنان ۶۰۸ روستا در لرستان برق ساکنان ۸۲ روستا همچنان در نهمین روز سیلِ لرستان قطع است. مدیرعامل شرکت توزیع برق استان گفت: سیل اخیر ضمن قطع برق ۶۰۹ روستا در لرستان حدود ۱۰۰ میلیارد تومان به شبکههای توزیع و انتقال لرستان خسارت وارد کرد.۸۲ روستای فاقد برق در شهرستانهای پلدختر چگنی و کوهدشت قرار دارند.به گفته خودنیا نبود راه دسترسی مانع اصلی وصل نشدن برق این روستاهاست و در صورت ایجاد راه دسترسی حداکثر تا یک هفته آینده برق همه ۸۲ روستا وصل میشود.
خسارت به ۴۱۲ مزرعه پرورش ماهی در لرستان
تعیین میزان دقیق خسارت سیل به مزارع پرورش ماهی در لرستان نیازمند بررسی بیشتر است رئیس سازمان شیلات ایران در بازدید از مزارع پرورش ماهی سیل زده پلدختر گفت: متاسفانه در اثر بارشهای اخیر و سیل بیسابقه بسیاری از زیرساختهای پرورش ماهی در لرستان آسیبهای جدی دیده و با پایان وضعیت بحرانی در ارزیابی میدانی خسارات دقیق وارده به مزارع شیلاتی استان بررسی و اعلام میشود خون میرزایی افزود: با توجه به اینکه خساراتِ زیاد سیل به مزارع پرورش ماهی هدف دولت این است که تولیدکنندگان دوباره توانمند شده و همچون گذشته فعالیتهای تولیدی خود را با آرامش و جدیت ادامه بدهند.۴۱۲ مزرعه پرورش ماهی در لرستان بر اثر سیل اخیر خسارت دید و سیل ۷ هزارتن ماهی را با خود برد.سیل تمام تاسیسات ۲۵ مزرعه پرورش ماهی در لرستان را با خود برد.
گلستان آخرین خبرها از وضعیت سیلاب در گمیشان و آق قلا تلاشها برای خروج آب از شهرهای آق قلا و گمیشان ادامه دارد و در برخی مناطق آب فروکش کرده است. فرماندار آق قلا امانگلدی ضمیر با بيان اينکه حدود ۲۰ درصد آق قلا همچنان آب گرفتگی دارد، گفت: در محلههای حکیم آباد و بخشی از عیدگاه آب فروکش کرده و در محلههایی که قبلاً ۲ تا ۲ و نیم متر آب وجود داشت اکنون به ۷۰ تا ۸۰ سانتی متر رسیده است و آب در سطح شهر تا نیم متر ارتفاع دارد. فرماندارگمیشان هم میگوید: امروز حجم آب در گمیش تپه کاهش یافته و در حال حاضر ۱۰ درصد شهر را آب گرفته است. امیر شیر توماج افزود: در بخش شرقی شهر گمیش تپه در خیابانهای انقلاب اسلامی و استقلال جنوبی هنوز آب با ارتفاع حدود ۳۰ سانتی متر باقی مانده است. بخش شمالی روستای قرنجیک خواجه خان همچنان در محاصره آب قرار دارد و به دلیل زیر آب رفتن پل راه ارتباطی پنج روستا قطع شده بود که این مشکل امروز با باز کردن راه فرعی برطرف میشود. پیش بینی میشود در صورت ادامه روند فعلی تا دو روز آینده آب از شهر گمیش تپه خارج شود. فرماندار شهرستان ترکمن هم گفت: کار ترمیم روخانه قره سو پیشرفت ۹۰ درصدی دارد و امروز تکمیل میشود. الیاس هیوه چی افزود: دیروز حدود ۲۰ متر از دیواره رودخانه قره سو در محدوده روستای اسلام تپه فرو ریخته بود و خطر ورود آب با حجم زیاد تعدادی از روستاها و خود شهر بندرترکمن را تهدید میکرد. علاوه بر چگونگی فروکش کردن آب، تخریب و نشست منازل، موارد بهداشتی و شیوع برخی بیماری ها، پاکسازی خانه ها، شغلهای از دست رفته، جبران خسارتها و ... از مهمترین نگرانیهای مردم مناطق سیل زده است.