به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ خبرگزاری رویترز در گزارشی از ژنو به قلم استفانی نبهای Stephanie Nebehay نوشت: مامور تحقیق حقوق بشر سازمان ملل روز دوشنبه اعلام کرد اسرائیل "ظاهرا در اقدامی غارتگرانه"، میلیون ها فلسطینی را از دسترسی به آب آشامیدنی محروم و اراضی آنها را از مواد معدنی، خالی کرده است.
مایکل لینک Michael Lynk، مخبر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در اراضی فلسطینی، اعلام کرد اسرائیل در کرانه باختری "با تمام قوا به توسعه شهرک ها ادامه می دهد".
سازمان ملل و بسیاری از کشورها، این شهرک ها را غیرقانونی قلمداد می کنند. لینک افزود حدود 20 هزار تا 25 هزار شهرک نشین جدید در سال وجود دارد.
وی این سخنان را در شورای حقوق بشر سازمان ملل بیان کرد، که هیئت اسرائیلی به علت آن چه تبعیض شدید علیه خود قلمداد می کند، آن را تحریم کرده است.
دفتر نمایندگی اسرائیل در ژنو در بیانیه ای، لینک را به این متهم کرد که "مدافع شناخته شده فلسطینی ها" است.
آمریکا، متحد اصلی اسرائیل، سال گذشته میلادی از این شورا که 47 عضو دارد، خارج شد و آن را به تبعیض علیه اسرائیل متهم کرد.
لینک گفت: "در غزه، فروپاشی آبخیز ساحلی، که تنها منبع طبیعی آب آشامیدنی در این باریکه است و هم اکنون برای مصرف انسانی تقریبا به طور کامل نامناسب است، در حال تشدید بحران بهداشتی قابل توجه بین دو میلیون فلسطینی است که آنجا زندگی می کنند".
وی خاطر نشان کرد به رغم خروج نظامیان و شهرک نشینان از غزه در سال 2005، اسرائیل محاصره هوایی، زمینی و دریایی این منطقه ساحلی را حفظ کرده است.
یک طرح بین المللی 567 میلیون دلاری برای رسیدگی به کمبود شدید آب پاک در غزه از طریق ساخت تاسیسات شیرین سازی مورد توافق قرار گرفته ولی تحلیلگران می گویند با محقق شدن آن سال ها فاصله است.
لینک گفت: "برای تقریبا پنج میلیون فلسطینی که تحت اشغال زندگی می کنند، کاهش منابع آب، سوءاستفاده از منابع طبیعی اشان و آسیب دیدن محیط زیستشان نشان دهنده فقدان هر گونه کنترل معنی دار آنها بر زندگی روزانه خود است".
وی تصریح کرد در کرانه باختری، شرکت های اسرائیلی "به رغم محدودیت های سختگیرانه قوانین بین المللی علیه بهره برداری اقتصادی یک قدرت نظامی از یک منطقه اشغال شده"، هر سال حدود 17 میلیون تن سنگ استخراج می کنند.
وی افزود: "بحر المیت و منابع طبیعی فراوان آن، که بخشی از آن در اراضی اشغال شده فلسطینی قرار دارد، از دسترس فلسطینی ها برای هر گونه فعالیت عمرانی خارج است ولی شرکت های اسرائیلی ظاهرا در اقدامی غارتگرانه اجازه دارند مواد معدنی استخراج کنند".
مقامات اسرائیلی در گذشته اعلام کرده اند دستور تعطیلی معادن سنگ فلسطینی به این علت صادر شد که آنها مخاطراتی برای محیط زیست و ایمنی داشتند.
ابراهیم خریشه، سفیر فلسطین، از اسرائیل خواست آن چه را وی سرقت اموال فلسطینی ها خواند، متوقف کند.
وی گفت: "اسرائیل باید این غارتگری را متوقف کند، آن چه اسرائیل در اراضی اشغالی انجام می دهد، با تکالیفش براساس پیمان ها و حقوق بین المللی خیلی فاصله دارد. این اقدامات حتی بزرگ تر از آپارتاید است".