رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: امدادرسانی به آق قلا و گمیشان مراحل آخر خود را سپری می کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید پرویز فتاح در استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: امید است که به زودی همه حجم آب این منطقه فروکش و تخلیه گردد. این سیل در 3 استان شمالی کشور به حدود 6 هزار خانه مددجویی آسیب رساند.
او ادامه داد: در مرحله اول کمک رسانی همه آحاد آسیب دیده در اولویت هستند اما در مرحله دوم که به بازسازی و تجهیز مناطق آسیب دیده اختصاص می یابد تمرکز کمیته امداد بر روی افراد تحت پوشش خود خواهد بود.
در این بین طبق تعهدات کمیته امداد، حدود 30 درصد از کمک ها را به افراد خارج از تحت پوشش اختصاص می دهد ضمن اینکه افراد جدیدی را تحت پوشش موقت قرار خواهیم داد و سهمیه های موقتی را به استان های آسیب دیده اعلام کرده ایم.
فتاح تصریح کرد: افراد تحت پوشش کمیته امداد، تحت پوشش بیمه حوادث هم هستند و در ازای خسارت های وارده از سیل اخیر حتماً مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
او گفت: بر اثر حرکت خدمت رسانی و جذب کمک های مردمی، برای استان های شمالی تاکنون حدود 10 میلیارد تومان کمک نقدی و 15 میلیارد تومان کمک های کالایی از سوی مردم به ما ارسال شده است، همه این کمک ها به استان گلستان، مازندران و خراسان شمالی ارسال خواهد شد که تاکنون هم حدود 2 میلیارد تومان از کمک های نقدی ارسال شده است.
فتاح به منظور رفع برخی شک و شبهه های موجود در میان مردم گفت: کمیته امداد امام خمینی (ره) مجاز نیست که کمک های مردمی به استان گلستان را حتی برای استان آسیب دیده دیگر هزینه کند. شعار ما آسان شدن کارها با نیکی است.
امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: تا این لحظه ارتباط زمینی اکثر روستاها در استان لرستان قطع است در این روزها موفق شده ایم ارتباط زمینی میان معمولان و پلدختر برقرار کنیم و فردا (پنج شنبه) هم ارتباط زمینی میان خرم آباد و معمولان برقرار خواهد شد اما هنوز امدادرسانی به روستاها با قایق و نفربر و خودروهای سنگین انجام می شود با این حال روستایی وجود ندارد که امدادهای اولیه ارتش را دریافت نکرده باشد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در استودیو گفت: طبق قانون تنها ارگان مجاز به ارائه شماره حساب جهت دریافت کمک های مردمی، صدا و سیماست و اگر فردی قصد دارد که خودخواسته اقدام به جمع آوری کمک های مردمی کند می تواند از ظرفیت فضای مجازی استفاده نماید اما این فرد هم باید هویت و اصالتش به اثبات برسد در این صورت ممنوعیتی برای همکاری ها و اقدامات خیرخواهانه وجود ندارد حتی بهتر است در چنین شرایط بحرانی افراد صاحب نام و چهره برای همکاری و یاری همت کرده و به میدان بیایند.
او افزود: تاکنون برآورد خانواده های تحت پوشش کمیته امداد که از حادثه سیل آسیب دیده اند حدود 60 هزار خانوار ثبت شده که ممکن است این رقم افزایش یابد.
گفتنی است تأمین و جبران همه لوازم آسیب دیده زندگی این 60 هزار خانوار بر عهده کمیته امداد می باشد.
مرتضی سلیمی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: تا این لحظه همه شهرها به غیر از پلدختر بالای 93 درصد تحت پوشش کمک های امدادی قرار گرفته اند حتی در برخی مناطق سبدهای امدادی یک ماهه ای هم توزیع شده با اعزام 150 نفر نیروی تازه نفس به پلدختر امید است کمک های بیشتری انجام گیرد.
در خصوص امدادرسانی به استان خوزستان هم تاکنون حدود 15 هزار نفر تحت پوشش اسکان اضطراری و سایر امدادها قرار گرفته اند.
در مورد پلدختر هم طبق پیش بینی ما حدود 9 هزار نفر آسیب دیده اند اما حدود 15 هزار بسته های حمایتی در نظر گرفته شده است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) هم گفت: شاغلان سیل زده ای که تحت پوشش کمیته امداد بوده و وام دریافت کرده اند نگران نباشند ما وام ها را استمهال می کنیم تا این لحظه حدود 3 هزار و 500 اشتغال خسارت دیده شناسایی شده که مورد استمهال وام قرار می گیرند ضمناً در صورت نیاز آمادگی پرداخت وام مجدد از 20 تا 50 میلیون تومان جهت اشتغال وجود دارد و منابع مالی آن هم تأمین شده است به علاوه اینکه این وام ها قرض الحسنه و بلند مدت تر خواهد بود این وام برای مشمولان جدید تحت پوشش هم قابل پرداخت است.