تحقيقات اولیه نشان دهنده مقصر بودن شرکت آمریکایی بوئینگ در ماجرای سقوط هواپیمای اتیوپی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، تحقيقات اولیه نشان دهنده مقصر بودن شرکت آمریکایی بوئینگ در ماجرای سقوط هواپیمای اتیوپی است.
مسئولان اتیوپی اولین گزارش خود را درباره سقوط هواپیمای مسافربری بوئینگ 737 مکس منتشر کردند که ماه گذشته سقوط کرد. نتایج بررسی ها، انگشت تقصیر را در این ماجرا به صورت مستقیم متوجه شرکت بوئینگ نشانه گرفته است. یکصد و هفتاد و پنج نفر در ماجرای سقوط هواپیمای شرکت هواپیمایی اتیوپی در یازدهم ماه مارس جان باختند. این هواپیما دقایقی پس از بلندشدن از زمین در نزدیک شهر آدیس آبابا پایتخت اتیوپی سقوط کرد. این دومین سقوط از این نوع هواپیما در مدت کمتر از پنج ماه بود.
ساعاتی پیش کمیته تحقیق و تفحص، گزارش نخستین یافته های خود را درباره این رویداد منتشر کردند. به گفته وزیر حمل و نقل اتیوپی، مرحله از زمین برخاستن این هواپیما کاملا عادی بود و همه رویه های اعلامی تولیدکننده به صورت مکرر از جانب خدمه تکرار شد اما آنها نتوانستند هواپیما را کنترل کنند و هواپیما سقوط کرد. شرکت هواپیمایی اتیوپی امروز بیانیه ای منتشر کرد و از عملکرد خدمه این هواپیما تقدیر کرد.
مسئولان شرکت هواپیمایی بوئینگ پس از انتشار گزارش مذکور اعلام کردند گزارش اولیه اتیوپی را درباره سقوط این هواپیما بررسی خواهند کرد و هراقدامی که لازم باشد صورت خواهند داد تا این هواپیماها ایمن تر شوند.
ریچارد کوئست خبرنگار سي ان ان به صورت اختصاصی با مدیرعامل شرکت هواپیمایی اتیوپی به گفتگو پرداخته و دیدگاههای او را درباره گزارش تحقیق و تفحص درباره سقوط هواپیمای خطوط هواپیمایی این کشور جویا شده است. این گزارش ساعتی پیش منتشر شده است.
کوئست در این خصوص گفت: وی در این مصاحبه کاملا ناراحت و مستاصل به نظر می رسید و این امر اصلا تعجب آور نیست. درعین حال، این گزارش به نوعی سبب شده است او نفس راحتی بکشد و حرفهای قبلی اش را درست تعبیرشده ببیند. این گزارش اولیه نشان می دهد که گواهی های لازم به هواپیمای بوئینگ 737 مکس داده شده بود و خلبان شایستگی های لازم برای هدایت این هواپیما را داشت و هرکاری که می توانست برای نجات این هواپیما انجام داد اما دماغه این هواپیما سه مرتبه به صورت از کنترل خارج شده به سمت پایین آمد یعنی دماغه این هواپیما به صورت خودکار به سمت پایین کشیده شد. احتمالا این حالت پیش آمده برای قسمت جلوی این هواپیما ناشی از سامانه جدید ایمنی است که بوئینگ روی این نوع هواپیماها نصب کرده است. این سامانه ام-کاس نام دارد.