راه های پیشگیری از ابتلا به دیابت حاملگی
در دوران بارداری، سلولها نسبت به انسولین کمی مقاومتر شده و این امر سبب افزایش قند خون میشود؛ قند اضافی باعث میشود جنین مواد مغذی بیشتری برای تکامل استفاده کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان خرم بید گفت: اگر سلولها بیش از اندازه مقاوم شوند و گلوکز به آنها نرسد، سطح قند خون مادر افزایش پیدا میکند و میتواند باعث بروز مشکلاتی در مادر باردار و جنین در حال رشد شود.
لیلا یاری با بیان اینکه نمیتوانیم پیش بینی کنیم چه کسی به دیابت بارداری مبتلا میشود، یادآور شد: فردی که پیش از بارداری اضافه وزن دارد، زنانی که یکی از اعضای خانواده آنها مبتلا به دیابت هستند یا زنانی که سن آنها بیشتر از ۲۵ سال است، افرادی که در حاملگی پیشین خود سابقه دیابت بارداری داشتند، افرادی که یک نوزاد با وزن بالاتر از اندازه نرمال (۴.۵ کیلو یا سنگین تر) یا یک نوزاد مرده داشته باشند و افرادی که در آزمایشهای پیشین خود قند خون غیرطبیعی داشتند، بیشتر از زنان دیگر در معرض دیابت حاملگی هستند.
او، درباره رژیم غذایی و میزان فعالیت بدنی این افراد بیان کرد: رژیم غذایی مناسب، به کنترل قند خون این زنان باردار کمک میکند و به طور کلی مصرف شیرینی و میزان مصرف کربوهیدراتها از جمله برنج، سیب زمینی، ذرت و نان، باید برای این افراد محدود و کنترل شده باشد.
این کارشناس تغذیه افزود: بر اساس مطالعهای که بر روی رژیم غذایی زنان، پیش از بارداری انجام شده است، ۱۰ درصد افزایش مصرف فیبر میتواند احتمال ابتلا به دیابت بارداری را تا ۲۶ درصد کاهش دهد و زنان باردار باید در وعدههای غذایی روزانه، مصرف فیبر را افزایش دهند که میوه ها، سبزی ها، دانههای کامل و غلات از منابع فیبر هستند.
یاری اضافه کرد: ورزش منظم و تحرک میتواند سطح قند خون را در وضعیت مطلوب قرار دهد.
مطالعات نشان داده است، زنانی که پیش از حاملگی و در دوران بارداری حدود چهار ساعت در هفته فعالیت فیزیکی داشته اند، خطر ابتلا به دیابت بارداری در آنها کاهش یافته است.