به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت، محققان علوم پزشکی در انجمن سرطان آمریکا اعلام کردند شمار موارد سرطان مرتبط با چاقی در این کشور در حال افزایش است.
محققان با بررسی روند سرطان در بزرگسالان جواان که اغلب آنها کمتر از 50 سال دارند دریافتند سرطان های مرتبط با چاقی در آنان در حال افزایش است. در آمریکا بین سال های 1995 تا 2014 تغداد شش مورد از 12 مورد سرطان مرتبط با چاقی بین افراد 25 تا 49 ساله افزایش یافته است.
دکتر هیوانا سونگ و همکارانش در مقاله ای در شماره اخیر نشریه لانست اعلام کردند شیوع این سرطان ها به جز سرطان روده بزرگ و راست روده در افراد بالاتر از 50 سال نیز در حال افزایش است.
محققان دریافتند در افراد کمتر از 50 سال، شش سرطان میلوم مولتیپل، سرطان های روده بزرگ و راست روده، سرطان رحم، سرطان کیسه صفرا، سرطان کلیه و سرطان لوزالمعده افزایش داشته است.
در مقابل، شش سرطان نیز در این افراد افزایش نیافته است که شامل سرطان های سینه، مری، ابتدای معده، کبد و سرطان بخش ابتدایی کیسه صفرا، تیروئید، و تخمدان است. محققان، فقط رابطه آماری چاقی با سرطان های در حال شیوع را یافته اند و هیچ رابطه علی و معلولی بین این دو یافت نشده است.
سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی همچون ویروس و مواد سرطان زا موثر باشد. در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، تعادل وجود دارد.
سرطان شامل همه انواع تومورهای بدخیم میشود که در پزشکی آنها را بیشتر با نام نئوپلاسم میشناسند. احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد میشود سرطان باعث ۱۳٪ مرگها است و بر اساس گزارش انجمن بهداشت آمریکا سالانه هفت میلیون و ششصد هزار نفر بر اثر سرطان جان خود را از دست می دهند.
سرطان، ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند. سرنوشت سلولها کاملاً کنترل شدهاست و براساس نیازهای بدن میباشد. در جنین میزان تکثیر سلولها بیشتر از مرگ طبیعی سلولی است اما در جاندار بالغ میزان مرگ سلولی و تقسیم سلولی به تعادل میرسد.
سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقیق، به وسیله فاکتورهای رشد، پیامهای محیطی و برخی پروتئینها و پیام رسان های سلولی، کنترل میشود. جهشهایی که به تغییر هر یک از فاکتورهای موثر در سرنوشت سلول منجر میشوند باعث به هم خوردن نظم دقیقی که در تنظیم رشد و تکثیر و تمایز سلول هاوجود دارد میشود و میتواند منجر به بروز سرطان شود.
سلولهای سرطانی کنترل خود را بر چرخه سلولی از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پیامهای سلولی و فاکتورهای رشد، به تکثیر ادامه میدهند.