خزانه دار شورای شهر تهران: شهرداری تهران به تمهیدات لازم برای روز آمد کردن ثبت اسناد مالی و ارائه گزارشات دقیق توجه جدی کند
وی افزود: همچنین شهرداری مبلغ ۱۵ هزار و ۷۹۲ میلیارد ریال هزینه در دو ماه دی و بهمن یعنی معادل ۵۹ درصد مصارف دو ماهه خود را منظور کرده است، ثبت میزان ۵۹ درصد مصارف برای دو ماه، بیانگر فاصله زمانی در نحوه ثبت رویدادهای مالی شهرداری است.
خزانه دار شورای شهر تهران گفت: در بخش عملکرد منابع در دو ماه دی و بهمن ماه امسال، شهرداری تهران با مازاد عملکرد ۵ هزار میلیارد ریال نسبت به بودجه مصوب مواجه بوده، که عمده این مازاد عملکرد مربوط به بخش درآمدهای نقدی است.
به گفته رسولی، در بخش منابع حاصل از واگذاری دارائیهای سرمایه ای، که عمدتا مربوط به عوارض تغییر کاربری، واگذاری مازاد تراکم مجاز و فروش اموال و املاک شهرداری است، در دی و بهمن شاهد عملکرد ۱۴ هزار و ۸۰۳ میلیارد ریالی در مجموع دو ماه هستیم که نسبت به مصوب شورا یعنی ۱۲ هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال با مازاد عملکرد ۲ هزار و ۳۷۹ میلیارد ریال یعنی معادل ۱۱۹ درصد تحقق در این بخش مواجه هستیم.
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: در بخش منابع حاصل از تملک دارائیهای مالی، که تامین منابع ناشی از استقراض مبتنی بر وام و سایر شیوههای تامین مالی را شامل میگردد، در حالیکه شهرداری مکلف به تامین ۱۰ درصد منابع از این محل بوده، شاهدیم مبلغ ۲ هزار و ۱۲۴ میلیارد ریال یعنی ۵/۷ درصد از منابع خود را در دو ماه دی و بهمن از این محل تامین کرده به عبارتی در این دو ماهه در سرفصل مذکور نسبت به بودجه مصوب ۵/۲ درصد کمتر استقراض صورت گرفته است.
وی افزود: در بخش عملکرد مصارف در دی و بهمن ماه ۱۳۹۷، طبق رویدادهای ثبت شده در دفاتر مالی شهرداری تهران، کسری عملکردی ۱۰ هزار و ۷۸۴ میلیارد ریالی یعنی ۴۰ درصدی نسبت به بودجه مصوب وجود دارد، که عمده این کسری عملکرد مربوط به بخش تملک دارائیهای سرمایهای است، در حالیکه شهرداری مکلف به هزینه ۴۳ درصد منابع در این محل بوده، شاهدیم مبلغ ۵ هزار و ۵۰۴ میلیارد ریال معادل ۳۴ درصد از مصارف دو ماهه را در بخش تملک داراییهای سرمایه ای، که عمدتا به هزینههای توسعه شهر و اجرای پروژههای عمرانی اختصاص مییابد، هزینه کرده است.
رسولی گفت: در بخش مصارف هزینهای شاهد عملکرد ۹ هزار و ۵۰۹ میلیارد ریال، معادل ۷۷ درصد از بودجه مصوب، در دو ماه دی و بهمن هستیم، این سرفصل ۶۰ درصد کل مصارف شهرداری در دی و بهمن ماه ۱۳۹۷ را از آن خود کرده است.
وی افزود: در بخش مصارف تملک دارائیهای مالی یا همان هزینههای بازپرداخت وام ها، تسهیلات و دیون شاهد عملکرد ۷۷۸ میلیارد ریالی در دو ماه دی و بهمن ماه هستیم، ۶/۲۶ درصد نسبت به دو دوازدهم بودجه مصوب تحقق یافته است.
رسولی ادامه داد: در این دو ماهه عملکرد این سرفصل علامت مثبتی مبنی بر تمایل کمتر شهرداری به تامین منابع از طریق وام است، البته مطمئنا هزینههای قطعی و پرداختی بیش از ارقامی است که در گزارش شهرداری به آن اشاره شده و این امر متاسفانه ناشی از عدم ثبت به روز اسناد پرداختنی بوده، لازم است شهرداری تهران به تمهیدات لازم برای روز آمد کردن ثبت اسناد مالی و ارائه گزارشات دقیق توجه جدی کند.
خزانه دار شورای شهر تهران درباره عملکرد یازده ماهه امسال نیز گفت: شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب شورا موظف بوده است در برش عملکردی یازده ماهه خود نسبت به تامین منابع در سقف ۱۵۹ هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال اقدام و به همین میزان مصارف خود را تنظیم و تعادل میان منابع و مصارف را برقرار کند. شهرداری تهران در برش عملکردی یازده ماهه سال ۹۷ توانسته است مبلغ ۱۳۳ هزار و ۲۶ میلیارد ریال یعنی ۸۳ درصد را تحصیل کند.
وی افزود: همچنین شهرداری تهران مبلغ ۵۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال هزینه در یازده ماهه معادل ۳۶ درصد مصارف خود را ثبت و به شورا ارائه کرده، مطمئنا شهرداری هم اکنون مازاد درآمد بر مصارف معادل ۷۹ هزار و ۳۲۶ میلیارد ریالی ناشی از این گزارش را در خزانه خود موجودی ندارد و هزینه کرده است و این مساله باید با ثبت و گزارشگری دقیق مصارف برطرف شود.
رسولی ابراز امیدواری کرد: در اسفند بودجه نقد و غیرنقد ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی امسال با جهش ۱۷ درصدی نسبت به ۱۱ ماهه اخیر تحقق یابد. تحقق این آرزو منوط به کسب درآمد ۲ هزار و ۹۵۸ میلیارد تومان طی اسفند ماه است. متوسط یک دوازدهم بودجه سالیانه مبلغ یک هزار ۴۵۰ میلیارد تومان است. در این صورت کسری بودجه ای در سال ۹۷ نخواهیم داشت، همچنین گزارش دقیق عملکرد حسابهای درآمد و هزینه سال جاری را وفق ماده ۷۹ قانون شهرداری متعاقباً اعلام خواهم کرد.
علاوه بر افزایش، کاهش بودجه را در اصلاحیه مدنظر قرار دهید
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی در صد و سی و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران در موافقت با اصلاحیه بودجه ۹۸ شهرداری خواستار بررسی کاهش بودجه پیشنهادی شد.
مجید فراهانی در موافقت با اصلاحیه بودجه ۹۸ گفت: در سال گذشته سه شهردار، سه معاون مالی و دو معاون برنامه ریزی عوض کردیم. در واقع تمامی کسانی که متولی بحث بودجه و کنترل پایش بودجه بودند سه بار شاهد تغییر بودند که به همین دلیل اصلاح بودجه در شرایط فعلی اجتناب ناپذیز است.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی افزود: در سالهای گذشته همان گونه که ملاحظه کردید اصلاحیه بودجه سه تا چهار هزار میلیارد تومان پیشنهاد میشد و امسال برای اولین بار حدود ۳۰۰ میلیارد یعنی کمتر از دو درصد بودجه در نظر گرفته شده است و این حرکت رو به جلو و قابل تقدیر است هر چند در خصوص زمان بندی آن نکاتی داریم.
فراهانی گفت: دیگر اینکه کاهش سقف بودجه نیز اهمیت دارد و به دلایل کسری بودجه باید در اصلاحیه آورده شود.
عضو شورای شهر تهران افزود: آنچه پیشنهاد شده فقط افزایش بودجه است و کاهش بودجه پیشنهاد نشده است.
وی گفت: برخی موارد و ردیفها در هنگام تصویب بودجه تاکید داشتیم، در آن زمان موضوع جبران هزینه سازمان آتشنشانی بحث شد که گفتیم ۵۶۵ میلیارد برای این منظور کم است، ولی در نهایت مصوب نشد و اثرش را اینجا میبینیم.
فراهانی افزود: مثلا ترمیم حقوق بازنشستگان شرکت واحد را برای اینکه بتوانند بازنشسته شوند شاهد هستید؛ چقدر تجمع و مراجعه داشتند، ولی پولی برای بازنشستگی وجود ندارد و در این بودجه باید اصلاح شود.
اصلاحیه بودجه ۹۸ نیز مورد تصویب شورای شهر تهران قرار گرفت.