به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه الجزیره گزارش داد: حمله تروریستی نیوزیلند، زنگ خطر گسترش اسلام هراسی و قدرت گرفتن جریان های راستگرای افراطی در کشورهای غربی بود.
ناصر آیت طاهر گزارشگر شبکه تلویزیونی الجزیره، گفت: آهنگی که تروریستی استرالیایی پیش از آغاز حمله خود به دو مسجد در نیوزیلند گوش می کرد، آهنگی با نام ”کشتار انسان“ بود. این آهنگ یادآور نسل کشی است که صرب ها در بوسنی به راه انداختند.
برنتون تارانت Brenton Tarrant جنایت وحشیانه خود را به طور زنده پخش و درباره آن ابراز افتخار می کرد. تارانت در حمله به دو مسجد در شهر کرایس چرچ تلاش کرد بیشترین افراد ممکن را به قتل برساند. او فقط به علت اینکه این افراد مسلمان بودند، خون آنها را بر زمین ریخت. این روز جمعه را جهان برای همیشه در خاطر خود حفظ خواهد کرد. این جنایت هفده دقیقه طول کشید و دارای تصاویر هولناکی است که نمی توان آن را به طور کامل پخش کرد. این حمله، بزرگترین تیراندازی دسته جمعی در تاریخ نیوزیلند و بزرگترین حمله به مسلمانان در یک کشور غربی است. دولت نیوزیلند این حمله را در چارچوب تروریسم، افراط گرایی و نفرت پراکنی دانست. تارانت با یک بیانیه طولانی نژادپرستانه، خود را برای این جنایت آماده کرده بود.
در ادامه گزارش الجزیره آمده است: او در بیانیه خود به سخنان پاپ اوربان دوم آغازگر جنگ های صلیبی علیه مسلمانان در سال 1095 اشاره کرده است. او در این بیانیه خود وعده داده است همه مناره ها و مساجد در اروپا ویران خواهد شد. او چند بار در این بیانیه، مهاجران را گروهی متجاوز توصیف کرده است که می خواهند سرزمین ملت او را اشغال کنند و قوم او را از بین ببرند. او همچنین به ”خائنان“ اشاره کرده است که منظور او اروپایی هایی است که با تکثرگرایی فرهنگی مسامحه می کنند. او در بیانیه خود شخصیت های سیاسی را برای ترور تعیین کرده است که در صدر آنها آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، صادق خان شهردار لندن و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه قرار دارند.
گزارشگر این شبکه خاطر نشان کرد: او حمله به این دو مسجد را برای گرفتن انتقام خون قربانیان حملاتی توصیف کرد که می گوید مسلمانان و مهاجران در اروپا، عامل آن بوده اند. او خود را مدافع قومیت و میراث فرهنگی اروپا در برابر کسانی که آنها را متجاوزان خواند، معرفی کرد. عامل این حمله تاکید کرد تحت تاثیر اندیشه های دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قرار دارد و او را نماد بازگرداندن اعتبار هویت سفید پوستان می داند. اما ترامپ راهی جز محکوم کردن این جنایت هولناک نداشت، اما از تروریستی توصیف کردن آن خودداری کرد. به نظر می رسد جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ پیامدهای این مسئله را درک کرد و به سرعت آن را تروریستی و جنایت از روی نفرت، خواند. واقعیت آن است که از چهار سوی جهان، محکومیت ها به نیوزیلند رسید. پایتخت های کشورهای عربی، اسلامی و غربی و نیز سازمان های متعدد این کشتار را محکوم کردند. در بیشتر این سازمان ها، یک دقیقه برای قربانیان این کشتار سکوت کردند. هتک حرمت مساجد و ریخته شدن خون افراد بیگناه در آن، نشانه خطرناکی از افزایش نفرت پراکنی و اسلام هراسی در غرب است. شهرهایی در آمریکا، کانادا، آلمان و فرانسه حملات مشابه را به خاطر دارند. به نظر می رسد، حمله نیوزیلند زنگ خطر را به صدا درآورد که ممکن است چنین روزی بار دیگر تکرار شود. تدابیر امنیتی در اطراف مساجد و مراکز اسلامی در شماری از پایتخت های اروپایی تشدید شد. جامعه جهانی در حالی هر بار این قبیل حملات به مسلمانان را محکوم می کند که هیچ گامی برای پایان دادن به افراط گرایی و نفرت پراکنی بر نمی دارد. سخنان سران کشورهای غربی در محکوم کردن این کشتار نمی تواند مانع گسترش نفرت پراکنی و نژادپرستی در غرب شود.