معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان
کند شدن روند بیابان زایی در کهگیلویه وبویراحمد
بارندگیهای مناسب سال زراعی جاری، موجب کند شدن روند بیابان زایی و احیاء جنگلها و مراتع کهگیلویه وبویراحمد شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت:۴۰ هزار هکتار از مراتع استان تبدیل به بیابان و ۱۰۰ هزار هکتار دیگر در معرض بیابان شدن است و بارش باران و افزایش پوشش گیاهی بر کند شدن روند بیابان زایی اثرگذار است.باقری فرد با اشاره به خشکیده شدن ۱۰۰ هزار هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد بر اثر خشکسالیهای پیاپی سالهای اخیر افزود: بارندگیهای امسال بر کند شدن پیشرفت خشکیدگی درختان بلوط اثرات چشمگیر دارد.
وی گفت: جنگلها و مراتع در کنترل خسارتهای سیلاب، فرسایش خاک، کاهش آلودگیها ورونق صنعت گردشگری نقش مؤثری دارند.
باقری ادامه داد: جنگلهای برخی نقاط مانند شلالدون و میمند بر اثر خشکسالی در حال نابودی بودند که با بارندگیهای امسال احیا شدند و از خشک شدن آنها جلوگیری شد.
معاون فنی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: رویش مجدد تعداد زیادی از گونههای گیاهی خوش خوراک برای تعلیف دام پس از گذشتن هفت سال از آخرین رویش آنها، پیامد خوب دیگر بارندگیهای امسال بوده که کارشناسان در بازدیدهای میدانی در شهرستان گچساران مشاهده کرده اند.
باقری فرد به قرار داشتن شهر باشت در کنار رودخانه خروشان اشاره کرد و گفت: طرحهای آبخیزداری در کنترل روان آبهای ایجاد شده در این شهرستان نقش چشمگیری داشته است.
بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار از وسعت کهگیلویه و بویراحمد را جنگل و مرتع تشکیل داده است.