جلسه ستاد بحران استان مازندران با حضور معاون اول رئیس جمهور درحال برگزاری است
نماینده جویبار، سوادکوه، سیمرغ و قایم شهر: ورود ۱۳ و نیم میلیون خودرو حامل مسافران نوروزی به مازندران
نماینده جویبار، سوادکوه، سیمرغ و قایم شهر در جلسه ستاد بحران گفت: ۱۳ و نیم میلیون خودرو در روزهای اخیر وارد استان مازندران شده است و با وجود همه مشکلات آغوش استان به روی مسافران نوروزی باز است.
ادیانی افزود: استان نیازمند اختصاص اعتبار ویژه برای باز مهندسی مسیر رودخانه هاست.
وی گفت: دستگاه قضایی باید برای پیگیری علل وقوع سیل و عاملان تخریب جنگلها و بسته شدن مسیلها به دقت بررسی و با عاملان و خاطیان برخورد شود.
ادیانی افزود: مناطق اصلی تحت تاثیر سیل در استان مازندران در مناطق جویبار، سوادکوه، سیمرغ و قایم شهر است.
نماینده مردم بهشهر: ۱۲۰۰ میلیارد تومان؛ برآورد اولیه خسارت
نماینده مردم بهشهر نیز در جلسه ستاد بحران گفت: ۱۲۰۰ میلیارد تومان برآورد اولیه خسارت است.
شاعری افزود: در سیل قبلی ۵۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شد که ۱۰ درصد آن را بیشتر نداند.
وی گفت: کشاورزی زیر ساخت استان مازندران است و هم اکنون فصل کشت و کار است، باید مشخص شود به ازای هر هکتار اراضی کشاورزی تخریب شده است، هر راس دام سنگین و سبک و چاههای آب تخریب شده باید به دقت مشخص شود.
شاعری افزود: اکنون تمام جادههایی که آب گرفته و زمینهای کشاورزی آب گرفته درحال رانش است راههای روستایی در منطقه هزار جریب درحال رانش است، باید موضوع آبخیزداری در استان جدی گرفته شود.
نماینده بابل: ۵۰ درصد شهروندان بابلی بدون آب شرب
نماینده بابل در جلسه ستاد بحران نیز گفت: امروز ۵۰ درصد شهروندان بابلی شش روز است که آب شرب ندارند.
نیاز آذر افزود: سایت تصفیه خانه شهرهای گروه الف از سوی وزیر نیرو بازدید کردند، باید زمینه برای تکمیل این طرح فراهم شود، اکنون ۳۵ هزار خانوار در بابل بر اثر سیل اخیر آب ندارند و تاسیسات آبرسانی آسیب دیده اند.
نماینده بابل گفت: در شهرستان بابل ۵۰ میلیارد تومان در بخش تاسیسات آب رسانی، راههای مواصلاتی، خزانههای شالیکاری مردم و منازل مردم خسارت وارد شده است.
نماینده فریدونکار: در بابلسر ۶۴ میلیارد تومان خسارت وارد شده است
نانواکناری نماینده فریدونکار در مجلس در جلسه ستاد بحران گفت: در بابلسر ۶۴ میلیارد تومان خسارت وارد شده است درحالی که با ۱۰ میلیارد تومان هزینه و لایروبی به موقع مسیر رودخانهها میشد، مانع از این حجم خسارت شد.
نماینده مردم ساری: لزوم پیش بینی برنامه مستمر برای بازسازی
نماینده مردم ساری در جلسه ستاد بحران گفت: وقتی میدانیم حوادث در راه است، دیگر امروز حوادث غیرمترقبه بی معناست.
یوسف نژاد افزود: جنگل، آبخیزداری و سردهنه آبگیرها در حال تخریب است؛ باید برنامه مستمر برای بازسازی پیش بینی شود، نباید وعدهای داده شود که امکان عملی شدن آن نیست، این موجب تشدید آلام مردم است.
نماینده مردم ساری گفت: هرچند، چند روز از سیل در ساری میگذرد و بیان آنچه روی داده، دشوار است؛ اما باید به موضوع سدسازی در استان که میتوانست بخش مهمی از دامنه خسارت را در این سیل کاست، توجه جدی شود.
وی افزود: اکنون کشاورزان همه دارایی خود را از دست داده اند و باید توجه جدی شود.
نماینده مجلس: در مناطق روستایی؛ نخستین نقطه آسیب، انبار نهادههای کشاورزی
نماینده مجلس در جلسه ستاد بحران گفت: اکنون در مناطق روستایی اولین نقطه آسیب انبار نهادههای کشاورزی است، اگر توجه به این مشکل نشود سیل بعدی، بحران کشاورزان است.
دامادی افزود: با عدم لایروبی رودخانه ها، برداشت بی رویه شن و ماسه از بستر رودخانهها و احداث پل با دهانه کوچک، نتیجهای جز وقوع سیل نخواهیم داشت.
وی گفت: چندین سال است که بخشداریها خالی از ادوات مورد نیاز راهداری است و در مواقع بحران در انتظار تصمیم مرکز استان است.
دامادی افزود: رودخانههای ما خروجی ندارند، ساحل یا در انحصار دستگاههای دولتی است یا ملک اختصاصی است و درصورت تعرض به این حریمها امکان شکایت وجود دارد.