فدراسیون ژیمناستیک را با توجه به عملکرد قابل قبولی که در سال ۹۷ داشت، میتوان یکی از موفقترین فدراسیونهای ورزشی ارزیابی کرد
در سال ۹۷ مهدی الفتی در مسابقات آسیایی موفق به کسب سهمیه المپیک جوانان شد.
رضا بهلول زاده و امید آینه بند نیز در مسابقات جوانان آسیا در اندونزی عملکرد خوبی داشتند.
آینه بند نخستین مدال برنز تاریخ ژیمناستیک ایران در پرش خرک آسیا را از آن خود کرد و رضا بهلول زاده نیز در فینال خرک حلقه به مدال برنز بسنده کرد.
در مسابقات ترامپلین قهرمانی آسیا که به میزبانی فیلیپین برگزار شد، تیمهای ملی جواز حضور در فینال مسابقات را بدست آوردند.
حضور موفق مربیان و ورزشکاران در کمپهای تمرینی که به میزبانی کشورهای مختلف برگزار شد نیز از دیگر برنامههای موفق فدراسیون بود.
حضور مربیان آکروژیم در کمپ تمرینی تاشکند و ازبکستان، شرکت ۲ مربی و یک ورزشکار ژیمناستیک هنری مردان در کمپ تمرینی تایلند و حضور ۲ مربی و یک ورزشکار ایروبیک در کمپ قزاقستان از اقدامات خوبی بود که برای نخستین بار در ژیمناستیک روی داد.
در سالی که گذشت رشته پارکور که پیش از این جنبه همگانی داشت برای نخستین بار تحت پوشش فدراسیون ژیمناستیک قرار گرفت و برای نخستین بار در ۲۹ خرداد ۹۷ مسابقات قهرمان کشوری در این رشته به میزبانی بندرعباس برگزار شد و ورزشکاران این رشته آماده حضور در مسابقات قهرمانی جهان در چین شدند.
فینالیست شدن سعیدرضا کیخا و محمدرضا حمیدی در جام جهانی ترکیه از دیگر موفقیتهای ژیمناستیک بود، در این مسابقات کیخا توانست پنجمین حرکت خود را در فدراسیون جهانی به ثبت رساند.
در بازیهای آسیایی جاکارتا تیم ملی ژیمناستیک هنری هشتم شد؛ کیخا نیز در خرک حلقه به عنوان چهارمی بسنده کرد و برای نخستین بار در تاریخ ژیمناستیک، نگین مساح به عنوان داور، این مسابقات را قضاوت کرد.
افتتاح نخستین دوره مربیگری بین المللی بانوان نیز از دیگر اقدامات فدراسیون بود و بانوان برای نخستین بار توانستند موفق به کسب گواهینامه بین المللی شوند.
بهلول زاده در بازیهای المپیک جوانان در آرژانتین سوم شد و در بخش قهرمان قهرمانان در رده سیزدهم جای گرفت.
وی در خرک حلقه برای نخستین بار مدال برنز المپیک جوانان را از آن خود کرد.
در مسابقات جام جهانی آلمان سعیدرضا کیخا سوم شد و برای نخستین بار حرکت ششم خود را در کتاب فدراسیون جهانی به ثبت رساند.
حضور نایب رئیس فدراسیون جهانی ژیمناستیک در ایران برای نخستین بار نیز از دیگر اتفاقات خوب این رشته در سالی که گذشت محسوب میشود.
نایب رئیس فدراسیون جهانی علاوه بر دیدار با معاون وزیر ورزش و دبیرکل کمیته ملی المپیک از امکانات کشورمان در تهران نیز بازدید کرد.
در جام ورونین روسیه که یکی از تورنمتهای بین المللی معتبر بود، محمدرضا خسرونژاد در پارالل نایب قهرمان شد و مدال نقره گرفت.
در اجلاس جهانی ژیمناستیک برای نخستین بار ایران ۲ حق رأی کسب کرد و برای نخستین بار حمیدرضا هاشمی مربی تیم ملی عضو عضو کمیته فنی ژیمناستیک هنری مردان آسیا شد.
کسب سهمیه المپیک از برنامههای بسیار مهم پیش روی ملی پوشان ژیمناستیک است.
آنها میتوانند در ۸ مسابقه انتخابی شرکت کنند.
با توجه به برنامه ریزی بسیار خوب و ظرفیت بالای ورزشکاران امید است بتوانند با کسب یک سهمیه المپیک مسافر المپیک ۲۰۲۰ شوند.
گزارش از: فرزانه آذرفام
خبرنگار تحریریه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما