وزیر بهداشت: قیمت داروها سال آینده بجز افزایش سنواتی ۱۰ تا ۱۵ درصدی افزایش دیگری نخواهد داشت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ سعید نمکی با اشاره به اینکه سال اینده سال پرتلاطمی خواهد بود و با تحریمهای ظالمانه شرایط ویژهای خواهیم داشت گفت: با تمهیدات در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی و ارز تخصیصی تا پایان بهار سال آینده مشکلی در این زمینهها نخواهیم داشت.
وی افزود: با راههای در نظر گرفته شده در نظر است که تحریمها را دور بزنیم از این رو هیچ نگرانی عمومی در مورد داروهای بیماران صعب العلاج نداریم.
نمکی با تأکید بر اینکه یکی از نشانههای توسعه یافتگی هر کشوری داشتن رسانههای مطالبهگر و حرفهای است گفت: رسانهها نقش مهمی در افشای مفاسد اقتصادی و مشکلات دارند.
وی با بیان اینکه وظیفه ما پاسخگویی به رسانهها است خاطر نشان کرد: این اظهارات در حالی است که براساس طرح جدید کمیسیون اتحادیه اروپا، خبرنگاران و افرادی که در خصوص موضوعاتی از جمله امنیت بهداشت و سلامت عمومی گزارش تهیه میکنند و دست به افشاگری میزنند، بطور ویژه تحت حفاظت قرار میگیرند.
»» دارو و تجهیزات پزشکی در گمرک نداریم
سعید نمکی امروز در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اجرای نسخه نویسی الکترونیک افزود: بیمه سلامت اجرای نسخه نویسی الکترونیک در شهرها را اغاز کرده است با این اقدامات علاوه بر ریلگذاری ساختاری، تقاضاهای القایی کاهش یافته است و نسخه نویسیها بهبود مییابد. در عین حال هزینههایی که بیجهت بر دوش نظام سلامت است، از بین میرود و همپوشانی بیمهای مدیریت میشود، برنامه ما به این صورت است که تا پایان بهار آینده پرونده الکترونیک سلامت را مستقر کنیم.
نمکی در پاسخ به سوالی درباره FATF نیز گفت: تصویب این موضوع قطعا در کار ما موثر است، زیرا اگر قفلهای جدیدی بر روابط بین المللی زده شود، نمیتوان آن را به سادگی باز کرد. با این حال اگر تصویب هم نشود روی راههای جدیدی کار میکنیم تا به بن بست جدیدی نرسیم.
وزیر بهداشت درباره جزئیات طرح تحول اقتصادی در طرح تحول سلامت و چگونگی پرداخت هزینهها از جیب مردم به دنبال احتمال افزایش ۱۰ درصدی تعرفههای سلامت در سال ۹۸ گفت: در قالب طرح تحول سلامت قرار است که از نیازمندان دستگیری شود. حمایت از ساکنان نقاط محروم و فرودستان به عنوان اولین اولویت طرح تحول سلامت مطرح بوده و هست.
نمکی تاکید کرد: کاهش پرداخت از جیب بیماران، حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج و ماندگاری طبیب در نقاط کمتر برخوردار از برنامههایی است که به شدت حمایت میشود.
وی همچنین درباره دارو و تجهیزات پزشکی در گمرکات کشور گفت: گزارشی در این زمینه نداریم و رسوب دارو و تجهیزات پزشکی در گمرکات کشور ایجاد نشده است.
وزیر بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره کمبود تختهای بیمارستانی و ساخت و تجهیز بیمارستانهای کشور گفت: توزیع تختهای بیمارستانی در کشور عادلانه نیست و با ساخت بیمارستانهای جدید در سال ۹۸ در بسیاری از استانها که حتی زیر یک تخت به ازای هزار نفر جمعیت بود، به متوسط کشوری یعنی ۱.۶ میرسیم. این مشکل به خاطر نبودن نظام ارجاع در کشور است.
نمکی افزود: از طرفی در تختهای سی سی یو و آی سی یو هم ممکن است مشکلاتی داشته باشیم، چون بسیاری از این تختها بی دلیل صرف بیمارانی میشود که میتوان در منزل از آنها مراقبت کرد. در این زمینه بحث پرستاری در منزل راه اندازی شده که تعرفه آن به دولت نیز خواهد رفت. نگهداری برخی از این بیماران در منزل میتواند بار سی سی یو و آی سی یو راه کاهش بدهد.
وی با تاکید بر اینکه تجهیزات مناطق کمتر برخوردار به تخت بیمارستانی یکی از اولویتهای وزارت بهداشت است گفت:: توزیع درست و اعزام مناسب بیمار از نقطهای به نقطه دیگر باید انجام شود.
وزیر بهداشت درباره پایدار شدن منابع نظام سلامت گفت: هرچه که بتوانیم منابع نظام سلامت را از منابع عمومی دچار نوسان به منابع پایداری مانند یک درصد مالیات بر ارزش افزوده گره بزنیم، قطعا پایداری منابع را در حوزه سلامت تضمین کردهایم. پیگیر هستیم که وابستگی منابع سلامت را از منابع لرزان و وابسته به نفت را کم کنیم و این موضوع به نفع ماست و به شدت آن را دنبال میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه هرچه مدیریت کیفیتر باشد بهرهوری بالا میرود افزود: هر چه بتوانیم درمان سرپایی را به جای بستری توسعه دهیم قطعا موفق خواهیم بود بنابراین اگر بتوانیم در مراحل اولیه و با توسعه درمان سرپایی، به تشخیص برسیم هزینههای سلامت را کاهش خواهیم داد.
وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره محصولات تراریخته نیز گفت: هنوز کل دنیا و کشورهای صنعتی نیز به پاسخ منطقی و قانع کنندهای در این زمینه نرسیده اند، درحال حاضر نمیتوان بحث تراریخته را رد یا تایید کرد، اما میتوان این قول را داد تیمهایی که در دانشگاههای علوم پزشکی درحال کار هستند، این پاسخ را بدهند.
نمکی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره سرانجام چگونگی تخصیص ۵۰۰ میلیون یوروی صندوق توسعه ملی، افزود: طبق گزارشی که به من داده شد، این پول به دانشگاهها پرداخت شده است. دانشگاههای علوم پزشکی نیز مکلف بودند که این پول را برای دارو و تجهیزات پزشکی هزینه کنند، این که برخی شرکتهای پخش بگویند ریالی از این محل به آنها داده نشده است، مقداری بی انصافی است.
وی ادامه داد: از طرفی هم با رییس دانشگاهی که این پول را در جایگاه خود هزینه نکرده باشد، قطعا برخورد میکنم و اگر جابجایی در هزینه کرد این پول اتفاق افتاده باشد، این جابجایی به سمت هدف اصلی هدایت خواهد شد.
وزیر بهداشت اضافه کرد: رعایت حال صنعت دارو و تجهیزات پزشکی در این زمینه مورد نظر است و تا آخرین مرحله پیگیری میکنم. هنوز جمع بندی گزارشها انجام نشده است و گزارش آن حتما در اختیار رسانهها قرار میگیرد، زیرا شفافیت قسمت اصلی مدیریت من در وزارت بهداشت خواهد بود. این کار زمانی انجام میشود که حرف غیرمنطقی نگوییم.
وی ادامه داد: حدود هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از این مبلغ مربوط به دارو بوده است و ما در حال پیگیری این موضوع هستیم.
»» طلب ۷ هزار میلیاردی وزارت بهداشت از بیمهها
وزیر بهداشت در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره طلب بیمهها گفت: وزارت بهداشت طلب ۷ هزار میلیاری از بیمهها دارد که امیدواریم این رقم هر چه سریعتر پرداخت شود.
وی با اشاره به اینکه اکنون مرگ و میر در کشور ما به یک دهم سال ۵۷ رسیده است، افزود: در تولید داروهای داخلی به رقم ۹۷ درصد رسیدهایم و پوشش بیمه همگانی نیز یکی از رکوردهای منطقهای کشور ما است.
وزیر بهداشت افزایش تعداد خانههای بهداشت از ۱۵۰ مرکز در سالهای اول انقلاب به ۱۸ هزار مرکز، خدمت رسانی بهداشتی اکنون به عنوان یکی از دستاوردهای حوزه سلامت افزود: بیماریهای غیرواگیر جزو عوامل تهدید کننده نظام سلامت کشور است از این رو در این زمینه وزارت بهداشت کمترین نقش را در اجرا دارد و همکاری بین بخشی میطلبد اینجاست که نقش رسانهها در آموزش و آگاهی مردم بسیار برجسته میشود.
وی همچنین درباره رسیدگی به وضع سلامت روان جامعه گفت: وضع بهداشت روان در کشور نیازمند رسیدگی بیشتر است، زیرا بیماری افسردگی در حال رشد است.
نمکی با تأکید برنشاط آفرینی در جامعه افزود: ما در حوزه بهداشت روان باید پیشگیرانه عمل کنیم و به دنبال احیای نشاط آفرینی هستیم.
وی با اشاره به اینکه در سال آینده رسیدگی به بیماران روانی و توسعه بخشهای سوختگی از اولویتهای کاری ماست گفت: امروزه در دنیا ایزوله کردن بیماران روانی انجام نمیشود و باید به نحوی عمل کنیم که بیماران روانی احساس وخامت حال نکنند و ما به دنبال باز توانی بیماران روانی هستیم.
وی با تأکید بر رعایت انصاف و جوانمردی درباره اقدامات انجام شده در دوره مدیریت گذشته گفت: مبنای فعالیتهای ما اقدامات خوب وزارت بهداشت است که از آنها تشکر میکنم و از زحمات شبانه روزی آقای دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی که یکی از پرتلاشترین وزرای بهداشت بود نیز قدردانی میکنم و من همواره در هر جایی که حضور پیدا میکنم، تأکید بر رعایت انصاف و جوانمردی دارم.
نمکی با انتقاد از کسانی که زحمات وزیر قبلی را زیر سؤال برده اند، افزود: البته این نابخردانه است که بگوییم همه کارهای ما درست بوده است.
وزیر بهداشت در ارتباط با وضعیت شورای عالی بیمه و سلامت، گفت: هیچ اختلاف نظری با وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی در این زمینه نداریم و به زودی دبیر این شورا را که مسلط به مصالح مختلف نظام سلامت باشد، منصوب خواهم کرد.
نمکی همچنین درباره تخصیص ۱۱۰ درصدی بودجه وزارت بهداشت، گفت: اینکه گفته شده پول کم داریم درست گفته اند و اینکه ۱۱۰ درصد تخصیص بودجه هم درست است. البته با توجه به اجرای طرح تحول سلامت، با کمبودهایی در تأمین بودجه مواجه شدیم.
وی افزود: با روش درست خرج کردن، میتوانیم با همین بودجه نظام سلامت را مدیریت کنیم. چون سال آینده، سال صرفه جویی و مدیریت در هزینهها خواهد بود.
نمکی تأکید کرد: باید با همین بودجه نظام سلامت را مدیریت کنم و نمیتوانم کاسه دستم بگیرم و دنبال پول باشم. معتقدم در سال آینده هیچ کاستی در بودجه سلامت نخواهیم داشت.
وی در ارتباط با کیفیت داروهای تولید داخل، گفت: بنده از رئیس سازمان غذا و دارو خواسته ام که موضوع کیفیت داروهای تولید داخل را بیش از پیش دنبال کنند تا بتوانیم فضای بیشتری به تولید کنندگان داخلی بدهند.
وزیر بهداشت افزود: نظارت بر کیفیت داروهای تولید داخل، یک نظارت بسیار قوی است و اگر مشکلی مشاهده شود، به شدت برخورد خواهد شد.
نمکی درباره ۵۰۰ میلیون یورو برای پرداخت مطالبات دارویی و تجهیزات پزشکی، گفت: به شدت دنبال آن هستم که این پول سر جای خودش هزینه شود. این پول به طور کامل در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی کشور قرار گرفته و بی انصافی است که برخی شرکتهای دارویی عنوان میکنند که ریالی از این پول را نگرفته اند.