گزارش مکتوب ؛
دل به دریا زدن
هرمزگان با هزار و 400 کیلومتر مرز آبی و 14 جزیره جبهه مقدم نبرد دریایی علیه استکبار جهانی و متجاوزان بعثی در دوران دفاع مقدس بود.
مقتل دریادلان هرمزگانی این روزها محل زیارت مشتاقان شهداست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس در روزهای پایانی سال مسافران زیادی از سراسر کشور برای بازدید از مناطق عملیاتی دفاع مقدس در خلیج فارس راهی هرمزگان میشوند.
هرمزگان، بوشهر و خوزستان سه مقصد کاروانهای راهیان نور دریایی هستند.
شناور آماده حرکت است. بسیاری از مسافران برای نخستین بار است که دل به دریا زده اند، قصد دارند تا یک سفر معنوی از بندرعباس شروع کنند و تا به جزیره هرمز برسند.
دریای جنوب به رسم ۱۰ ساله میزبان مسافران است.
سفر را از بندرعباس شروع کردیم حال و حس خاصی در شناور حاکم بود سکوت همه جا را فرگرفته بود عدهای ذکر و وعدهای دیگر زیارت میخواندندو عدهای هم التماس دعا میکردند.
پیرمردی که دلش از حوادث روزگار پر بود شعری با خودش زمزمه میکرد که شنیدنش خالی از لطف نیست: "بدی کردیم و خوبیها یادمان رفت زدلها لایروبی یادمان رفت
به ویلاهای شمالی خو گرفتیم شهدای جنوبی یادمان رفت"
زوجی دیگر نیز برای نخستین بار در ادوی راهیان شرکت کرده بودند میگفتند قصد داریم تا سال خود را با معنویت و در کنار شهدا آغاز کنیم. بی جهت نگفته اند: سالی که نکوست از بهارش پیداست.
از همان ابتدایی که سوار شناور شدیم حس غریبی داشتم و با خود میگفتم مگر میشود در دریا بدون سنگر جنگید، یاد روایتی افتادم که میگوید اجر شهید دریا به اندازه دو شهید است.
بله این دریادلان آسمانی شهیدان بدون کفن هستند که موج به موج دریا را عطرانی کرده اند.
در این سفر چند ساعته مشتاقان آمده اند هم از رشادتهای شهدا و رزمندگان بشنوند و هم مقتل و یادمانها را زیارت کرده اند.
به گفته سرهنگ سالاری فرمانده سپاه امام سجاد هرمزگان در اردوی راهیان نور دریایی در کنار رشادتهای رزمندگان به حوادثی مانند شهدای ایرباس در خلیج فارس، هدف گیری ناوچههای ایرانی و نفوذ سرکردگان آمریکا در حریم آبی ایران و قدرت دریایی ایران اشاره میشود.
نسلهای گذشته در طول مسیر با ذوق و شوق رشادت روایت میکنند و نسلهای جدید نیز حسشان میکنند.
نزدیک جزایر خلیج فارس که میرسیم آقای دانشمند راوی با نقشهای که همراهش است به جنوب جزیره بوموسی اشاره میکند محلی که دو شهید دارا و رئیسی در دل دریا آرمیدند.
این شهیدان در زمان دفاع از مرز آبی ایران با "هلیکوپتر آپاچی" آمریکایی روبه رو میشوند و با یک قایق ۷ متری توانستند این هلیکوپتر را منهدم کنند و بعد از آن با گلوله مستقیم یک هواپیما، آسمانی شدند و هنوز مفقودند.
جنگ نفت کش ها روایتی از جانفشانی ها
آمریکاییها پس از زمین گیر شدن بعثیها در جبهه خاکی جنگ را به دریا کشیدند و تلاش کردند با حمله به نفت کشهای ایرانی صادرات نفت را متوقف کنند که در نهایت مجبور به عقب نشینی شدند.
گوشه به گوشه خلیج فارس پر از مجاهدتهای حافظان وطن است که گواهی بر حقانیت ایران بر این آبراه جهانی است. در ادامه مسیر و در جنوب جزیره لارک- بخشی از فداکاریهای رزمندگان اسلام برای حفاظت از کشتیهای نفتی ایرانی به مسافران معرفی میشود.
با اینکه به اندازه تمام روزهای جنگ تحمیلی سکوها و کشتیها و مناطق دریایی ایران بمباران شد، اما دلیرمردان اجازه قطع حتی یک روز صادرات نفت را ندادند.
سردار عظمائی فرمانده وقت پایگاه دریایی بوموسی میگوید: در جنگ نفتکشها نیروهای بعثی عراق با حمایت آمریکا، شناورهای ایرانی در منطقه خلیج فارس را منهدم میکردند.
وی میافزاید: پس از مدتی سپاه هم تمام شناورهایی که با پرچم عراق و آمریکا را مورد هدف قرار داد.
بیش از ۱۸۵ نفت کش عراقی و آمریکایی در طول دوران جنگ تحمیلی منهدم شد.
پس از اندکی استراحت یکی از فرماندهان سپاه اندکی درباره قدرت دریایی ایران سخن میگوید:ایران با پشتوانه رشادتها و جانفشانیها اکنون قدرت برتر در منطقه خلیج فارس است.
پاسدار رضائی میافزاید: سپاه پاسدارن با استقرار پایگاههای دیده بانی در جزایر، اشراف کاملی بر کشتیها و ناوهای خارجی دارد.
یکی از زائران میگوید: حس غرور به آدم دست میدهد که کشتی و ناوهای امریکایی با آن عظمت در برابر قایقهای تندرو سپاه سر خم میکنند و مجبور به پاسخ گویی اند.
سپاه نه تنها تسلط کاملی در خلیج فارس دارد بلکه اجازه تردد به کشورهای متخاصم در آبهای سرزمینی ایران نیز نمیدهد.
این فرمانده سپاه میافزاید: ۶ کشور ائتلاف آمریکایی اجازه عبور از آبهای ایران ندارند، و در مسیر کشورهای عربی در جنوب خلیج فارس تردد میکنند.
داستان دستگیری سربازان آمریکایی در جزیره فارسی و انگلیسیها در نزدیکی اروند رود حس بالندگی و اقتدار به راهیان میدهد.
بیش از ۴۵ درصد خلیج فارس در محدوده سرزمینی ایران قرار دارد.
روایتها و گذشتهها چنان جذاب و پند اموز بود که دلمان نمیخواست به این زودیها به مقصدمان در جزیره هرمز برسیم.
شناور کم کم سرعتش کم میشود به جزیره هرمز با خاکهای سرخش نزدیک میشویم، خاکهایی که حکایتها دارد.
جزیره هرمز مقصد راهیان نور دریایی
هرمز افزون بر زیباییهای شگفت انگیز طبیعی، مقصد اصلی راهیان نور دریایی است.
سابقه حضور مردمان این دیار در دفاع مقدس و مقابله با استعمار باعث شده تا این جزیره به سرزمین رشادتها و پایمردیها شهره یابد.
هرمز از سال ۹۳ با ۴ یادمان گلزار شهدا و یادمان شهدای گمنام، مسجد جامع و قلعه پرتغالیها مقصد اصلی راهیان نور دریایی بوده است.
عین الله احمدی زاده رئیس حوزه مقاومت بسیج هرمز میگوید: روزانه ۲۰۰ نفر در قالب راهیان نور دریای به هرمز سفر میکنند.
نام هرمز پر از رشادتها و فداکاریهای مردم این جزیره در دفاع از میهن و انقلاب اسلامی بوده است.
جزیره هرمز در زمان جنگ با ۲ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت ۳۶ شهید و ۱۰۰ جانباز تقدیم انقلاب کرده است که با توجه به هرم جمعیتی بیشترین شهید را در ایران دارد. زائران به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت در جزیره هرمز از مزار شهدای گمنام و قلعه پرتغالیها که با کمک مردم هرمز و در زمان شاه عباس صفوی بدست امام قلی خان آزاد شد بازدید میکنند.
در هنگام بازگشت حال و هوای مسافران کامل تغییر کرده بود و هر کدام از حس شان میگفتند.
هر کدام چیزی میگفتند، یکی احساس غرور داشت و یکی به مظلومیت شهدا میگریست و عدهای هم بودند که از قدرت ناوبری و دریایی ایران احساس اقتدار داشتند.
به هر حال این سفر دانشگاهی بود برای زائران که استادانش شهدا و درس هایش جوانمردی، اخلاص، وطن دوستی بود.
گردشگری جنگ
تعطیلات نوروز فرصت مناسبی است برای مسافرانی که تمایل به سفرهای معنوی دارد و به همین دلیل بسیاری از این سفرها به نام گردشگری جنگ نام میبرند که تاثیر ماندگار در مردمی کردن دفاع مقدس دارد.
کاروان راهیان نور از سال 87 بصورت منسجم در سه استان کشور در هرمزگان، بوشهر و خوزستان برگزار میشود.
ناوسالار غلامشاهی فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه در بندرعباس میگوید: پیش بینی میشود بیش از ۲۰ هزار زائر در این کاروانها نام نویسی کنند.
وی میافزاید: این اردوها هر روزه از ۲۵ اسفندماه تا ۱۲ فرودین در دو نوبت صبح و بعداظهر از بندرعباس به مقصد هرمز انجام میشود.
در میادن ورودی شهر و در مکانهای زیارتی و سیاحتی بلیت رایگان در اختیار زائران قرار میگیرد.
در ۱۰ سال گذشته بیش از ۱۷۰ هزار نفر در اردوی راهیان نور دریایی شرکت کردند.
مناطق جزیره هرمز، قشم،لارک، بوموسی، تنگه هرمز و تنب بزرگ از مقصدهای کاروان های راهیان نور دریایی است.
*محمد امیرمحمدی