رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی: واحدهای صنفی در فروش مرغ بالاتر از قیمت مصوب مقاومت نکنند
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا با صف انبوه خرده فروشان مرغ مواجهیم و سهمیه آنان به کندی داده میشود؟ افزود: چون تعداد این واحدهای صنفی کمی زیاد است، صدور حواله آنها کمی با تأخیر انجام میشود و علاوه بر واحدهای صنفی شهر تهران، مالکان واحدهای صنفی حاشیه شهر تهران هم حضور پیدا کرده اند که همین موضوع باعث تأخیر در صدور حواله شده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی گفت: هم اکنون بیش از ۳ هزار واحد صنفی فروشنده مرغ که پروانه دارد در شهر تهران است و مصرف روزانه شهر تهران حدود ۲ هزار تن است.
یوسف خانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا برخی خرده فروشان مرغ گرم نرخ مصوب ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان را رعایت نمیکنند؟ افزود: این نرخ را وزارت جهاد کشاورزی تعیین و ابلاغ کرده است و اگر واحدهای صنفی در رعایت آن مقاومت کنند قطعاً با برخورد قاطع بازرسان اصناف و تعزیرات مواجه خواهند شد و اگر تعزیرات در محل کسب آنان حاضر شود در صورت گران فروشی حتما ً اقلام موجود در اصناف را با قیمت مصوب میان مردم توزیع میکنند.
وی گفت: البته برخی نیز هستند که مرغ را خارج از میدان بهمن و با قیمتهای بالاتر خریداری میکنند که قطعاً برای آنان فروش مرغ به قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به صرفه نیست، اما به همه این واحدهای صنفی اعلام شده است که نباید گران بخرند.
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی افزود: یکی از مشکلات ما در سطح شهر تهران و حتی کل کشور این است که مرغ نه تنها در یک منطقه بلکه در یک خیابان ۱۰ نوع نرخ دارد و طرحی که اجرا شده بسیار در رفع این معضل اثرگذار است.
یوسف خانی گفت: ابتدا فکر میکردیم این طرح جواب ندهد، اما با ورود دادستانی و تعامل میان بازرسان اصناف و صنعت، معدن و تجارت فکر میکنیم طرح بسیار خوبی برای یکسان سازی قیمت در کل کشور باشد.
یکی از بازرسان صنعت، معدن و تجارت هم که ما را همراهی میکرد در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: روزهای پایانی سال گذشته شاهد بودیم که قیمت مرغ به صورت عمده در میدان بهمن کیلویی ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان و در سطح عرضه خرده فروشی تا ۲۰ هزار تومان عرضه میشد و با ورود دادستانی و برنامه ریزیهای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت تصمیم گرفتیم مرغ در داخل شبکه توزیع شود به این ترتیب که واحدهای صنفی مرغ را کیلویی ۱۱ هزار و ۵۰ تومان خریداری و با قیمت مصوب به دست مصرف کننده به قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه کنند.
حسین آجیلی افزود: البته هم اکنون مشکلاتی در صدور حواله برای واحدهای صنفی داریم و کمی کار با کندی انجام میشود که قرار شد سرعت کار بیشتر شود.
وی گفت: امروز ۸۶۰ تن مرغ گرم وارد میدان بهمن شد و ۲۰۰ تن هم در میادین میوه و تره بار عرضه میشود و از این بابت هیچ کمبودی نداریم و فقط برخی همچنان به دنبال سوء استفاده هستند که جلوی آنان را گرفته ایم.
آجیلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا همچنان برخی خرده فروشان مرغ را بالاتر از نرخ مصوب به فروش میرسانند؟ افزود: آنان ادعا میکنند که مرغ را بالاتر از قیمت مصوب میخرند در حالی که به همه واحدهای صنفی اعلام کرده ایم که بیش از نرخ مصوب، نباید خریداری کنند.
وی گفت: ما قطعاً پس از اینکه حواله سهمیه مرغ را در میدان بهمن برای همه واحدهای صنفی صادر میکنیم، بر روند توزیع آن در واحدهای صنفی نظارت میکنیم و بعد از فک پلمب، عرضه مرغ با حضور بازرسان انجام میشود.
آجیلی در پاسخ به انتقاد برخی از بارفروشان میدان میوه و تره بار که ادعا میکردند اگر دادستانی و تعزیرات در این خصوص ورود نمیکردند بازار خود به خود سامان پیدا میکرد؟ افزود: اگر ما ورود نمیکردیم معلوم نبود قیمت مرغ تا کجا میرفت؟
وی گفت: قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان قیمتی واقعی و بر اساس قیمت تمام شده تعیین شده و هیچ فشاری در تعیین قیمت صورت نگرفته است و هیچ کمبودی نیز در موضوع میزان مرغ نیست.