استاندار خراسان رضوی بر نقش آفرینی نخبگان دانشگاهی در حوزه آب تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، استاندار خراسان رضوی در جلسه همیاران آب استان با ابراز خرسندی از
علیرضا رزم حسینی ضمن تاکید بر مشارکت نخبگان بخش خصوصی در حوزه کشاورزی و مسئولان افزود: لازم است بین فعالان بخش کشاورزی و دولتی ادبیات مشترکی در حوزه کشاورزی و آب مبتنی بر خردگرایی ایجاد شود و متولی این ادبیات مشترک نخبگان دانشگاهی باشند.
رزم حسینی با تاکید بر ارائه طرحی مبتنی بر خردگرایی برای مدیریت آب استان با همکاری نخبگان دانشگاهی اظهار داشت: دانش آموختگان و افراد زیر پوشش نظام مهندسی کشاورزی در سطح استان اجرای طرح های آب در حوزه مصرف و توزیع در بخش کشاورزی را نظارت کنند.
رزم حسینی تاکید کرد: در قالب جلسات موسوم به همیاران آب به دنبال بهره وری و تقویت بخش کشاورزی هستیم و یکی از این اقدامات ارائه مشوقهایی بابت صرفه جویی در مصرف آب است که در آن درصدی از صرفه جویی های صورت گرفته بهره برداران کشاورزان و صنعتی پس از تصویب در شورای آب استان به عنوان مشوق به خودشان بازگردانده شود.
استاندار خراسان رضوی همچنین به تجربه موفق راه اندازی بازار آب و خرید آن از برخی کشاورزان کرمانی اشاره و بیان کرد و گفت: لازم است دانشگاه فردوسی طرحی برای نحوه خرید آب در استان ارائه دهد تا در شورای آب استان تصویب شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت: در حالی که میزان بارشها در سال آبی قبل ۱۹۵ میلیمتر بوده است در سال آبی جاری تاکنون میزان بارشها به ۱۹۵ میلیمتر رسیده است.
محمد علایی میانگین ۴۰ ساله بارشها در استان را به طور متوسط ۲۲۱ میلیمتر عنوان کرد و افزود: از ابتدای سال ۹۸ میزان بارشها 4 میلیارد مترمکعب بوده است که ۱۳ درصد آن در سدهای استان ذخیره شده است.
وی اظهار داشت: در حالی که سد دوستی روز دهم بهمن پارسال ۱۴۸ میلیون مترمکعب آب داشت با وجود بارشهای خوب در روزهای جاری هم اکنون ۳۰۷ میلیون مترمکعب آب دارد و سد سلما در بالادست این سد واقع در کشور افغانستان نیز پر شده است.
علایی خاطر نشان کرد: هم اکنون ۱۲ سد کوچک استان سر ریز شده است اما سدهای بزرگ و تاثیر گذار بر تامین آب مشهد مانند ارداک، طرق و کارده یک سوم ظرفیت آب گیری شده اند.
در این جلسه مقرر شد؛ دانشگاه فردوسی با کمک دستگاه های اجرایی و با حمایت شرکت آب منطقه ای موضوع طرح سامانه بیلان منابع آب، سامانه سمیم (سامانه یکپارچه مدیریت منابع آب)، سامانه سباک (سامانه بهره وری آب کشاورزی) و سامانه سماش (سامانه مدیریت آب شهری) را در دستور کار قرار دهدو موانع احتمالی را شناسایی و راهکارهای بهره برداری مناسب از سامانه ها را در سطح استان ارائه نماید.
همچنین مقرر شد جهاد کشاورزی با کمک دانشگاه فردوسی، شرکت آب منطقه ای و با بهره گیری از مشارکت تشکل های بخش کشاورزی زمینه توسعه بهره گیری از سامانه مدیریت مزرعه در سطح استان را فراهم نماید.
دانشگاه فردوسی مکلف شد با استفاده از مشارکت نخبگان و کنشگران و کارآفرینان موفق اقتصادی و بخش کشاورزی تیم نظارتی تشکیل و از طرف دولت به عنوان ناظر عالی تعیین شود و در راستای اجرایی شدن بند 4 صورتجلسه مورخ بیست و ششم اسفند 97 زمینه گفتگوی نخبگان و بخش کشاورزی در خصوص برنامه همیاران آب فراهم نماید.