معامله قرن ميوه سناريوي هلال شيعي!
پادشاه اردن اولين بار واژه تهديد هلال شيعي را به کار برد آيا او تصور مي کرد نزاع ساختگي شيعي و سني، سناريويي امريکايي براي تحميل طرح معامله قرن است که کشورش اولين قرباني اجراي آن خواهد بود؟
دسامبر سال 2004 پس از گذشت حدود دو سال از لشکر کشي امريکا به عراق، عبدالله دوم پادشاه اردن در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست براي اولين بار واژه هلال شيعي را بکار برد که بر اساس آن ادعا مي شد ايران و قدرت گرفتن شيعيان تهديدي براي منطقه است.
پس از پادشاه اردن، حسني مبارک رئيس جمهور وقت مصر و برخي از مقامات عربستان نيز واژه هلال شيعي را بکار بردند و از تهديد آن در منطقه سخن گفتند و به سرعت اين واژه در سخنان سياستمداران امريکايي و سپس در ادبيات رسانه هاي غربي راه پيدا کرد.
اين دسته از رسانه ها در سايه اختلافات ايران با برخي کشورهاي عربي در مورد سازش با رژيم صهيونيستي، سعي کردند مرزهاي دروغين مذهبي شيعي و سني با محوريت ايران و عربستان را در منطقه ترسيم نمايند و چنين القا نمايند که محور سني از سوي هلال شيعي در معرض تهديد قرار دارد.
محافل سياسي و رسانه اي عمدتا غربي که معلوم بود بطور هدفمند در پي ايجاد فتنه مذهبي در منطقه هستند حتي پا را از اين فضاسازي فراتر گذاشتند و هر گونه ايستادگي و مقاومت در برابر توسعه طلبي رژيم صهيونيستي و حضور ايران در مقابله با طرح صهيونيستي براندازانه در سوريه را به تلاش تهران براي تکميل هلال شيعي و تبديل آن به بدر شيعي توصيف کردند و اين فضاسازي ها همه مقدمه اي شد تا برخي کشورهاي عربي مانند عربستان بر اساس آن، گروههاي مقاومت چون حزب الله را هم رديف گروههاي تروريستي توصيف کنند در حاليکه اين جنبش در خط مقدم مبارزه با رژيم صهيونيستي قرار داشت.
هنری کیسینجر یهودی حامی سرسخت رژيم صهيونيستي يکي از اين دسته سياستمداران امريکايي بود که در سال 2015 در گفتگو با راديو" ان پي آر" ایران را تهدیدی بزرگ براي غرب آسيا خواند و مدعي شد اکنون خاورمیانه شاهد شکلگیری یک کمربند شیعی از تهران تا بیروت است، که این فرصتی برای احیای امپراتوری پارس را به ایران داده است.
مایک پمپئو وزير امور خارجه فعلي امريکا نيز يک سال پيش که ریاست سازمان سيا را بر عهده داشت در يکي از انديشکده هاي امريکايي در واشنگتن گفت: «ایران در حال پیشروی است، چه در حوزه افزایش ظرفیت موشکی حزبالله و چه با افزایش قدرت در موصل از طریق شبهنظامیان شیعه. آنها همچنین از حوثیها برای شلیک موشک به عربستان حمایت میکنند".
پمپئو همچنين با اين ادعا که "فهرست عصیانگریهای ایران بعد از امضای برجام، به صورت چشمگیری طولانیتر شده است" افزود: « هلال شیعی در شرف کامل شدن است و این به نفع آمریکا نیست.»
اکنون از اولين باري که پادشاه اردن واژه "هلال شيعي" را بکار برد و شايد از او خواسته شده بوده که چنين سخني را بگويد، 15 سال مي گذرد و با راهيابي دونالد ترامپ به کاخ سفيد از طرح معامله قرن سخن گفته مي شود که در وراي صف بندي ساختگي دو محور شيعي و سني در منطقه گام به گام در حال اجراست.
شناسايي قدس به عنوان پايتخت رژيم اسراييل، انتقال سفارت امريکا به قدس، تصويب قانون نژاد پرستانه اسرائيل کشور يهودي در کنيست اين رژيم، درز هدفمند اطلاعات قطره چکاني از محتويات طرح معامله قرن که به الحاق کرانه باختري به سرزمين هاي اشغالي فلسطين و کوچ دادن فلسطيني ها به ساحل شرقي کرانه باختري در اردن به عنوان وطن جايگزين اشاره مي کند و در آخر اعلاميه ترامپ براي مشروعيت دادن به اشغالگري رژيم صهيونيستي در جولان سوريه، همه از گام هايي است که در چارچوب اجراي طرح معامله قرن برداشته شده و بي ترديد يکي از اولين قرباني هاي اجراي اين طرح پادشاهي اردن است.
اردن با اجراي طرح معامله قرن نه تنها توليت بر اماکن مقدس قدس را از دست مي دهد بايد ميزبان نزديک به 5 ميليون نفر از اتباع فلسطيني ساکن کرانه باختري و سرزمين هاي اشغالي موسوم به 1948 باشد. علاوه بر اين حدود 5 ميليون آواره فلسطيني نيز در ديگر کشورها بسر مي برند که با آمدن آنها به وطن جايگزين در اردن بايد شاهد برهم خوردن ترکيب جمعيتي و نزاع هاي داخلي در اين کشور و حتي تهديد نظام فعلي آن بود.
به نظر مي رسد همين نگراني ها سبب شده است تا پادشاه اردن مسئله قدس و فلسطين را خط قرمز بداند و با رد وطن جايگزين، بر تشکيل کشور فلسطين در مرزهاي 1967 تاکيد نمايد.
اکنون به نظر مي رسد تحولات جاري در منطقه ماهيت هدفمند سناريوسازي امريکا در منطقه را آشکار کرده است و بر همين اساس روزنامه راي اليوم روز شنبه نوشت: اردن که براي اولين بار در باره خطر «هلال شیعی » هشدار داد امروز خود را در معرض خطر از جانب متحداني مي بيند که درصدد تحميل طرح معامله قرن هستند.
-----------------------------------------
رضا محمدمراد