باغداران مازندران توصیه های فنی اداره کل جهاد کشاورزی استان را برای مقابله با تنشهای ماندابی باغ ها بعد از بارش باران و وقوع سیل اخیر جدی بگیرند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران گفت: اولویت نخست در پی شرایط غرقابی ناشی از بارش باران و وقوع سیل در باغهای میوه، تخلیه رطوبت از محیط ریشه و طوقه درختان بوده و باغداران استان با انجام شیار بین ردیف های درختان به کمک ادوات و ماشین آلات سبک، خاک داخل شیارها را از باغ خارج کنند.
عزیزالله شهیدی فر با بیان اینکه باغداران از عملیات خاک ورزی با ادوات و ماشینآلات سنگین به ویژه در شرایط رطوبت اشباع شده، با هدف جلوگیری از متراکم شدن خاک خودداری کنند افزود: باغداران توصیههای فنی را در باغ ها به شیوه جوی و پشته انجام داده تا کمترین میزان خسارت ماندابی را داشته باشند.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران گفت: در شرایط غرقابی و اشباع خاک در باغ ها بدون سیستم جوی و پشته هرگونه محلولپاشی برگی موجب تشدید ریزش برگها، گلها و میوه شده و پاکسازی تنه و طوقه درختان از گل و لای و شستشوی تنه با محلول پاشی ترکیبات مسی مانند اکسی کلرور مس و یا بردوفیکس ضروری است.
شهیدی فر افزود: محلولپاشی سرشاخههای درختان سیاه ریشه با ترکیبات قارچکش مانند تیوفانات متیل به میزان 5/. در هزار، کولیس به میزان 5/. در هزار و برای درختان مرکبات با توجه به احتمال بروز بیماری بلاست اقدام به محلولپاشی قبل از باز شدن گل ها با ترکیبات مسی مانند اکسی کلرورمس به میزان 2 در هزار یا بردوفیکس به میزان 4 در هزار برای بالا بردن مقاومت درختان در برابر پوسیدگی ریشه، محلولپاشی با فسفیت پتاسیم به میزان یک در هزار با چند روز فاصله از محلولپاشی قبلی انجام شود.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران به باغداران توصیه کرد: پس از رفع اشباع خاک، تغذیه برگی درختان سیاه ریشه با ترکیبات پلی آمین و پتاسیم، روی و بُر را برای تامین ترکیبات تغذیهای مورد نیاز و کاهش تنشهای وارد شده به درختان انجام داده و همچنین کوددهی ریشه درختان میوه با هدف تامین ازت، فسفر و پتاسیم به همراه مواد آلی مانند هیومیک اسید و گوگرد حاوی تیوباسیلوس لازم است.
عزیزالله شهیدی فر، ایجاد سیستم زهکشی در باغ ها به ویژه در مناطق آسیبپذیر حاشیه رودخانهها و با توجه به پیشبینی استمرار بارشها و افزایش شدت و لطمه جدی به اقتصاد باغداری مازندران و نیز اشتغال فراگیر صنعت باغداری مهم و ضروری دانست و گفت: کاشت پایههای کمکی سیتروملو در کنار درختان موجود و انجام پیوند پل موجب کاهش یافتن شدت آسیبها می شود.