بیش از ۲ هزار نفر جمعیت روستایی بخش کوهنانی کوهدشت در محاصره سیل هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما لرستان، ۱۰ روستای حاشیه سد سیمره در بخش کوهنانی کوهدشت از جمله چم برزو، چم نقد علی، کوشکی و سرگندم در محاصره کامل سیل هستند و به امداد هوایی نیاز مبرم دارند.
این روستاها بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ نفر جمعیت دارند و آب، برق و تلفن واحدهای مسکونی آنها قطع است و به دلیل ریزش پل وسکور، حدود ۲۰۰ خودرو در راه مانده اند.
همچنین راه دهستان تنگ سیاب کوهدشت با ۳۱ روستا و جمعیتی بالغ بر ۵۰۰ خانوار قطع است. تلاش نیروهای امدادی برای بازگشایی این مسیرها ادامه دارد.
>>ادامه امدادرساني ها با سرعت بيشتر
>>حضور سردار جعفری فرمانده سپاه در مناطق سيل زده
فرمانده سپاه صبح امروز به منظور بازدید از مناطق سیل زده پلدختر و معمولان وارد لرستان شد. سردار جعفری در این سفر با فرماندهان سپاه لرستان در جلسات تعیین شده به تشریح و بررسی وضعیت موجود مناطق سیل زده پرداخته و برای امدادرسانی به مردم ظرفیت سازی خواهند کرد.
>> استاندار لرستان:بازگشایی محور دوم دسترسی به پلدختر استاندار لرستان گفت: محور دوم دسترسی به پلدختر بازگشایی شد. خادمی گفت: با استفاده از کلیه امکانات ارتش، سپاه، هلال احمر، اورژانس و تمامی دستگاههای اجرایی از اولین لحظات در حال امداد رسانی به حادثه دیدگان و سیل زدگان شهرهای پلدختر، معمولان و روستاهای اطراف هستیم، از بازگشایی راه دسترسی به پلدختر خبر داد. خادمی با بیان اینکه راه اصلی دسترسی به پلدختر به طور کامل تخریب شده، گفت:با تلاش کلیه عوامل؛ از مسیر آزاد راه خرم آباد پل زال یک راه دسترسی به سمت پلدختر بازگشایی شده و ان شاءالله از طریق این راه کمک رسانی سرعت بیشتری خواهد یافت.
>>مدیر بنیاد مسکن لرستان: بازسازي در مناطق سيل زده به زودي
رضایی: بازسازي در مناطق سيل زده به زودي آغاز مي شود.
>>تلاش ها براي برقراري برق در پلدختر
>>بررسي وضعيت سيل زدگاه در پلدختر و معمولان
خوزستان
>>وضعیت سیل در خوزستان رو به آرامی است گزارشها از شهرهای درگیر با سیل حاکی است؛ در دزفول منطقه احمد فداله راه ارتباطی آن همچنان قطع است، تعدادی از روستاها در محل های از پیش تعیین شده اسکان داده شدند، اما در شهرهای اهواز ، دزفول، شوش، سوسنگرد و هویزه اوضاع آرام است. در سوسنگرد با همکاری دولت و معتمدین و سران عشایر دژ خاکی کرخه شکسته شد و آب به سمت مرز هدایت شد و از پیشروی آب به سمت شهر جلوگیری شد. تعدادی از روستاهای اهواز، باوی شوش و هویزه که در مسیر رودخانه بودند تخلیه و اسکان داده شدند. حجم آب هم اکنون در مسیر شوشتر به شعیبیه ، باوی به سمت اهواز، کوت عبد الله به سمت خرمشهر و از طرفی دیگر از دزفول به سمت شوش سوسنگرد، هویزه وبستان گزارش شده است. ورودی آب به سد کرخه امروز 3000متر مکعب بر ثانیه است و خروجی اب از این سد 2000متر مکعب بر ثانیه است، اما در سد دز تا صبح امروز ورودی آن 2 هزار و ششصدو چهل و سه متر مکعب بر ثانیه است و خروجی آن 3 هزارو سیصدو سی و نه متر مکعب بر ثانیه گزارش شد.
>>امدادرسانی به بیش از ۵ هزار خانوار سیلزده در خوزستان
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان از امدادرسانی به ۵ هزار و ۷۸۱ خانوار سیلزده در استان خبر داد. علی خدادادی: در باوی هفت اردوگاه، شوشتر چهار اردوگاه، اهواز شش اردوگاه، دزفول پنج اردوگاه، شوش دو اردوگاه، دشت آزادگان پنج اردوگاه و هویزه پنج اردوگاه جهت اسکان اضطراری سیلزدگان برپا شده است.
>>اسامي روستاهاي تخليه شده
وی افزود: روستاهای چهل کنار و دره نی در شهرستان بهبهان، روستاهای علی آباد، پاپی آباد، دوبندار و سرخکان در شهرستان اندیمشک، روستاهای بیت غایب، کاظم حیدر، خلف حیدر، یباره، بیت محارب، بیت یدی، زبید دبات، خلیفه حیدر، مگرن، خلف حیدر، دبات و بیت گطیش در شهرستان شوش، روستاهای عیله، دهول، خماس، یشان سخی، عبدالسید مریوش و زروک بنی تمیم در شهرستان شوشتر تخلیه شدهاند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان ادامه داد: همچنین روستاهای سید هاشم، سید ظاهر، سید معن، سید بنی، سید یدیم، بامدژ و بخشی از سید خلف در شهرستان اهواز، روستاهای دریسیه علیا و سفلی، نصاره کوچک و بزرگ و ابو اصخیر در شهرستان شادگان، روستاهای فارسیات، اسماعیلیه ۱و۲ و کوت سید صالح در شهرستان کارون و روستاهای اذیب، زاویه خرسان، مشعلی، حمودی، بنه عاطی، پیروزی، دیلم سفلی و حاجیان در شهرستان دزفول تخلیه شدهاند.
>>اطلاعات امدادرساني ها در خوزستان
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان در مجموع به ۵ هزار و ۷۸۱ خانوار شامل ۳۰ هزار و ۸۳۷ نفر امدادرسانی شده است. گفت : تاکنون ۱۸ باب منزل در معرض خطر سیل تخلیه، ۱۵ دستگاه خودرو از سیل رهاسازی شده و به ۳۷۶ نفر گرفتار در سیلاب امدادرسانی شده است.
وی افزود: تاکنون ۵ هزار و ۱۲۴ تخته پتو، ۲ هزار و ۸۸ متر مربع موکت، ۲۴۶ شعله والور، ۲ هزار و ۹۰۵ کیلوگرم نایلون پوششی، یک هزار و ۵۵۶ بسته غذایی یک ماهه، ۲۰ هزار و ۱۵۲ قوطی کنسروجات، ۲۲ هزار و ۶۲۷ کیلوگرم اقلام مواد غذایی از قبیل روغن، حبوبات، برنج، نمک، چای، قند و شکر، ۹۴ گالن آب، ۶۱ شعله فانوس، ۱۷ هزار و ۸۵۵ قرص نان، ۵ هزار و ۸۵۲ بطری بزرگ آب معدنی و ۴ هزار عدد گونی بین آسیب دیدگان توزیع شده است.
>>ارسال نخستین محموله ۷۰ تنی غذا به خوزستان نخستین محموله ۷۰ تنی غذا و پوشاک با بوئینگ ۷۴۷ ارتش جمهوری اسلامی ایران به خوزستان رسید.
>>ارسال دومين محموله ؛ امروز امیر دریابان حبیب الله سیاری معاون هماهنگی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه این محموله دیشب با یک فروند بوئینگ ۷۴۷ ارتش در فرودگاه اهواز نشست گفت: امروز نیز دومین محموله از همین طریق به استان خوزستان وارد میشود. وی گفت:با هدایت مدیریت بحران خوزستان محلهایی برای سیل زدگان پیش بینی شده است و روستاهای در معرض خطر تخلیه شده اند و در محلهای مورد نظر استقرار یافته اند. معاون هماهنگی ارتش جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: جمعیت هلال احمرکشور نیز به اندازه نیاز چادر و امکانات در اختیار استان قرار داده است و از نظر مواد غذایی با وجود اینکه خیران و هلال احمر کارهایی انجام داده اند. وی ادامه داد: همچنان نیاز به کمک هست و بهترین وسیله برای انتقال حجم بالایی از مواد غذایی به استان استفاده از سامانه هوایی است. وی با بیان اینکه نیازمندیهای اولیهای مانند غذا، خوراک و پوشاک سیلزدگان باید هر چه سریعتر برطرف شود گفت: مردم ما در سراسر کشور ثابت کردند که در همه اتفاقاتی که در گوشه و کنار کشور اتفاق میافتد همدل و هماهنگ هستند و در کمترین زمان ممکن کمکهای خودشان را به هموطنان میرسانند که جای تشکر و شکر گذاری دارد.
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان گفته در حال حاضر سدهای خوزستان مشکل خاصی ندارند و از پایداری برخوردارند، اما به دلیل تهدید سیل برخی از روستاها تخلیه شدند. بهرحال دشت های منتهی به رودخانه های خوزستان پر آب و مقادر قابل توجهی آب در زمین های کشاورزی رها شده است، ولی شرایط کلی نسبت به روزهای گذشته آرام است و نیروهای مردمی – دولتی ارتش و سپاه و بسیج در حال کمک رسانی به مردم در محاصره آب رها شده از سدهای استان هستند.
>>کاهش ورودی آب به سدهای خوزستان کاهش ورودی آب به سدهای خوزستان موجب کنترل سیلاب در استان شده است.
>>شرايط سد دز استاندار خوزستان با بیان اینکه سدهای خوزستان مشکل خاصی ندارند و از پایداری برخوردارند گفت: در سد دز تا صبح امروز ورودی آن ۲ هزار و ۶۴۳ متر مکعب بر ثانیه بود و خروجی آن ۳ هزار و ۳۳۹ متر مکعب بر ثانیه گزارش شده است.
>>شرايط سد کرخه غلامرضا شریعتی افزود: ورودی آب کرخه امروز ۳۰۰۰ متر مکعب بر ثانیه است و خروجی آن از این سد ۲۰۰۰ متر مکعب بر ثانیه است. وی افزود خوشبختانه، با کاهش ورودیهای آب سدها از بالا دست موجب کنترل سیلاب در استان خوزستان شده است، اما به علت تهدید سیل برخی از روستاها تخلیه شدند و وضع سیل در خوزستان رو به آرامی میرود.
استاندار خوزستان ادامه داد: شب گذشته نیز در سوسنگرد با همکاری دولت و معتمدین و سران عشایر دژ خاکی کرخه شکسته شد و آب به سمت مرز هدایت شد و از پیشروی آب به سمت شهرهای حمیدیه سوسنگرد هویزه جلوگیری شد.
کرمانشاه
>> استاندار کرمانشاه:تخریب ۳۵۰ دهنه پل و آبراه استاندار کرمانشاه گفت: بر اثر بارشهای سامانه اخیر ۳۵۰ دهنه پل و آبراه در استان تخریب شده است. هوشنگ بازوند افزود: بر اثر این بارشها هفت روستا در شهرستان هرسین دچار آبگرفتگی تخریب ۳۵۰ دهنه پل و آبراه استان کرمانشاه در پی بارشهای اخیرشده که خوشبختانه به دلیل اینکه این روستاها پیش از وقوع سیل تخلیه شده بودند، هیچ کس آسیبی ندیده است. وی اظهار داشت: بارندگیهای اخیر به بیش از ۷۰ هزار هکتار از مزارع کشاورزی خسارت وارد کرده که تاکنون برآورد مالی این میزان خسارت انجام نشده است. استاندار کرمانشاه گفت: سیلاب جاری شده در سطح استان بیش از ۳۵۰ دهنه پل و اّبراه شکسته و ۲۴۳ میلیارد تومان به راهها خسارت وارد کرده است. بازوند خاطرنشان کرد: بارندگیهای اخیر خوشبختانه تاکنون هیچ خسارت جانی نداشته است.
گلستان >>انتقال سازههای تخصصی لایروبی به گلستان سه قطعه اصلی این سازه با هواپیما به گرگان منتقل شد انتقال سه قطعه اصلی لایروب تخصصی نیروی دریایی ارتش با وزن ۲۳ تن از خوزستان به گرگان روز گذشته انجام شد. همچنین بارج تخصصی لایروبی نیروی دریایی ارتش نیز از طریق دریای خزر از بندر انزلی امروز وارد منطقه سیل زده گلستان میشود. این سازه لایروبی قادر است لایروبی انجام دهد همچنین این لایروبی دارای یک کارتر (مته) است که برای جابجایی و کندن گل ولای از بستر رودخانه استفاده شده و سپس گل لای توسط پمپها تا مسافت ۱۰۰متری پاشیده می شود.
خرمشهر
>>مهار سیل و تقویت سیل بندها برای نجات ۲۰ هزار نفر
مردم و مسئولان در خرمشهر با تلاش خود و تقويت سيل بندها سيل را مهار کردند.
ايلام
>>فرماندار دره شهر:آب برخی مناطق دره شهر قطع است فرماندار دره شهر از قطعی آب در برخی مناطق این شهرستان و آبرسانی به این مناطق با تانکر خبر داد. کیانوش محمدنژاد: آب ۲ منطقه شهر دره شهر و ۲۵ روستای بخش مرکزی قطع است و با تانکر به این نقاط آب رسانی میشود و در صدد راه اندازی مجتمع آب سیکان برای تامین آب این مناطق هستیم. وی افزود: پنج روستای بخش ماژین در وضعیت بحرانی و خسارت ۱۰۰رصدی قرار دارند و راههای دسترسی این روستاها به طور کامل مسدود و تخریب شده و از طریق بالگرد در صدد امداد رسانی و تامین مواد مورد نیاز ساکنان این نقاط هستیم. فرماندار دره شهر تاکید کرد: برای دسترسی به بخش ماژین که به علت تخریب پل ماژین - پل دختر یک راه دسترسی قدیمی در حال ترمیم است که ۱۰ کیلومتر آن به سازی شده و هشت کیلومتر آن در حال ترمیم است. وی با بیان اینکه برق و آب بخش ماژین وصل شده، اما گاز هنوز قطع است، یادآور شد: برآورد کامل خسارتها به علت حجم زیاد آب و تخریب راههای دسترسی امکان پذیر نیست.