>>تهدید سیلاب برای حمیدیه، عبدالخان، شیبان و کارون حمیدرضا لشکری: افزایش دبی رودخانه دز، شهر شیبان و شهرستان کارون را در معرض خطر سیلاب قرار داده است. وی افزود: تاثیر افزایش خروجی سد کرخه در روزهای اخیر، پس از شوش، امروز در عبدالخان خود را نشان داده و دبی این رودخانه در عبدالخان با یکصد مترمکعب درثانیه افزایش، امروز به ۶۷۶ مترمکعب در ثانیه رسیده است. معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه سیل کرخه تا فردا به حمیدیه میرسد، گفت: پیش بینی میشود روستاهای خسرج و اطراف آن شامل حویش یک و ۲، آلبوعبید و حلاف در بالادست حمیدیه، در معرض آبگرفتگی هستند به همین علت باید این روستاها تخلیه شود. وی درباره افزایش جریان رودخانه کارون در پی افزایش خروجی سد دز، هشدار داد و افزود: امروز دبی کارون در ملاثانی به سه هزار مترمکعب درثانیه رسیده و پیش بینی میشود شیبان و جنوب اهواز (روستاهای شهرستان کارون)درمعرض آبگرفتگی قرار گیرد.
>>تخلیه ۳۴ روستای بخش شعیبیه شوشتر به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، فرماندار شوشتر: سیلاب ناشی از دبی سه هزار و ۵۰۰ متر مکعب برثانیه رودخانه دز، منجر به تخلیه ۳۴ روستای بخش شعیبیه شوشتر شد. حسین پنبه دانه پور افزود: تاکنون ۱۰ روستا در بخش شعیبیه زیر آب رفته اند و تا تخلیه ۳۴ روستای بخش شعیبیه شوشترقبل از ظهر همه روستاها به زیر آب میروند. وی ادامه داد: حدود ۳۴ روستا در بخش شعیبیه با جمعیت حدود دو هزار نفر، در حاشیه رودخانه دز واقع شده اند که سه اردوگاه اسکان در منطق امن برای آنها برپا شده است. وی عنوان کرد: در سه روز گذشته ۸۰ درصد ساکنان این روستاها با ۱۵۰ خودروی سپاه و ارتش تخلیه شده بود و برای احشام دامدار منطقه هم ۴۰۰ هکتار زمین در نظر گرفته شده که روزانه علاوه بر غذای گرم، علوفه کافی براي دامهای آنها هم تامین میشود.
>>بیشتر جادههای دسترسی بخش شعیبیه شوشتر به زیر آب رفت
>>بازديد هوايي وزير كشور از حاشيه رودخانه كارون و كرخه
بازديد هوايي وزير كشور از حاشيه رودخانه كارون و كرخه ، رحماني فضلي به همراه استاندار پس از اين بازديد به رفيع خواهند رفت تا از نزديك در جريان مناطق آبگرفته اين شهر قراربگيرند . سپس با حضور وزير كشور و تمامي مديران دستگاههاي إجرائي ، نمايندگان مجلس استان ، جلسه شوراي مديريت بحران استان تشكيل خواهد شد.
>>سیلاب در نزدیکی جاده ترانزیتی اهواز- شوش
بخشی از جاده ترانزیتی اهواز - شوش به دلیل افزایش دبی رودخانه کرخه و جاری شدن سیل دچار آبگرفتگی شده است، اما جاده مسدود نشده است. فرماندار شوش با اشاره به طغیان رودخانه کرخه گفت: بخشی از جاده اهواز شوش در نزدیکی روستای سید ثامر در کیلومتر ۶۰ دچار آبگرفتگی شده است. عدنان غزی افزود: اگر طغیان رودخانه کرخه بیشتر شود احتمال مسدود شدن جاده ترانزیتی وجود دارد. به دلیل طغیان رودخانه کرخه راه ارتباطی عبدالخان به چذابه مسدود شده است.
>>پرداخت وام به خسارت دیدگان سیل از هفته آینده رئیس بنیاد مسکن در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران استانداری خوزستان: این وامها از روز شنبه هفته آینده به افراد مناطق سیل زده پرداخت میشود. علیرضا تابش افزود: بر این اساس پنج میلیون تومان وام بلاعوض و ۱۵ میلیون تومان تسهیلات با نرخ چهار درصد برای تعمیرات ساختمان به افراد گرفتار در سیل پرداخت میشود. وی با اشاره به اینکه ۴۰ مییلون تومان نیز تسهیلات با نرخ چهار درصد برای ساخت ساختمان پرداخت میشود، ادامه داد: برای خرید اثاثیه منازل نیز ۱۵ میلیون تومان به مردم مناطق سیلزده پرداخت میشود.
>>گفت و گوی سردار اشتری با مردم بخش گوریه شوشتر فرمانده نیروی انتظامی کشور در سفر به شهر گوریه شوشتر با مردم این شهر دیدار و گفتگو کرد. سردار حسین اشتری دردیدار با مردم بخش گوریه از توابع شوشتر، گفت: بنده به عنوان نماینده مقام معظم رهبری به دیدار شما آمدم تا علاوه بر گزارش مسائل و مشکلات شما به ایشان و سایر مسئولان، مسائل مربوط به حوزه کاری خود یعنی امنیت را بررسی کنم. وی گفت: به شما اطمینان میدهم ضمن بیان مسائل و مشکلات این شهرستان به کلیه مقامات، پیگیر مطالبات شما نیز هستم. در ادامه این دیدار، مردم گوریه عنوان کردند: شما نخستین مسئولی هستید که در این شهرستان حضور پیدا کرده و با مردم صحبت کرده اید که از شما قدردانی و تشکر میکنیم. فرمانده نیروی انتظامی به منظور بررسی وضعیت مناطق سیل زده و نحوه خدمت رسانی پلیس وارد استان خوزستان شد.
>> کرخه ثابت ماند؛ کاهش خروجی سد دز اندیمشک خروجی سد دز در صبح امروز به دو هزار متر مکعب برثانیه رسید که نسبت به دیروز کاهش یافته است. مدیرعامل سد و نیروگاه دز: در حال حاضر ورودی به سد دز یکهزار و ۹۰۰ و خروجی از این سد دو هزار و ۲۰۰ متر مکعب برثانیه است. سعید رئوفی نسب افزود: دیروز ورودی سد ۲ هزار و خروجی از سد دز دوهزار و ۵۰۰ متر مکعب بر ثانیه بود. وی افزود: همچنین در صبح امروز تراز سد ۳۴۹ متر بوده که تا پر شدن سه متر فاصله دارد. مدیرعامل سد کرخه هم از ثابت بودن ورودی و خروجی این سد در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت: صبح امروز ورودی و خروجی سد کرخه دوهزار و متر مکعب بر ثانیه بوده است. محمد یزدانی همچنین تراز این سد را ۲۲۴ و نیم متر اعلام کرد.
>>آبگرفتگی ۷۱ هزار هکتار از اراضی خوزستان رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان دیشب در نشست مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: در آبگرفتگی ۷۱ هزار هکتار از اراضی خوزستان سیلاب و بارندگیهای اخیر بالغ بر ۷۱ هزار هکتار از اراضی دچار آبگرفتگی شده اند، البته بخشی از محصول زراعی زمینهای کشاورزی نیز به دلیل توفان دچار خوابیدگی شدند. چنگلوایی ادامه داد: بخشی از ۷۱ هزار هکتار اراضی تخریب شده به صورت داوطلبانه توسط صاحبان اراضی به زیر آب رفتند تا از ایجاد خسارتهای بزرگتر جلوگیری شود که جای تقدیر دارد. رییس جهادکشاورزی خوزستان با اشاره به اینکه در صورت ادامه این روند ۱۵۵ هزار هکتار از اراضی دچار خسارت میشوند گفت: میزان تلفات در بخش شیلات تا ۲ روز پیش ۱۰ هزار قطعه بود، اما در همین ۲ روز به ۵۰ هزار قطعه افزایش یافت. چنگلوایی با اشاره به اینکه نباید کشاورزان را به حال خود رها کرد گفت: با ادامه این شرایط ناچار به جابجایی ۳۵۰ هزار راس سبک و سنگین هستیم، بيشتر خسارت سیل در خوزستان به کشاورزان، دامداران و روستاییان وارد شده است. وی گفت: تسریع در پرداخت خسارت سیل زدگان، پرداخت به موقع پول خرید گندم در یک مرحله، قطع دست قاچاقچیان و دلالان گندم، تامین منابع مالی برای خرید علوفه دامها و تدوین طرح جامع مقابله با سیلاب بخشی از پیشنهادات برای کاهش مشکلات کشاورزان است.
>>ورود ۲ محموله امدادی جمعیت هلال احمر به استان مدیر عامل جمعیت هلال احمر خوزستان: این محمولهها به ترتیب ۵۰ و ۲۰ تن است که توسط ۲ هواپیمای ارتش جمهوری اسلامی به استان منتقل شده است. علی خدادادی افزود: این محمولهها شامل یک هزار دستگاه چادر امدادی، ۲ هزار جفت چکمه، مواد شوینده، کنسروجات و نان است. وی ادامه داد: این محمولهها توسط امدادگران جمعیت هلال احمر استان و سربازان ارتش سرفراز جمهوری اسلامی تخلیه و به مجتمع امدادی هلال احمر در اهواز منتقل و توزیع آنها در مناطق سیل زده استان آغاز شده است. بر اساس این گزارش صبح امروز خروجی سد دز به ۲ هزار و ۲۰۰ متر مکعب بر ثانیه رسید که در مقایسه با دیروز کاهش داشته است.
>>امداد رسانی به بیش از ۲۴ هزار سیل زده مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: این جمعیت به ۲۴ هزار و ۶۰۰ سیل زده در شهرهای مختلف استان امداد رسانی کرده است و در ۴۰ اردوگاه اضطراری اسکان یافته اند. وی ادامه داد: سیل زدگان در شهرستانهای شوش، شوشتر، کارون، اهواز، حمیدیه، دشت آزادگان، هویزه، شادگان و خرمشهر امدادرسانی شده اند. مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان افزود: امروز ۴ بالگرد هلال احمر کار امداد رسانی به سیل زدگان خوزستانی را انجام میدهند که در حال حاضر دو بالگرد در بخش الوان شهرستا شوش و بخش شعیبیه شهرستان شوشتر در حال امدادرسانی اضطراری به روستائیان در معرض سیل هستند.
لرستان
>>رودبار کوهدشت لرستان؛ همچنان زیر آب ۱۰ روستای رودبار کوهنانی شهرستان کوهدشت در محاصره کامل سیل قرار دارند.
>> بازديد هوايي وزير کشور از مناطق سيل زده
حضور وزير کشور در جلسه مديريت بحران پلدختر<<
>>وزير کشور: لزوم توجه به روستاهاي خسارت ديده
وزیر کشور در بازدید از لرستان: به روستاهاي خسارت ديده علاوه بر شهرهاي پلدختر و معمولان هم بايد توجه شود
مرحله اول مقابله با سیل بوده که به خوبی طی شده و مرحله دوم خدمت رسانی است که در خصوص نحوه اسکان، خدمات و تغذیه و جبران خسارت لازم است کارهایی انجام شود که میشود. خیلی از روستاها علاوه بر پلدختر و معمولان هستند که آسیب دیده اند و به استاندار اعلام شده که حتما در این خصوص عدالت برای مردم در نظر گرفته شود.
>>انجام ۳۸۰ سورتی پرواز برای امداد رسانی به سیل زدگان تا کنون ۲۵۰ تن مواد غذایی بین سیل زدگان لرستان توزیع شده است. پیرویه: امداد رسانی با سرعت ادامه دارد و پیش بینی میشود ۵۰۰ تن اقلام خوراکی در روزهای آینده بین سیل زدگان توزیع کنیم. به گفته دبیر کل جمعیت هلال احمر هم اکنون ۶ بالگرد از جمعیت هلال احمر، ۲ بالگرد ارتش و ۲ بالگردِ سپاه پاسداران در حال امداد رسانی به سیل زدگان لرستان با محوریت پلدختر هستند. این بالگردها دیروز علاوه بر توزیع اقلام خوراکی ۳ هزار و ۵۰۰ نفر از سیل زدگان را جابجا کردند. علاوه بر پلدختر و معمولان که کانون سیل اخیر در لرستان هستند، امداد رسانی به سایر مناطق سیل زده لرستان شامل، نورآباد، الشتر، الیگودرز، سراب دوره، سپید دشت و بیرانشهر هم با قوت در حال انجام است. ۸۰۰ نفر از داوطلبان جمعیت هلال احمر هم اکنون در حال امداد رسانی به سیل زدگان لرستان هستند که ۲۵۰ نفر از آنها از استانهای دیگر به لرستان اعزام شده اند. به گفته محمود رضا پیروی تاکنون ۱۵ میلیارد تومان کمک نقدی و ۱۵ میلیارد تومان کمک غیر نقدی برای هموطنان سیل زده جمع آوری شده است.
>>تصاوير هوايي از مناطق سيل زده لرستان
>>ارسال نخستین محموله کمکهای دارویی به مناطق سیل زده نخستین محموله کمکهای دارویی و بهداشتیِ تعاونی داروسازان لرستان به مناطق سیل زده ارسال شد. این محموله دارویی شامل شیر خشک، اقلام بهداشتی، خمیر دندان، مسواک، شامپو، مواد و شوینده است. ارزش این محموله داروییِ بهداشتی که به مناطق سیل زده پلدختر ارسال شد، ۲۵۰ میلیون ریال است. قرار است با کمک تعاونی داروسازان لرستان در دو مرحله دیگر دو محوله دارویی به ارزش ۵۰۰ میلیون ریال به مناطق سیل زده کوهدشت و بخش شاهیوند در شهرستان چگنی ارسال شود.
>> معاون وزیر راه و شهرسازی:بازگشایی راه ارتباطی شهر معمولان حسن نیا گفته: با بازگشایی محور ارتباطی پلدختر از مسیر خرم آباد کمک رسانی به بخش معمولان از طریق زمینی شدت گرفته و این کمکها فردا بیشتر افزایش خواهد یافت. جاده قدیم معمولان؛ خرم آباد ترمیم و هم اکنون آماده عبور خودروهای امدادی است. به خاطر تخریب راه ارتباطی خرم اباد_معمولان بر اثر سیل ۳ روز است که این محور مسدود و کمک رسانی به سیل زدگان را با مشکل مواجه کرده است. رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور گفته: راههای شریانی لرستان تا روز شنبه بازگشایی خواهند شد.
گلستان >>تسهیلات برای ساخت و تعمیر منازل مسکونی تسهیلات بلاعوض و وام کم بهره برای ساخت و یا تعمیر واحدهای مسکونی شهری و روستایی اختصاص داده میشود. مدیر کل بنیاد مسکن استان گفت: طبق مصوبه هیئت دولت برای واحدهای احداثی شهری ۵۰ میلیون وام کم بهره و ۱۲ میلیون تومان وام بلاعوض و برای واحدهای احداثی روستایی ۴۰ میلیون تسهیلات کم بهره و ۱۰ میلیون تومان بلاعوض در نظر گرفته شده است. محمد تقی زمانی نژاد افزود: برای کلیه واحدهای تعمیری و همچنین جبران خسارتهای مالی و اثاثیه منزل مبلغ ۱۵ میلیون تومان تسهیلات کم بهره و ۵ میلیون بلاعوض در نظر گرفته شده است.
>>سفر دوباره فرمانده کل ارتش به مناطق سیل زده
امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی از روند عملیات امدادرسانی یکانهای ارتش در مناطق سیل زده بازدید کرد. فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی با هدف بازدید میدانی از روند عملیات امدادرسانی یکانهای ارتش در مناطق سیل زده آق قلا، گمیشان و اینچه برون وارد امروز برای دومین بار در چند روز گذشته گلستان شد و از نزدیک اقدامات نیروهای حاضر در این مناطق را مورد بازدید قرار داد.
>>آغاز به کار لایروب تخصصی ارتش لایروب تخصصی نیروی دریایی ارتش دقایقی پیش کار خود را با لایروبی کانال رهبری شهرستان گمیشان آغاز کرد. امیر موسوی فرمانده ارتش از شروع به کار لایروب تخصصی در کانال رهبری خبر داد و گفت: این سازه ۲۷ تنی توانایی لایروبی ۲۵۰ متر مکعب برساعت گل و لای را دارد.
ايلام
>> آخرین وضعیت امدادرسانی به سیل زده های دره شهر و سفر وزارای راه و شهرسازی و بهداشت