دوره آموزش زبان فارسی با حضور جمعی از اساتید، دانش آموختگان و دانشجویان علاقمند به یادگیری فارسی در سرکنسولگری ایران در باتومی افتتاح شد
احمد بادپا سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در باتومی با بیان اینکه، زبان، پلی برای آشنایی با فرهنگ ملل و اقوام است آن را ابزار ارتباطی خوبی در راستای تقویت دوستی، صلح، عشق، احترام و همزیستی برشمرد.
وی با اشاره به ارتباط تنگاتنگ طوایف ایران با قبایل گرجی در هزاره دوم قبل از میلاد، آموزش زبان فارسی را در راستای تقویت دوستی دو ملت ایران و گرجستان دانست و افزود؛ یکی از شاخص های بارز نفوذ عمیق و همه جانبه شاهنامه در بافت حیات جامعه گرجستان اسامی افراد و نام خانوادگی رایج در این کشور است.
بادپا با اشاره به اینکه همکاری خوبی از سال گذشته با دانشگاه روستاولی باتومی آغاز شده است، اظهار داشت: دیدارهایی با آقای دکتر مهراب خالواشی رئیس دانشگاه داشتم، توافقات و کار مشترکی بین دانشگاه و سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در باتومی آغاز شده است و شروع این دوره، گام نخست برای ایجاد کرسی ایران شناسی و زبان فارسی در دانشگاه روستاولی خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه ایران شناسی و زبان فارسی در دانشگاه تفلیس و کوتایسی نهادینه شده است، ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک شاهد نهادینه شده آن در بخش شرق شناسی دانشگاه روستاولی باشیم.
در این مراسم؛ دکتر امزار ماکارادزه نیز با اشاره به حمایت های سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران برای تقویت ارتباطات علمی و فرهنگی، از سوی خود و خالواشی رئیس دانشگاه به علت برگزاری این دوره فارسی آموزی و تلاش برای تقویت روابط فرهنگی بین ایران و گرجستان قدردانی کرد.
وی با اشاره به گنجاندن واحد زبان فارسی در رشته های دپارتمان شرق شناسی دانشگاه روستاولی، از دانشجویان خواست تا تلاش نموده تا در پایان دوره به زبان شیرین فارسی سخن بگویند. در ادامه نیز، استاد محمد ریگی مولف لغتنامه گرجی – فارسی با اشاره به دوستی دو ملت ایران و گرجستان از دانشجویان خواست تا با یادگیری زبان فارسی، درخت دوستی دو ملت را پربارتر نمایند.
همچنین یکی از دانش آموختگان زبان فارسی در گرجستان، علاقه زیاد وی برای خواندن شاهنامه و گلستان و بوستان سعدی به زبان اصلی فارسی را انگیزه اصلی خود برای تحصیل در رشته زبان فارسی و فارغ التحصیلی در مقطع فوق لیسانس در گرجستان عنوان کرد و خاطراتی از سفر به یاد ماندنی خود به شهرهای ایران برای دانشجویان بیان کرد.
در پایان؛ یک جلد کتاب مصور و نفیس درباره ایران از سوی سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در باتومی به دکتر امزار ماکارادزه رئیس دپارتمان شرق شناسی دانشگاه شوتا روستاولی اهداء شد.