معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا از هموطنان خواست از تردد و اقامت در اطراف رودخانه ها خودداری کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، قاسم تقی زاده خامسی در بازدید از حوضه ی آبریز کرخه با بیان این مطلب افزود : هرجا که نیاز به تخلیه مناطق اطراف رودخانه ها از جمله اندیمشک یوده است اطلاع رسانی شده است.
وی ادامه داد :نکتهای که هموطنان می بایست رعایت کنند این است که سعی کنند در این چند روز در اطراف رودخانه ها اقامتی نداشته باشند.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا اظهارداشت : همکاران ما برنامهریزی خوبی داشتهاند و ماشینآلات زیادی در حالت آمادهباش هستند تا بتوانیم از خسارتهای احتمالی جلوگیری و آب را مسیردهی کنیم.
تقی زاده خامسی تاکید کرد : در حال حاضر مورد خاصی نیست و در صورت لزوم اطلاع رسانی انجام خواهد شد.
وی با اشاره به بازدید خود از حوضه ی آبریز کرخه گفت : برای مسیریابی درست سیلاب ها و سیل بندها امروز به مرز چذابه آمده ایم تا ببینیم در چه نقطه ای می شود سیلاب احتمالی را مدیریت کرد و ببینیم به چه صورت می توانیم آب را با برنامهریزی پشت سدها ذخیره کنیم.
ورود یک و نیم میلیارد متر مکعب سیلاب به سدهای خوزستان
در 48 ساعت گذشته یک و نیم میلیارد مترمکعب سیلاب وارد مخازن سدهای خوزستان شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اعلام این خبر گفت : این میزان سیلاب طی 2 موج سیلابی و بر اثر وقوع بارش های سنگین و فراگیر در تمام حوضه های آبگیر استان وارد مخازن سدهای خوزستان شده است.
داریوش بهارلویی افزود : از این میزان در موج اول سیلاب که در 24 ساعت گذشته بوده است حدود یک میلیارد متر مکعب و در موج دوم که از ساعات اولیه بامداد امروز 6 فروردین آغاز شده این میزان به یک و نیم میلیارد مترمکعب رسیده است.
وی ادامه داد : این میزان حدود 89 درصد این جریان های سیلابی در مخازن سدها تسکین یافته است.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با تکذیب شایعات در مورد آبگرفتگی وسیع شهر اهواز گفت : اگر چه آب عبوری به صورت کنترل شده در مقطع شهر اهواز افزایش می یابد اما این افزایش به هیچوجه خطری برای مردم شهر اهواز ندارد و تمام اقدامات احتیاطی و هشدارهای لازم به مسافران نوروزی و شهروندان برای خودداری از نزدیک شدن به رودخانه نه تنها در شهر اهواز بلکه سایر رودخانه های استان صادر و اطلاع رسانی لازم صورت گرفته است.
بعد از موج اولیه سیلاب؛
آخرین وضعیت سدهای کرخه و دز
بعد از موج اولیه سیلاب 24 ساعت گذشته ، سدهای کرخه و دز در مقابل سیلاب های کم سابقه به سلامت عبور کردند.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: در حال حاضر 380 میلیون متر مکعب فضای خالی در سد کرخه وجود دارد که به 217/7 رسیده و تا رسیدن به تراز نرمال (220 متر) حدود دو متر فاصله دارد.
داریوش بهارلویی افزود: در حال حاضر ورودی به دریاچه سد کرخه سه هزار و 517 متر مکعب بر ثانیه و خروجی از این سد550 متر مکعب بر ثانیه است.
سد کرخه یکی از بزرگترین سدهای خاکی دنیا و بزرگترین سد خاکی ایران و خاورمیانه است که بر روی رودخانه کرخه در ۲۲ کیلومتری شمال غربی شهرستان اندیمشک در استان خوزستان ساخته شده است. سد کرخه با تاجی به طول سه هزار و 30 متر و ارتفاع ۱۲۷ متر از لحاظ حجم بدنه، بزرگترین سد تاریخ ایران است و با حجم مخزنی به میزان ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب، بزرگترین دریاچه مصنوعی ایران را پدید آورده است.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان همچنین در خصوص آخرین وضعیت سد دز ادامه داد: سد دز وضعیت مناسب تری قرار دارد که 560 میلیون متر مکعب فضای خالی دارد و 10متر تا رسیدن به تراز نرمال فاصله دارد.
بهارلویی افزود: پیک ورودی آب به سد دز به چهار هزار و 200 متر مکعب بر ثانیه رسید و در حال حاضر 3هزار و 310 متر مکعب بر ثانیه و خروجی سد هم 840 متر مکعب بر ثانیه است.
وی با بیان اینکه همه حوزه های آبریز و سدهای استان به سلامت از موج اولیه سیلاب عبور کرده اند، تصریح کرد: در حال حاضر اوضاع تحت کنترل است.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان در خصوص آخرین وضعیت سد مارون هم گفت: ورودی سد مارون در حال حاضر یکهزار و 890 متر مکعب بر ثانیه و خروجی آن 266 متر مکعب برثانیه است که 150 میلیون متر مکعب تا پر شدن تراز نرمال فاصله دارد.
بهارلویی از شهروندان و مسافران نوروزی در خوزستان خواست اکیدا از نزدیک شدن به رودخانه ها و مسیل ها خودداری کنند.
وی با بیان اینکه موج بعدی سیلاب هفته آینده سدهای استان را تحت تاثیر قرار می دهد از برنامه ریزی برای خروج کنترل شده آب سدها خبر داد و گفت: تلاش می شود تا سیلاب بعدی فضای خالی در سدهای استان ایجاد شود.