به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما؛ القدس العربی نوشت حمایت آمریکا از برنامه هسته ای عربستان منطقه را متشنج تر می کند و به مثابه ریختن بنزین بر روی منطقه شعله ور غرب آسیا است، بخصوص اگر دانش و فناوری هسته ای بدون نظارت در اختیار سعودی ها قرار گیرد.
روزنامه القدس العربی چاپ لندن در یادداشتی به قلم سعید الشهابی نوشت: بسیاری از اسقف ها و اعضای کلیسا به برگزاری مراسم جشنی اعتراض کردند که قرار است اوایل ماه آینده کلیسای وست مینستر برگزار کند. این افراد برگزاری جشن مذکور را به رسمیت شناختن سلاح هسته ای می دانند که کلیسا با آن مخالف است. این جشن به استقبال از کادرهای زیردریایی های هسته ای انگلیس اختصاص دارد و به مناسبت پنجاهمین سال دستیابی انگلیس به توانمندی هسته ای دریایی بازدارنده برگزار می شود.
آگاهی جهانی علیه گسترش سلاح هسته ای صورت گرفته است اما اصرار پنج کشور عضو دائم شورای امنیت برای دستیابی به این سلاح, طیف های گسترده ای را خشمگین اما از سوی دیگر بسیاری از دولت ها را برای دستیابی به آن تشویق کرده است.
با وجود تلاش بی وقفه آژانس بین المللی انرژی اتمی برای نظارت برای طرح های هسته ای و جلوگیری از گسترش سلاح هسته ای بسیاری از کشورها برای دستیابی به آن تلاش می کنند. می توان گفت سستی جامعه جهانی که آژانس بین المللی انرژی اتمی نماینده آن است و نیز سیاست های گزینشی آمریکا از جمله عوامل گسترش سلاح هسته ای است. اسرائیل, هند, پاکستان و کره شمالی طرف هایی هستند که سلاح هسته ای در اختیار دارند. این وضع اطمینان بخش نیست به خصوص با توجه به احتمال رویارویی آمریکا, چین و روسیه در دوره اخیر. از این رو صرف آگاهی و هوشیاری جهانی و مخالفت با سلاح هسته ای دیگر برای جلوگیری از انتشار این سلاح کافی نیست. به خصوص اینکه آمریکا با ممانعت کردن از دستیابی رژیم اسرائیل به بیش از دویست کلاهک هسته ای مخالف است. علاوه بر این اهمال کاری آژانس بین المللی انرژی اتمی در مقابله با طرح هسته ای اسرائیل ، به تل آویو فرصت داد سلاح هسته ای خود را توسعه دهد. بدون شک چشم پوشی از سیاست های اسرائیل و رفتارهای رژیم اشغالگر عاملی برای گسترش سلاح هسته ای بود و به این ترتیب خاورمیانه به این سلاح آلوده شد. مواضع غربی ها مصداق دورویی است که به رشد دوگانگی معیارها و سیاست های کثیف گزینشی منجر شد.
نویسنده با اشاره به رفتارهای دوگانه غرب و به ویژه آمریکا با ایران و رژیم صهیونیستی در خصوص مسئله هسته ای نوشت: با وجود اینکه یوکیا آمانو, مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی چهارشنبه گذشته در گفتگو با تلویزیون سی بی اس آمریکا تاکید کرد ایران هیچ گونه فعالیتی مغایر با توافق هسته ای نداشته است, آمریکا اصرار دارد تحریم های بیشتری علیه جمهوری اسلامی اعمال کند.
الشهابی با اشاره به عادی سازی روابط برخی نظام های عربی با رژیم اسرائیل نوشت: خطرناک ترین مسئله به ایجاد مسابقه تسلیحاتی بی سابقه در خاورمیانه مربوط می شود که رویکرد عربستان در دستیابی به فناوری هسته ای زمینه ساز این مسابقه خطرناک است. هدف آشکار سیاسی از این اقدام تمایل عربستان برای تنوع بخشیدن به منابع انرژی است اما هدف واقعی به عقیده ناظران مسابقه با ایران است. این مسابقه یعنی اینکه عربستان خزانه خود را باردیگر برای چپاول باقیمانده اموال ذخیره شده نفتی باز کرده است. هزینه های برنامه هسته ای عربستان چندین برابر هزینه ای است که کشورهای دیگر برای طرح های مشابه صرف می کنند و محتویات خزانه عربستان را به سمت غربی ها سرازیر می کند در حالیکه آنها هیچ ایرادی در این کار نمی بینند. گفته می شود راکتور هسته ای با مساحت محدود که اطراف شهر ریاض ساخته شده و رو به اتمام است آغاز طرح های هسته ای عربستان به شمار می رود. دو ماه پیش کمیسیون نظارت و اصلاح کنگره آمریکا گزارشی جنجالی درباره برنامه هسته ای عربستان منتشر کرد. در این گزارش با استناد به گزارش های مختلف آمده است رئیس جمهور آمریکا قصد دارد به شرکت های آمریکایی اجازه دهد برای حمایت از برنامه هسته ای عربستان, این کشور را به فناوری هسته ای حساس مجهز کنند. فناوری که برای پایه تشویق برای ساخت دهها نیروگاه هسته ای در عربستان و منطقه قرار دارد. این کار را می توان به مثابه ریختن بنزین بر روی منطقه ای دانست که اساسا مشتعل است. علاوه بر این توسعه نیروگاه های هسته ای چالش های امنیتی جدی به دنبال خواهد داشت به خصوص اگر انتقال دانش و فناوری هسته ای بدون نظارت صورت گیرد.