دستگاههای دولتی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در ساخت و توسعه مجتمعهای خدماتی - رفاهی در خراسان شمالی به همگرایی رسیدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان شمالی،
بوی بهار می رسد و مسافران در راه
یکی از دوستانم از اصفهان مهمانم شد
خسته بود و توان باز نگهداشتن چشمانش را نداشت.
دو فرزندش قبل از رسیدنشان به خواب رفته بودند. پس از پذیرایی هم صحبت شدیم.
از رانندگی خسته شده بود، وقتی از او علتش را پرسیدم گفت: مراکز خدمات رفاهی در استان شما یا نبود و یا امکانات بسیار کمی داشت.
فرصت سرمایه گذاری
برای گذر از خراسان شمالی به سمت استان گلستان، باید از فاروج، شیروان، بجنورد، مانه و سملقان و گرمه گذر کنی.
بر اساس آمارها سالانه بیش از 20 میلیون مسافر از این مسیر تردد می کنند و همین موضوع محور جنگل گلستان تا فاروج را به یکی از پرترددترین محورهای کشور تبدیل کرده.
مسیری که از یک سو به شمال کشور و از سوی دیگر به حرم مطهر رضوی مرتبط می کند.
در کنار تردد این حجم مسافر، وجود مناظر طبیعی، روستاهای گردشگری، تنوع قومیتی و آداب و رسوم مردم خراسان شمالی فرصت مناسبی را برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری این استان به وجود آورده است. موضوعی که توجه سرمایه گذاران در بخش های مختلف را به خود جلب کرده است.
بر اساس تعاریف، مجتمع های خدمات رفاهی محلی برای استراحت کوتاه رانندگان و مسافران است که بتواند ایمنی آنها را تامین و نیاز حداقلی وسیله نقلیه و مسافران را رفع کند.
به گفته معاون حمل و نقل و پایانه های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان در محورهای خراسان شمالی 9مجتمع خدمات رفاهی در حال خدمات رسانی هستند که بر اساس درجه بندی ارائه خدمات از نوع درجه2 و درجه3 هستند.
سعید سبحانی گفت: 8مجتمع خدمات رفاهی در این استان در حال ساخت و 4مجتمع در حال اخذ استعلامات برای صدور مجوزهاست اما با توجه به ظرفیت های موجود محدودیتی برای جلب سرمایه گذار و ساخت این مجتمع ها نداریم.
آقای سبحانی گفت: داشتن توقفگاه، سرویس بهداشتی و نمازخانه، فروشگاه و محلی برای تعمیر خودرو از الزامات ساخت مجتمع های خدمات رفاهی است و سرمایه گذار می تواند تقاضای تاسیس رستوران، غرفه فروش صنایع دستی، سوئیت های اقامتی، شعبه بانک، تالار پذیرایی و سایر امکانات رفاهی را بدهد که در درجه بندی آن ها و جلب مسافر بسیار اثرگذار است.
درخشانی مدیرکل دفتر سرمایه گذاری استانداری خراسان شمالی با اشاره به اینکه امسال یک مجوز ساخت و یک مجوز تکمیل و
مجتمع خدمات رفاهی موثر در کاهش تصادفات
گفتگو کردم با کارشناس ایمنی و ترافیک پلیس راه خراسان شمالی، سرگرد عمارلومی گفت: خستگی و خواب آلودگی، بعد از سرعت و سبقت غیرمجاز، سومین علت وقوع تصادفات رانندگی در خراسان شمالیست.
سرگرد عمارلو گفت: مجتمع های خدمات رفاهی، با آراستگی ظاهری و استفاده از علائم جلب کننده برای رانندگان و مسافران می تواند عاملی باشد برای کاهش تصادفات رانندگی، چیزی که در استان ما کمتر به آن ارزش داده شده است.
سرهنگ حسین زاده فرمانده پلیس راه استان هم قرار گرفتن پمپ های بنزین و مجتمع های خدمات رفاهی در یک سمت جاده را از عواملی دانست که موجب می شود مسافران و رانندگان برای استراحت در آن تمایلی نداشته باشند و یا با دور زدن در محورهای دوطرفه عاملی باشند برای وقوع تصادفات رانندگی.
خدمات یک طرفه
معاون حمل و نقل و پایانه های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان گفت: در مسیر 145کیلومتری جنگل گلستان تا بجنورد 3مجتمع خدمات رفاهی ساخته شده و در حال بهره برداری است و در همین سمت 2مجتمع در حال ساخت است اما در سمت چپ جاده تنها 2مجتمع در حال ساخت هستند.
سعید سبحانی با بیان اینکه استاندارد مشخصی برای فاصله بین مجتمع های خدمات رفاهی و محل قرار گیری آن وجود ندارد گفت: بر اساس تصمیم گیری ها در 5کیلومتری ورودی و خروجی شهرها اجازه ساخت مجتمع خدمات رفاهی داده نمی شود.
سبحانی با اشاره به اینکه برای ساخت هر مجتمع خدماتی رفاهی یک هکتار زیربنا لازم است گفت: در سمت راست محور چمن بید به جنگل گلستان که محدوده منطقه حفاظت شده پارک ملی گلستان است مجوزی برای ساخت مجتمع رفاهی داده نمی شود و از طرفی گاهی سرمایه گذار خودش محل ساخت مجتمع را انتخاب می کند که این ها عاملی است برای تراکم مجتمع ها در یک سمت جاده.
وی صدور مجوزهای بی نام برای رفع سرگردانی سرمایه گذار با انتخاب محل سرمایه گذاری را راهی برای رفع این مشکل بیان کرد.
مدیرکل محیط زیست خراسان شمالی در این زمینه گفت: در محدوده منطقه حفاظت شده قورخود و پارک ملی گلستان محدودیت واگذاری
علی اصغر مطهری همچنین گفت: این مشکل تقریبا حل شده و ما با جابجایی مرز منطقه حفاظت شده قورخود توانستیم ضمن ارائه مجوز برای توسعه روستای گردشگری اسپاخو و باش کلاته و خروج این دو روستا از محدوده پارک ملی، در ورودی محور فرعی اسپاخو هم یک ماه قبل مجوز ساخت مجتمع خدمات رفاهی داده شد.
وی با اعلام اینکه نظارت کافی بر نحوه مدیریت این مجتمع های خدماتی رفاهی وجود ندارد گفت: انباشت زباله و کیسه پلاستیکی در اطراف مجتمع های خدمات رفاهی از مشکلات این اماکن است که به محیط زیست آسیب جدی می زند.
خدمات بیشتر، جلب گردشگر
یکی از آنها می گفت:150کیلومتر راه را بی وقفه طی می کنم تا به مجتمع خدمات رفاهی امام رضا(ع) در ورودی خراسان شمالی برسم، چرا که سایر مجتمع های خدمات رفاهی جایی برای بازی کودکان و استراحت مسافران ندارند.
یکی دیگر از مسافران نبود علائم کافی برای مجتمع های خدمات رفاهی را از دلایل بی اطلاعیش از وجود این اماکن در طول مسیر عنوان می کند.
مجتبی یکی از کارکنان اورژانس115 به من می گوید: مجتمع های خدمات رفاهی خراسان شمالی امکانات کافی برای ارائه خدمات نوین و مکفی به مسافران را ندارد و حتی از سرویس بهداشتی و نمازخانه مناسب برخوردار نیستند.
مطهری مدیرکل محیط زیست استان با اشاره به معطل ماندن ساخت 4مجتمع خدمات رفاهی در محور بجنورد جنگل گلستان گفت: هر چقدر در این اماکن خدمات بهتر و بیشتری ارائه شود در جلب مسافران تاثیرگذارتر است.
افزایش نظارت ها در نوروز
معاون حمل و نقل و پایانه های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان با اعلام اینکه در ایام نوروز98 نظارت ها بر این
سعید سبحانی همچنین افزود: با آستان قدس رضوی تفاهم کردیم تا در زمینه ساخت مجتمع های خدمات رفاهی در استان سرمایه گذاری کند که امیدواریم این تفاهم زودتر عملیاتی شود.
امروز که یک روز تا آغاز سال98 مانده دوستم محمد که برای زیارت حرم امام رضا(ع) و شنیدن بیانات رهبر معظم انقلاب راهی مشهد می شد در موقع رفتن گفت: در مسیر، مجتمع خدمات رفاهی مناسب هست؟
گفتم یک قدم مانده تا حریم آقا، یک نفس برو، فقط بعد از ۲ ساعت15 دقیقه استراحت کن و در حاشیه جاده از طبیعت بهاری لذت ببر
نویسنده: امین صادقی