وزیر حقوق بشر پاکستان در ادامه جنجال های دیپلماتیک بر سر گفتگوهای صلح آمریکا و طالبان در افغانستان، در پیامی توئیتری سفیر آمریکا در کابل را ”کوتوله“ نامید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما وزیر حقوق بشر پاکستان در مناقشه ای دیپلماتیک در سطح مقامات بلندپایه پاکستان و آمریکا بر سر گفتگوهای صلح آمریکا و طالبان در افغانستان، در پیامی توئیتری سفیر آمریکا در کابل را ”کوتوله“ نامید.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از اسلام آباد، این مناقشه مؤید توازن شکننده تنش های منطقه ای همزمان با تشدید تلاش آمریکا برای یافتن راهی برای خروج از افغانستان با گذشت بیش از 17 سال از تهاجم به این کشور است.
این مناقشه دیپلماتیک پس از آن بروز کرد که عمران خان، نخست وزیر پاکستان دوشنبه در نشستی خبری در جمع خبرنگاران داخلی پیشنهاد کرد یک دولت موقت در افغانستان به تسهیل روند گفتگوها کمک کند.
اظهارات عمران خان، در افغانستان غوغا به پا کرد. افغانستان همواره سرویس های اطلاعاتی مخفی پاکستان را مسئول حمایت از طالبان و آموزش آنها دانسته است. در پی این سخنان، افغانستان سه شنبه سفیر خود در پاکستان را فراخواند. وزارت خارجه پاکستان چهارشنبه با تلاش برای کم اهمیت جلوه دادن اظهارات عمران خان اعلام کرد: ”این اظهارات به درستی گزارش نشده و در نتیجه به واکنشی غیرضروری منجر شده است.“
اما اندکی بعد جان بیس، سفیر آمریکا در افغانستان در یک توئیت از عمران خان انتقاد کرد و به گذشته وی به عنوان کاپیتان تیم کریکت پاکستان و رسوایی های متعدد مربوط به فریبکاری در این رشته ورزشی اشاره کرد، رسوایی هایی که بازیکنان پاکستانی در آن نقش داشتند.
وی در توئیت خود نوشت: ”بعضی از جنبه های کریکت در دیپلماسی کاربرد خوبی دارد. بعضی از جنبه ها هم کاربرد ندارد. عمران خان باید از وسوسه شدن برای مداخله در روند صلح افغانستان و امور داخلی این کشور خودداری کند.“
پاکستانی ها از جمله شیرین مزاری، وزیر حقوق بشر پاکستان، از اینکه سفیری خارجی در یک کشور دیگر به رئیس جمهورشان توهین کرده است، خشمگین شدند و در توئیتر به وی پاسخ دادند.
مزاری نوشت: ”روشن است کوتوله ای مثل شما اطلاعاتش درباره کریکت به اندازه شناختش از افغانستان و منطقه، صفر است. روشن است این نادانی و جهل چیز خوبی برای شما نیست.“ وی با اشاره به زلمای خلیل زاد، فرستاده آمریکا که ریاست گفتگوهای صلح با طالبان را بر عهده دارد، گفت: ”این یکی دیگر از نشانه های بدجنسی مشابه بدجنسی ترامپ به شیوه خلیل زاد است.“ زمانی که کاربران توئیتر این وزیر پاکستانی را به نقض هنجارهای دیپلماتیک متهم کردند، وی در اظهاراتی شدیداللحن تر در پاسخ به یکی از منتقدان نوشت: ”همیشه افرادی هستند که از هر کسی و هر چیزی انتقاد می کنند. اما جداً کدام هنجار دیپلماتیک؟ دیپلمات های آمریکایی از زلمای گرفته تا این آدم احمق، تمام امروز این هنجارهای دیپلماتیک را نقض کرده اند.“