تراز دریاچه ارومیه هم اکنون 45 سانتی متر نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته است.
به گفته خلیل ساعی، تراز دریاچه هم اکنون یک هزار و 271 متر و 19 سانتی متر است.
ساعی افزود: هم اکنون 3 میلیون و 130 هزار مترمکعب آب در دریاچه ارومیه وجود دارد، در حالی که پارسال، همین موقع مجموع آب دریاچه حدود یک میلیون و 990 هزار مترمکعب بود، از این رو افزایش یک میلیون و 140 مترمکعبی آب را شاهدیم.
وی مساحت کنونی دریاچه ارومیه را هم 2 میلیون و 741 کیلومترمربع اعلام کرد و گفت: مساحت دریاچه 465 هزار کیلومتر مربع افزایش یافته چرا که پارسال در زمان مشابه، مساحت آن 2 میلیون و 276 کیلومتر مربع بود.
رییس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی افزایش چشم گیر بارندگی ها و رهاسازی آب سدهای پیرامونی را از عوامل مهم و اصلی احیای تدریجی این دریاچه عنوان کرد و افزود: 10 میلیون متر مکعب از آب سد قلعه چای و همچنین 800 میلیون مترمکعب آب از ذخایر سدهایی همانند مهاباد و بوکان در آذربایجان غربی، روانه بستر دریاچه شده که به نوبه خود در پرآب شدن دریاچه سهیم بوده است.
دریاچه ارومیه از مهم ترین و ارزشمندترین زیست بومهای آبی در شمال غرب ایران است که 550 گونه گیاهی یک ساله و چند ساله در ناحیه اکولوژیک دریاچه شناسایی شده و پوشش گیاهی بیشتر این منطقه شامل گونههای شورپسند، خشک دوست و آبزی است.
این دریاچه به دلیل برخورداری از ویژگیهای طبیعی و اکولوژیکی منحصر به فرد از سال 1346 به عنوان پارک ملی و به همراه جزایر کبودان و قویون داغی جزو مناطق حفاظت شده، اعلام شد.
دریاچه ارومیه در سال 1354 به عنوان سایت رامسر( تالاب بین المللی) ثبت و در سال 1356 از سوی یونسکو جزو مناطق حفاظت شده نیز اعلام شد.
حوضه آبریز این دریاچه با مساحت 51 هزار و 876 کیلومترمربع یکی از 6 حوضه آبریز اصلی کشور است.