جانشین دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات: برای رونق تولید در کشور نیازمند شفافیت و آزادسازی دادهها هستیم
وی با اشاره به ظرفیت منابع انسانی، جایگاه اقتصادی کشور، جمعیت و مساحت به عنوان داشتههایی که باید به ارزش افزوده تبدیل شود، گفت: باید از ظرفیتهای موجود در جهت بهبود فضای کسب و کار استفاده کنیم، زیرا دنیا به سمت اقتصاد دیجیتال در حرکت است.
جانشین دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات افزود: تحول دیجیتال در تمام عرصههای تولید، نقش خود را ایفا کرده است، چنانکه ضریب نفوذ دسترسی مردم به پهنای باند بسیار بالاست و ما از کشورهای خوبی هستیم که از این ظرفیت میتوانیم استفاده کنیم.
باقری گفت: در چند سال اخیر سرمایه گذاری خیلی خوبی در عرصه اقتصاد دیجیتال انجام شده است، اقتصاد دیجیتال میتواند در خدمت تولید کشور قرار بگیرد، از مهمترین ظرفیتهایی که در حوزه اقتصاد دیجیتال وجود دارد، موضوع شفافیت و تولید داده است.
جانشین دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات با بیان اینکه وقتی دادهها در اختیار کسب و کارها قرار بگیرد، کسب و کارها میتوانند با یک حاکمیت و دولت پیش بینی پذیر روبرو باشند، افزود: این موضوع یعنی میتوان پیش بینی کرد در کدام حوزهها میتوان سرمایه گذاری کرد یا در چه حوزهای ورود یا از آن خروج کرد.
وی گفت: پیش بینی پذیری فضای کسب و کار، تنوع تولید و اقتصاد را به همراه دارد، زیرا ظرفیتهای بیشماری در این حوزه داریم.
باقری به رونق کار نوآفرینان و کارآفرینان در حوزه اقتصاد دیجیتال در چند سال اخیر اشاره کرد و افزود: با این کار واقعا زندگی مردم، تسهیل شده است، ضمن اینکه اقتصاد کنار پیش بینی پذیری باید رقابت پذیر باشد و رقابت وقتی اتفاق میافتد که با شفافیت و مقابله با فساد بتوانیم رانتها و دسترسی به دیتا را بجای اینکه دست عده خاصی باشد در اختیار همه مردم قرار دهیم تا مردم بتوانند از دولت سوال بپرسند و پاسخ مطالبه کنند.
جانشین دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات گفت: سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات را داریم که در چند ماه اخیر درج مطالبات مردم در این سامانه رشد زیادی داشته است، تعداد دادههای بازی که در اختیار کسب و کارها وجود دارد اگر امروز هزار تاست امسال باید به ۱۰ هزار داده برسد.
وی تاکید کرد: یکی از راههای پیروزی در جنگ اقتصادی که کشور ما درگیر آن شده، این است که از ظرفیتهای کشورهای همسایه و همسو بتوانیم بیشتر استفاده کنیم، اگر کشورهای همسایه نمیتوانند در ایران سرمایه گذاری کنند، یکی از چالشها این است که شاخصهای تسهیل فضای کسب و کار ما رتبه خوبی ندارد، لذا باید زمان اخذ مجوز به حداقل ممکن برسد؛ رقابت پذیری اقتصاد از اینجا شروع میشود.
باقری با اشاره به اینکه راهکارهای رونق تولید ملی یک ساله نیست و برخی از این راهها نیازبه زیرساخت دارد، گفت: رتبههای ما در حوزه جمعیت هجدهم دنیا، در حوزه اقتصاد هجدهم دنیا، در بخش شاخصهای توسعه انسانی هفتادم دنیا، در رتبه کارافرینی و نوآفرینی هفتاد و دوم دنیا و در بخش دولت الکترونیک رتبه ما هشتاد و شش دنیا است، اما رتبه تسهیل فضای کسب و کار رتبه صد و بیست و چهار دنیاست که باید با کمک اقتصاد دیجیتال این رتبهها را بهبود ببخشیم.