استاندار تهران: اطلس جغرافیایی نقاط بحرانی شهرستانهای غرب استان تهران باید تهیه شود
وی افزود: استان تهران به پنج منطقه تقسیم بندی شده است که منطقه یک شهرستانهای غرب استان تهران است.
محسنی بندپی گفت: سند آمایش شهرستانهای غرب استان تهران بررسی شده است و پنج محور و دستورالعمل برای حفظ فضای سبز و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی تصمیم گیری شده است.
استاندار تهران با اشاره به لایحه قانونی سال ۵۹ برای حفظ فضاهای سبز شهری افزود: کمیتهای به ریاست معاونت امور عمرانی استانداری با همکاری ادارات ثبت اسناد و جهاد کشاورزی و محیط زیست تشکیل شود تا اراضی حفظ شود.
وی گفت: در برخی از مناطق مالکیت اراضی باید به تملک درآمده و نسیت به تملک آن اراضی اقدام شود، برهمین اساس بنیاد مسکن مکلف شده طرح هادی روستاهای این شهرستانها را تا پایان ۹۸ تهیه کند.
استاندار تهران افزود: همچنین در این جلسه مقرر شد بنایی برای سرپرستی کودکان بدسرپرست و بی سرپرست احداث شود.
محسنی بندپی گفت: ۹۲ درصد اعتبارات دستگاههای اجرایی استان در سال ۹۷ پرداخت شده است.
تهیه طرح هادی روستاهای شهرستان ملارد، قدس و شهریار؛ تا پایان ۹۸
استاندار تهران همچنین در هجدهمین نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران افزود: باید طرح هادی تمامی روستاهای سه شهرستان ملارد، قدس و شهریار تا پایان سال ۹۸ تدوین و تهیه شود.
محسنی بندپی گفت: باید نگاه علمی، تخصصی برای برون رفت از وضعیت نامناسب کنونی در این شهرستانها داشته باشیم، چون اگر چشم ببندیم تا به همین شکل پیش برود، شرایط مشکلتر خواهد شد.
وی افزود: با ادامه این شرایط به همین منوال، آیندگان به مسئولان فعلی از جمله بنده به عنوان مسئول استان نفرین خواهند کرد و اعلام میکنند که آنان ابزار، امکانات و دانش داشتند، اما بر یکی از مهمترین مسائلی که با آن مواجه بودند چشم بستند.
استاندار تهران حمایت نکردن از کشاورزان و رشد جمعیت را دو دلیل اصلی وضعیت کنونی خواند و گفت: از سوی دیگر در زمینه رشد شهرها و تغییر کاربری زمینهای کشاورزی، نظارت چندان جدی گرفته نشده است.
وی افزود: از سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب این موضوع گسترش شهرها و شرایط کنونی به ذهن مسئولان رسید و از همین رو نیز قانون حفظ و گسترش فضای سبز شهرها را به تصویب رساندند که اکنون هم باید مد نظر قرار گیرد.
محسنی بندپی گفت: کمیتهای به ریاست معاونت عمرانی استانداری، با حضور نمایندگان دادگستری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، اداره کل راه و شهرسازی، ثبت اسناد، محیط زیست و شورای عالی استان تشکیل شود و حداکثر تا پایان خرداد نسبت به تدوین نظام اجرایی و شیوه عمل اقدام کند.
استاندار تهران افزود: اطلس سرزمین نقاط بحرانی شهرستانهای ملارد، قدس و شهریار شناسایی و تدوین و منتشر شود تا هر کسی که تخلف کرد، نظارت همگانی بر آن صورت گیرد.
وی گفت: این اطلس باید از نقشههای دارای مقیاس برخوردار باشد که اگر مسئول صدور پروانه، مجوزی صادر کرد، بتوان فهمید که تخلف کرده و هیچ عذر و بهانهای پذیرفته نباشد.
محسنی بندپی تاکید کرد: اداره کل میراث فرهنگی برای ثبت باغها به عنوان میراث طبیعی و شناسنامه دار کردن آنها کمک کند تا هر گونه تغییر کاربری تخلف محسوب شود و به یقین از این اقدام کل استان سود خواهد برد.
استاندار تهران با بیان اینکه کمیتهای تشکیل و دولت در خرید زمینهای با ارزشی برای گسترش فضای سبز پیش قدم شود گفت: در گزارش فرماندار ملارد گفته شد که گاه زمینهای روستایی داخل حریم گرانتر از زمینهای شهری خرید و فروش میشود از همین رو باید طرح هادی تمامی روستاهای سه شهرستان ملارد، قدس و شهریار تا پایان سال ۹۸ تدوین و تهیه شود.
وی افزود: حریم شهرها برای تنفس آینده است و نباید در آن تغییر کاربری پیش بینی کرد.
پیش بینی سکونت ۳ میلیون نفر در غرب استان تهران تا ۵ سال آینده
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران نیز در این نشست گفت: پیش بینی میشود طی پنج سال آینده بین دو تا سه میلیون نفر جمعیت در غرب استان تهران ساکن شوند، چون جای دیگری برای سکونت ندارند.
نعمت اله ترکی افزود: از این پس نگاهمان به شهرستانها نگاه آمایشی است و مشکلات و مسائل هر کدام را بر اساس مطالعات انجام شده در این سند، بررسی میکنیم.
وی گفت: با وجود آنکه اعلام میشود نزدیک ۲۰ هزار هکتار درختکاری در سطح این استان طی ماه جاری انجام شد، نباید فراموش کرد که این آمار در کنار از بین رفتن ۵۰ هزار هکتار از فضای سبز استان تهران رخ داده است.
ترکی افزود: پیش بینی میشود در پنج سال آینده بین دو تا سه میلیون نفر جمعیت در غرب استان تهران ساکن شوند، چون جای دیگری برای سکونت ندارند.
وی گفت: در صورتی که از هم اکنون فضا را مدیریت نکنیم به حتم استمرار این وضع مشکل ساز خواهد شد.
وجود خلاء جدی در نظام برنامه ریزی منطقهای و شهری استان تهران
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران نیز در این نشست گفت: ما در سند آمایش سرزمین به دنبال توزیع بهینه ظرفیتها و امکانات متناسب با جمعیت در پهنه سرزمینی هستیم.
محمد تقی زاده به وجود خلاء جدی در نظام برنامه ریزی منطقهای و شهری استان تهران اشاره کرد و افزود: یکی از کارهایی که نظام آمایش دنبال میکند شناسایی و جبران خلاهای موجود در برنامه ریزی شهری است.
وی به ساخت و ساز بی رویه شکل گرفته در سطح استان اشاره کرد و آن را ناشی از نبود نظام برنامه ریزی و اجرای درست برنامهها خواند.
تقی زاده یکی از وظایف دستگاهها را نظارت و کنترل برشمرد و آن را در این استان دارای ضعف خواند و گفت: باید یکپارچگی در اعمال ضوابط و مقررات را جستجو کرد و متوجه بود که مسئله تهران با سایر شهرها متفاوت است.