مدیرکل بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی گفت : طرحهای پیشگیرانه از وقوع بحران بايد تخصیص ۱۰۰ درصد داده شود و بايد جزو اولویت تخصیص منابع صورت گیرد.
به گزارش صدا وسیمای مازندران، مدیرکل بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان سیمرغ گفت : باید کمک شود برای طرحهای پیشگیرانه از وقوع بحران تخصیص ۱۰۰ درصد داده شود و جزو اولویت تخصیص منابع صورت گیرد.
موسوی بابیان اینکه لایحه مدیریت حوادث غیرمترقبه در مجلس تصویبشده و حداکثر تا یک ماه آینده ابلاغ میشود، افزود: با ابلاغ این لایحه ازنظر پشتیبانی مالی تحول بسیار خوبی را در مدیریت بحران شاهد خواهیم بود.
وی با بيان اينکه ۳۰ درصد اعتبارات ماده ۱۲ کشور ابتدای هرسال به صورت تنخواه در اختیار وزارت کشور قرار میگیرد و فرایند تخصصی پیچیدهای دارد و در قانون جدید تا حدودی حلشده است افزود : علاوه بر این به دستگاهها اجازه داده شد در استان با موافقت استاندار هرگونه منابعی که در اختیاردارند بتوانند در شرایط بحران این منابع را به کار بگیرند و در سطح کشور هم اعتبارات ملی با تأیید وزیر کشور برای مدیریت بحران به کار گرفته شود که میتواند بحرانها را بهسرعت به حداقل ممکن برساند.
مدیرکل بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در خسارت اخیر اطلاعات دقیق اتخاذ شود و از طریق فرماندار به استاندار و سریعاً در اختیار وزیر کشور قرار گیرد، تصریح کرد: پیگیر در دستور کار دولت قرار گرفتن این موضوع هستیم.
آقاي موسوي گفت: در حوزه کشاورزی معیشت مردم با چالشهای جدی مواجه شده است و با توجه به شرایط اقتصادی برنامهریزیهایی برای پشتیبانی معیشتی خانوادههایی که تولیدشان با چالش جدی مواجه شده است توجه شود.
وي گفت : باید در بحث بحران، مدیریت بحران و خطر پذیری یک پیوند منطقهای ایجاد کنیم.
سید محمد موسوی افزود: یکی از چالشهای اساسی که در بعد بینالملل با آن مواجه هستیم پدیده تغییر اقلیم است که آثار و تبعات بسیار گستردهای دارد.
گفت : ساماندهی حریم رودخانه جز طرحهای ذاتی وزارت نیرو است. آقاي موسوي افزود: در حوزه بحران دام و طیور ردیفهای اعتباری داریم، اما چون تخصیص پیدا نمیکند تبدیل به بحران میشود که در بسیاری از بخشهای دیگر همین حالت وجود دارد.
مدیرکل بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی گفت : بهطور متوسط در ۵۰ سال گذشته ۱.۲ میلیمتر بارندگی کشور کاهش پیداکرده و به ازای هر ۱۰ سال حدود ۰.۴ سانتیگراد افزایش دما پیداکردهایم همچنین حدود ۱۰ میلیمتر تبخیر و تعرق پتانسیل کشور افزایش پیداکرده است.
موسوی ادامه داد: با شرایطی مواجه هستیم که باید خودمان را برای انحراف معیار از میانگین آماده کنیم.
مدیرکل بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی افزود: طی بارشهای بهار پارسال در کمتر از ۲۴ ساعت ۱۲ هزار میلیارد تومان خسارت به ما وارد شد.
موسوی گفت : باید این موضوع را درک کنیم که راهی جز اجرای برنامههای پیشگیرانه بهعنوان یک اولویت استراتژیک نداریم.
عزیزالله شهیدیفر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه روز اول حادثه وضع نگرانکننده و کار سخت بود چراکه مردم در سختی قرار داشتند .
وی افزود: آمار و اطلاعات ما باید دقیق باشد و باید پیگیر باشیم و به مردم شهرستانها کمک کنیم.
شهیدیفر با اشاره به اینکه بخش کشاورزی یکی از بخشهایی بود که آسیب جدی به آن واردشده است، گفت : یکی از ساختارهای اصلی سیمرغ کشاورزی است که خسارت سنگینی به این بخش واردشده است این موضوع باید بهشدت مورد پیگیری قرار گیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بابیان اینکه یکی از مشکلات مردم بذر شالی بود که در مازندران بذر شالی که قابلیت کشت داشته باشد نداشتیم، اما این بذر از گیلان تأمینشده است، گفت : در حوزه نهادههای دامی بخشی تأمینشده است، اما درصدد افزایش آن هستیم تا مشکلات مردم در بحث دام و طیور حل شود.
وی در پایان گفت: بررسی و ارزیابی خسارت از مباحث بسیار مهم است که فاز یک را شهرستان سیمرغ در حوزههای بخش کشاورزی قرار دادهایم تا بیشترین خدمات به این شهرستان صورت گیرد.
جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان سیمرغ که با حضور سید محمد موسوی مدیرکل بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی، عزیزالله شهیدی فر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، فرماندار سیمرغ و اعضای ستاد مدیریت بحران سیمرغ در فرمانداری این شهرستان تشکیل شد.