معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران : مبارزه شیمیایی بر علیه بیماری اسکلروتینیا با استفاده از قارچکش فولیکور در مزارع کلزا الزامی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران تاکید کرد: مبارزه شیمیایی بر علیه بیماری اسکلروتینیا با استفاده از قارچکش فولیکور در مزارع کلزا الزامی است.
محمد تقی شکوهی با اشاره به بازدیدهای میدانی گروه پایش ستاد استانی از مزارع کلزا و لزوم نظارت و پایش گسترده و نیز کنترل آفات و بیماری ها در مزارع کلزا گفت: با توجه به هشدارهای اعلام شده برای مبارزه با عوامل بیماری های خسارت بار فوما و اسکلروتینیا (پوسیدگی سفید ساقه کلزا) میزان مبارزه با این بیماری راضی کننده نیست.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران افزود: برای کاهش خسارت و جمعیت اسکلروت های عامل بیماری برای سال زراعی آینده، انجام مبارزه شیمیایی در مزارع دیرکاشت و مزارعی که در اوایل مرحله گلدهی هستند، استفاده از قارچکش فولیکور یا آلتوکمبی به مقدار یک لیتر در هکتار بسیار مهم است.
شکوهی، به شروع بیماری و ظاهر شدن آن بر روی ساقه ها (مرحله شروع گلدهی) اشاره کرد و گفت: این بیماری با آلودگی از گلبرگ های ریخته شده یا برگهای صدمه دیده آغاز شده و با سرایت به دمبرگ متصل به ساقه با علائم مربوطه به صورت لکه های سفید بر روی قسمت های پایینی ساقه ، دور آن را فرا گرفته و موجب پوسیدگی و زرد شدن نابهنگام ساقه ها در قسمتهای بالایی لکه ها می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران افزود: همچنین بافت گیاه در محل لکه ها بر اثر فعالیت شدید قارچ بطور کامل پوسیده و ساقه در محل پوسیدگی شکسته شده و در داخل ساقه های آلوده، به ویژه در قسمت های طوقه اندام پایدار، قارچ عامل بیماری بنام اسکلروت یا سختینه به راحتی مشاهده می شود.
محمد تقی شکوهی با اشاره به اینکه بیماری موجب ریزش دانه های موجود در غلاف ها بر روی ساقه های آلوده قبل از رسیدن و کاهش عملکرد می شود گفت: شخم عمیق و خارج کردن بقایای گیاهی پس از برداشت از مزرعه، رعایت تناوب با گیاهان غیر میزبان و آب تخت کردن زمین ها پس از برداشت، کاشت بذرهای سالم و گواهی شده بدون عامل بیماری، رعایت اصول فنی کاشت و تراکم مناسب بوته ها درمزرعه (کاشت ردیفی)، مصرف متعادل کودهای ازته و پتاسه، ریز مغذی و ... با نظر کارشناسان برای استحکام اندام های گیاه و انجام مشاوره و دریافت راهنمائی های لازم قبل از هر اقدامی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی منطقه از روش های پیشگیری و کنترل این بیماری است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران در باره روش های کنترل شیمیایی بیماری اسکلروتینیا در مزارع کلزا، بر استفاده از بذرهای ضدعفونی شده با قارچکش ها با هدف کاشت برای سال های آینده، کنترل شیمیایی مزرعه بر اساس دستوالعمل ارسالی با سموم فولیکور به مقدار 1 لیتر در هکتار ، رورال تی اس به میزان 1 کیلو گرم در هکتار، آلتو کمبی به میزان 5/1 لیتر در هکتار با دیدن علائم بیماری به ویژه مرحله آغاز گلدهی و در صورت لزوم تکرار سمپاشی20-15 روز بعد از سمپاشی مرحله نخست و نیز بازدیدهای مستمر هفتگی بهره برداران از مزارع، اطلاع رسانی به موقع و مشاوره با کارشناسان مربوطه مستقر در مراکز جهاد کشاورزی، مدیریت شهرستان ها و کلینیک های گیاهپزشکی برای دریافت اطلاعات فنی و راهکارهای مبارزه با بیماری تاکید کرد.
علیه پوسیدگی ساقه کلزا
چ زمانی ه
ست؟